Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
22 Листопада 2024, 04:19:38

Увійти

google

Автор Тема: Підключення камер. Універсальний набір адаптерів/екстендерів  (Прочитано 1934 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

StephanWhite

• Подяк: 1
  • SkyWatcher Dob 8" Pyrex

Всі знають що є 2 розміри фокусерів 1.25" і 2"
І стандартів у фотоапаратів не так вже багато і реально T-кільцем вони майже всі зводяться до різьби М42 з кроком 0.75
Або з вебками та камерами зводяться до стандартного бареля розміром 1.25"
І тому зібравши будь яку комбінацію цього обладнання не повинно бути ніяких проблем

Але коли на практиці пробують то чомусь виникають якісь проблеми з підключенням.
То фокусер потрібен низькопрофільний, то навпаки ходу фокусеру не вистачає, то треба екстендер для збільшення кратності лінзи барлоу,
то фільтри нема куди вкрутити, то перехідник з одного розміру різьби на інший потрібен..... і т.д і т.п.

Вирішив і я підключити своє обладнання вбивши по дорозі якщо не всіх то хоча б декількох зайців і роблячи екстендери і адаптери сумісними між собою і обладнанням яке у мене є.

Замовив у токаря я 2 екстендери по 40мм з барелями що викручуються і один адаптер до різьби М42
По різьбі барелі екстендерів сумісні з барелями моїх GSO-шних лінз барлоу.
Вийшла не погана колекція екстендерів/адаптерів.

На фото
адаптер і
один з варіантів використання
Записаний

StephanWhite

Сама важлива деталь звісно адаптер - з наружними різьбами М42х0.75 і М48х0.5 і внутрішньою M31х0.75
Що дозволяє вкрутити цей адаптер (доречі з будь якого боку) в T-Кільце і далі прикрутити до нього або барель лінзи Барлоу ( у мене лб - х2.5 або х5) або пустий барель від екстендера
Крім того при необхідності різьба M48 дозволяє (накрутивши дводюймову барель) використати всю цю конструкцію у фокусері 2"

Записаний

Jack2k

• Подяк: 28

Красиво! :up:
а сколько такое удовольствие обошлось, вместе или по отдельность каждый, в деньгах?
есть ли возможность повторить...?
Записаний
-JS-

StephanWhite

Красиво! :up:
а сколько такое удовольствие обошлось, вместе или по отдельность каждый, в деньгах?
есть ли возможность повторить...?
5 детальок, мені обійшлась кожна по 50грн
не запитував чи можна повторити :) теоретично можливо а практично треба запитати токаря чи є у нього бажання знову за це взятися :)

Креслення детальок можу викласти якщо цікаво.
Записаний

OlegBr

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1661
  • Хутор Хлепча, Киевская область.
    • Победитель конкурсов "Лучшее астрофото" 2013, 2014 годов
    • Мои астрофото

Отлично задумано, хорошо исполнено. Респект. По функциональности и универсальности сравнимо с переходными кольцами от "Баадера".
А чертежи выложи, если можно.
Записаний
WS-180, EQDrive Standart, Newton A&B 10" f/3.8, QSI-583wsg, QHY5L-II
http://olegbr.astroclub.kiev.ua/

StephanWhite

Кресляр з мене не дуже гарний але сподіваюсь все ясно зображено :)

на моїх барлоу різьба 31х0.75 тому і на кресленнях вона є ключовою
у вас на вашому обладнані можлива інша різьба (наприклад у барлоу целестрон ультіма інша різьба)

Записаний