Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
27 Листопада 2024, 09:44:50

Увійти

google

Автор Тема: Солнце и планеты из Харькова  (Прочитано 14174 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

clavutich

• Подяк: 7440
  • Ярослав
    • Победитель конкурса "Лучшее астрофото" 2016 года
Re: Солнце и планеты из Харькова
« Відповідь #320 : 27 Жовтня 2020, 14:30:37 »
. - .

Нехай буде так...
Записаний
Слава Україні!

Alone_Ghost

• Подяк: 268
« Відповідь #321 : 26 Вересня 2023, 01:17:05 »
. - .

Невеличкий і неочікуваний привіт з Харкова!
Нещодавно зрозумів я, що закинув далеко астрофото, закинув що ньютона SW15075, що місячно-планетне астрофото. Хоча воно і не дивно, інші проблеми за вікном. Отже дістав я вчора ньютона, але виявилось, що "відсутність тренувань" далась в знаки  :facepalm: Виявилось що з юстувального лише чешир, але, дякувати Юрі Рибаку, в шухлядах знайшовся і LED-RL. Отже до сходу Юпітера я майже був готовий, якщо не вважати повну відсутність планетного софта на ноуті  :gigi: Та добре що був не в полях і зачепився за вай-фай... Отже до цифр і назв.

Зйомка: SW15075+TV Powermate 5x+ASI120MM(першої модифікації)+Baader UV/IR cut. Ролики по 3хв, в стек брав близько 1200 фрєймів, зроблені витримкою 20мс.
Обробка: Autostakkert+Registax6, без ФШ, бо то не моє :)
Доречі щось мені обробка чисто Registax6 зовсім не вдалась, а користуватись 5.1 не захотілось, хоча він і надійний.
Час зйомки близко першої ночі, поки можна було після хмар зловити сіінг протягом години. Далі все зіпсувалось, хоча візуально небо було дуже темне, глибоке і круте.
Записаний
"Найнезбагненніше у світі - те, що він збагненний" - А. Ейнштейн

Лікар Григорій Хата

• Подяк: 3758
  • З повагою Олександр.
« Відповідь #322 : 26 Вересня 2023, 11:12:19 »
. - .

Гарна деталізація. Тільки шкода що нема кольору  :(
Записаний

Alone_Ghost

• Подяк: 268
« Відповідь #323 : 27 Вересня 2023, 00:12:18 »
. - .

Гарна деталізація. Тільки шкода що нема кольору  :(
Дякую. В найближчій перспективі в мене навіть червоного (або зеленого) фільтра не буде, а старенький Phillips 900NC не велике бажання знову діставати. Взагалі, можливо він дістанеться якомусь ентузіасту-початківцю, якщо буде цікавість в тій справі :) бо технології вже сильно відірвались вперед, залишивши стару електроніку на полицях.
Свого часу, коли були несприятливі для планет роки (бовтались десь над обрієм), зробив даунгрейд с 220-ки на 150-ку через діпскай. Але все ще може бути  ::)
Записаний
"Найнезбагненніше у світі - те, що він збагненний" - А. Ейнштейн
Подякували