Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
23 Листопада 2024, 18:09:16

Увійти

google

Автор Тема: Прикладная астрономия от Jacques  (Прочитано 17761 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Jacques

• Подяк: 435
Re: Прикладная астрономия от Jacques
« Відповідь #200 : 30 Листопада 2023, 18:06:00 »
. - .

Надо  думать.
Записаний

Zealous

• Подяк: 123
« Відповідь #201 : 04 Грудня 2023, 11:27:29 »
. - .

Жак Пьерович добрий день  :SLA: . Ну що , вже маєте розрахунки Вашого проєкту ? Хтось допоміг  Вам з розрахунками. Цікаво  глянути. Дякую.
Записаний

Jacques

« Відповідь #202 : 04 Грудня 2023, 11:41:47 »
. - .

Пока ничего. Ожидал на выходные , но.....
Записаний

Jacques

« Відповідь #203 : 18 Січня 2024, 12:27:24 »
. - .

Восстановил работу своего " железа". Накрылась " Люменера" и естественно гидирование.
 Ну вот приобрел Кху5. Появилась проблемы с ее запуском, драйвера, битность .....
 Для меня это не мое. И тут выражаю благодарность Леониду Ткачуку за оперативную  помощь в отладке. Заработало.
 Ну и тут же дали Небо. Тут М42 под носом.
 Ньютон 262х4,0 Кенон 550. Исо 400 , 100 сек. 44 кадра, дарки и т.д.
 Фокус великоват, тесно туманности. 
 Как то так. Немного душу отвел. Ногами не пинать. Попробовать мозаику освоить ?
 Еще спасибо за помощь Леониду.
Записаний

Zealous

« Відповідь #204 : 18 Січня 2024, 18:32:04 »
. - .

Гарна робота мені подобається. Жак Пьерович добрий Вечір . Ну що , Ви вже маєте розрахунки Вашого проєкту ? Хтось на цьому форумі уже допоміг з розрахунками. Цікаво  глянути. Дякую .
Записаний

Jacques

« Відповідь #205 : 18 Січня 2024, 18:49:12 »
. - .

Пока по нулям. Обещания. Тем временем  хочу переделать Г.З. своего Ньютона. Дубликат зеркала есть , уже отшлифован  М20.
 Завтра отформую полировальники и закончу шлифовку. Не нравится край зеркала. Для фото не критично, НО! Руки чешутся.
 Благо есть стекло. Если все сложится, переполирую первое и(благо есть и диагоналка) подарю хорошему человеку.
Записаний

Zealous

« Відповідь #206 : 18 Січня 2024, 19:57:44 »
. - .

Як ніхто не допоміг з розрахунками телескопу на такому форумі.  Невже немає в нас спеціалістів. Вибачте я не зможу Вам нічим допомогти не розуміюся на розрахунках. Та і програм у мене немає, щоб виконати розрахунки системи. Вже минуло більше як півтора місяці. Я думав ви вже виготовляєте телескоп. Як так ? Друзі невже ніхто не хоче допомогти.
Записаний

Jacques

« Відповідь #207 : 18 Січня 2024, 20:13:00 »
. - .

Даже не знаю что и сказать. Все люди разные. Я не смог бы так. Если нет когда или желания проще сказать один раз НЕТ. И всех делов.
 Завтра самая не любимая работа- формовка смоляных полировальников.
Записаний

Edward

• Подяк: 1989
  • Be free!
« Відповідь #208 : 18 Січня 2024, 20:18:16 »
. - .

В мене реально немає часу. Дуже багато роботи. :(
Записаний
"Запалiть факела, все закiнчено…"(с)

Naboka Igor

• Подяк: 3880
    • Победитель конкурса "Лучшее астрофото" 2016 года
« Відповідь #209 : 18 Січня 2024, 20:42:50 »
. - .

Як ніхто не допоміг з розрахунками телескопу на такому форумі.  Невже немає в нас спеціалістів. Вибачте я не зможу Вам нічим допомогти не розуміюся на розрахунках. Та і програм у мене немає, щоб виконати розрахунки системи. Вже минуло більше як півтора місяці. Я думав ви вже виготовляєте телескоп. Як так ? Друзі невже ніхто не хоче допомогти.
Хлопці, за всієї поваги.
Ну сторінку раніше читали, що вам відповіли? Ніхто не розраховуватиме, "сферичного коня у вакумі". Встановіть свій дизайн, реальні варіанти вже запропоновані. Відрізки, розмір матриці, можливі відблиски, ЦЕ, прийнятні для вас аберації і процес піде. Це може зробити лише господар бажаного проекту, щоб потім не виникало нерозуміння з тим, хто розраховуватиме. Ідеальних систем немає, а варіант компромісу та готовності до нього, тільки за господарем ідеї!

Наприклад, що існуюча заготовка, підходить-ні за розмірами? Ні, вже ступор. Що далі, нескінченні пошуки чого? І так, це реально купа чужого "вільного часу". Як з цим бути? У мене, наприклад, немає ілюзії простоти такої роботи. І завжди починав саме з того, про що пишу. Спочатку можливі варіанти підганяли під бажалки, які можуть виявитися взагалі неможливими, а потім вже оптимізація. Якось так.
Записаний
Hand Made: Обсерватория. Sky Stalker - Ньютон 406/4,7.
Sky Мак - Maksutov–Cassegrain 152/12.
Подякували

Jacques

« Відповідь #210 : 18 Січня 2024, 21:56:50 »
. - .

Я не сегодня родился.
 По длиннофокусным Максутовским системам ( Касс .I и Касс.II) с относительным отверстием  от1:8 до 1:18,0
 нет  вопросов . Есть и опыт, какой никакой.
 Таблицы Д.Д. Максутова хорошее решение. На худой конец - ретушь Г.З. в системе с плоским зеркалом.
 Но как-то задумался о коротко-фокусной системе. А там для меня целина. Я повторяюсь. Какие там еще пиксели и шмиксели. На этом этапе!!! Речь о прикосновении к системе. возможности ее реализации вообще. В моей молодости это называлось НИОКР.
 Стекло есть ,инструмент, .... и главное ИНТЕРЕСНО.
 А как, астрофото или просто компактная гляделка . Не знаю. В процессе прояснилось бы, думаю.
 Вот так,  в двух словах. Пару месяцев потерял . Жалко время уходит.

Записаний