Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
26 Листопада 2024, 08:53:03

Увійти

google

Автор Тема: Старі книги з астрономії та фізики  (Прочитано 64557 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

UT4UUB

• Подяк: 42
  • Вечный новичок.
Re: Старі книги з астрономії та фізики
« Відповідь #140 : 08 Березня 2020, 15:07:37 »
. - .

Шукайте, на сiтцi багато чого е. Але не завжди у гарнiй якостi.
Добре посканити, а це "отдельное упражнение", немае часу. Може колись доберусь. А взагалi, збирайте особисту бiблiотеку, "живi" книжки читати значно цiкавiше... ;)
мені періодично трапляється одна й та сама книжка, вже пару років. Максутов "Астрономическая оптика"
за пару років ціна піднялась з 700 до 1900грн.  Продавець один і той самий, все ніяк продати не може.

Добре що я до того купив за 150грн))))

так що паперові не так дегко знайти.

Я Навашина за 600 нашел((. Дороговато для меня, к сожалению. А Чикина вообще не нашел в продаже))). Интересно, у кого-нибудь есть бумажный оригинал?))
Записаний
Focal 15-60x60, Tasco 12x25/2, Optus 76-700 в процессе докомплектации.

Серега

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1165
« Відповідь #141 : 08 Березня 2020, 15:13:35 »
. - .

Шукайте, на сiтцi багато чого е. Але не завжди у гарнiй якостi.
Добре посканити, а це "отдельное упражнение", немае часу. Може колись доберусь. А взагалi, збирайте особисту бiблiотеку, "живi" книжки читати значно цiкавiше... ;)
мені періодично трапляється одна й та сама книжка, вже пару років. Максутов "Астрономическая оптика"
за пару років ціна піднялась з 700 до 1900грн.  Продавець один і той самий, все ніяк продати не може.

Я Навашина за 600 нашел((. Дороговато для меня, к сожалению. А Чикина вообще не нашел в продаже))). Интересно, у кого-нибудь есть бумажный оригинал?))
періодично Навашин трапляється. https://www.olx.ua/list/q-%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD/
А Чікінъ то дефіцит
Записаний

rgb

• Подяк: 141
« Відповідь #142 : 08 Березня 2020, 15:38:57 »
. - .

Та Навашин у мене в лiтературi лежить, и перший Сикорук. А от Чiкiна нема.
Записаний

Игорь Александрович

• Подяк: 302
« Відповідь #143 : 08 Березня 2020, 23:04:33 »
. - .

Це на "олх" вона висить? Продавець мабуть в неї десь сховав валюту, а де саме, забув. Тому така ціна  ;D
А якщо без жартів, то я би і сам придбав книги Максутова але за розумну ціну підручника.  ::)
Записаний
Атомы = Вселенные

Tryam

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1860
  • Адмін, але не тут :-)))
    • Астрономы. Любители и профессионалы.
« Відповідь #144 : 08 Березня 2020, 23:50:21 »
. - .

Сєрий, те, що хтось продає книгу за 1900 грн, ще не означає, що вона стільки коштує по факту. Я он-до на одному з маасковських аукціонів 4-й рік спостерігаю неадеквата, який "Астрономический календарь. Постоянная часть. Издание 4-е" 1930 року намагається за 40000 рублів продати. Я навіть колись чуваку написав, що ця книга стільки не коштує, але отримав відповідь ледь не у матерній формі, мовляв, це раритетище в ідеальному стані і - УВАГА - подарунковий екземпляр!!! А я, типу, дебіл, який не вартий, щоб взагалі помічати моє існування і звертати увагу на мої думки. Хоча я чуваку пояснив, що особисто я у нього його купляти не збираюсь, а просто хочу допомогти йому зрозуміти, що за таку ціну продаж цієї книги розтягнеться до вічності. Результат: поки воно намагається це продати, я двічі на іншіх маасковських барахолках купив цю книгу абсолютно в такій же прекрасній "подарунковій" якості за 1500 і 2000 рублів. І є ще за вдвічі менші гроші парочка екземплярів, трохи покоцані життям. Але притча про що... Про те, що на тому аукціоні, де цей дебіл виставився, з часом з'явилося два послідовника, які, побачивши ціну в 40000 рупій, свої книги поставили за 27000 і 25000 відповідно. І вже скоро роки два як намагаються дочекатися, що хтось їх купить. Бо я більш ніж впевнений, що окрім цього аукціону, про існування інших майданчиків, де все це є за куди менші гроші, вони навіть не підозрюють. Але цим двом я тепер навіть писати про це не хочу. Якщо самих не включає, то не варто і заморочуватись за них.
Записаний
SW 25012P BD; SW 1206A; SW EQ-6; Orion StarShoot

Tryam

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #145 : 08 Березня 2020, 23:55:11 »
. - .

...Тут даже Навашина с Сикоруком в бумаге не сыщешь(((
ШО??? "Тут" - це де?
Записаний
Подякували

Серега

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #146 : 09 Березня 2020, 00:14:10 »
. - .

Сєрий, те, що хтось продає книгу за 1900 грн, ще не означає, що вона стільки коштує по факту. Я он-до на одному з маасковських аукціонів 4-й рік спостерігаю неадеквата, який "Астрономический календарь. Постоянная часть. Издание 4-е" 1930 року намагається за 40000 рублів продати. Я навіть колись чуваку написав, що ця книга стільки не коштує, але отримав відповідь ледь не у матерній формі, мовляв, це раритетище в ідеальному стані і - УВАГА - подарунковий екземпляр!!! А я, типу, дебіл, який не вартий, щоб взагалі помічати моє існування і звертати увагу на мої думки. Хоча я чуваку пояснив, що особисто я у нього його купляти не збираюсь, а просто хочу допомогти йому зрозуміти, що за таку ціну продаж цієї книги розтягнеться до вічності. Результат: поки воно намагається це продати, я двічі на іншіх маасковських барахолках купив цю книгу абсолютно в такій же прекрасній "подарунковій" якості за 1500 і 2000 рублів. І є ще за вдвічі менші гроші парочка екземплярів, трохи покоцані життям. Але притча про що... Про те, що на тому аукціоні, де цей дебіл виставився, з часом з'явилося два послідовника, які, побачивши ціну в 40000 рупій, свої книги поставили за 27000 і 25000 відповідно. І вже скоро роки два як намагаються дочекатися, що хтось їх купить. Бо я більш ніж впевнений, що окрім цього аукціону, про існування інших майданчиків, де все це є за куди менші гроші, вони навіть не підозрюють. Але цим двом я тепер навіть писати про це не хочу. Якщо самих не включає, то не варто і заморочуватись за них.
ну я ж кажу - він її почав продавати з 700грн, зараз вже за 1900грн продає
Записаний

Серега

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #147 : 09 Березня 2020, 09:09:20 »
. - .

Який Чiкiн? 1915 ? Чи 1924? ;)
1924 щось давно не бачив, а от 1915 - поруч i дотягнутися до нього зовсiм неважко... ;D
є тільки 1972р
https://www.olx.ua/obyavlenie/chikin-kpss-i-ohrana-zdorovya-naroda-1972-istoriya-meditsiny-IDHbF3d.html#ca0e8ef635
Записаний

UT4UUB

• Вечный новичок.
« Відповідь #148 : 09 Березня 2020, 09:39:53 »
. - .

ШО??? "Тут" - це де?
Тут - це у продажу. Бажано за розумні гроши. Ащо?))
Записаний

Серега

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #149 : 09 Березня 2020, 10:44:06 »
. - .

на Почайній в Києві є, книжний ринок "Петровка"
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 6652
  • Omnes in astronomo continentur.
« Відповідь #150 : 09 Березня 2020, 18:55:59 »
. - .

на Почайній в Києві є, книжний ринок "Петровка"
Там зараз мало що проскакує
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре

rgb

• Подяк: 141
« Відповідь #151 : 10 Березня 2020, 07:29:08 »
. - .

http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=44437.0
 Про всяк випадок, може хтось купить. В. Останньому повiдомленнi в темi.
Записаний

Вадим

• Подяк: 1029
« Відповідь #152 : 10 Березня 2020, 09:26:24 »
. - .

На днях сделаю фото книг и выложу тут.  С удовольствием отдам их в хорошие руки.

Кому нужны книги?
http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=46009.new#new
Записаний
HEQ5 Pro Belt Mod + EQDrive Standard + FocusDrive
10" мобільний добсон; Coronado SolarMaxII 60mm filter unit + МШР; Celestron C8 "Orange tube"; Meade ETX-90.
CAM86 mono; Canon 550; QHY5III178mm.
Подякували

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #153 : 10 Березня 2020, 11:49:11 »
. - .

Пiсля видання (майже власним коштом та завдяки невеликим пожертвам) книжки А.Чiкiна, в iмперii довго нiчого не друкувалось по цiй тематицi. Наприкiнцi 40-х, Навашин натхнений нещодавним вихiдом книжок Максутова ("Астронмiчна оптика" та "Виготовлення та дослiдження астрономiчноi оптики") вирiшив написати невеличкий посiбник для аматорiв. Максутов (який був другом Навашина) пiдтримав цю iдею, а Вавiлов посприяв, щоб цю працю було швидко надруковано. Таким чином у 1949 вийшло перше академiчне видання Навашина...
А от і ні, в 1929 р. вийшла брошура В. Остащенка-Кудрявцева Молодий астроном, посібник до виготовлення саморобного телескопа.
в совку вона була мало відома, бо автор в 1930-ті був проголошений врагом народу і швидко втік за бугор.
фотку викладу як доберусь до книги.
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре
Подякували

Tryam

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #154 : 10 Березня 2020, 11:53:49 »
. - .

ШО??? "Тут" - це де?
Вам вони потрібні, чи це просто для підтримання розмови?
Записаний
Подякували

UT4UUB

• Вечный новичок.
« Відповідь #155 : 10 Березня 2020, 11:59:24 »
. - .

ШО??? "Тут" - це де?
Вам вони потрібні, чи це просто для підтримання розмови?
Нужны, конечно. Иначе зачем писать? Конечно, они есть у меня в электронном виде, но..
Записаний

Серега

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #156 : 10 Березня 2020, 12:21:54 »
. - .

rgb предложил же нужные вам книги. Поверьте, цена дармовая
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #157 : 10 Березня 2020, 14:45:22 »
. - .

Пiсля видання (майже власним коштом та завдяки невеликим пожертвам) книжки А.Чiкiна, в iмперii довго нiчого не друкувалось по цiй тематицi. Наприкiнцi 40-х, Навашин натхнений нещодавним вихiдом книжок Максутова ("Астронмiчна оптика" та "Виготовлення та дослiдження астрономiчноi оптики") вирiшив написати невеличкий посiбник для аматорiв. Максутов (який був другом Навашина) пiдтримав цю iдею, а Вавiлов посприяв, щоб цю працю було швидко надруковано. Таким чином у 1949 вийшло перше академiчне видання Навашина...
А от і ні, в 1929 р. вийшла брошура В. Остащенка-Кудрявцева Молодий астроном, посібник до виготовлення саморобного телескопа.
в совку вона була мало відома, бо автор в 1930-ті був проголошений врагом народу і швидко втік за бугор.
фотку викладу як доберусь до книги.
Книжки Навашина, цiкавi тим, що вони були досить поширеними, та по ним дiйсно можливо побудувати телескоп, багато людей ними користувались. Все iнше: Троцевич, Чiкiн, Остащенко та Кудрявцев, Бендер-Задунайський - це мiфи про загробне життя. ;D
Цi раритети не мали майже нiякого впливу на "процес". Про них навiть не знали(хiба що, тi хто дочитав Навашина до останьоi сторiнки, де був список антикварноi лiтератури  ;D )
Це так, в тій брошурі йшлося про побудову лінзових телескопів. Та й чи було доцільним рекомендувати трудомісткий процес шліфування дзеркала слухачам якоїсь хати читальні чи лікбезу в якомусь глухому селі.
Записаний

SP

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 1315
« Відповідь #158 : 10 Березня 2020, 15:06:42 »
. - .

Цитувати
Все iнше: Троцевич, Чiкiн, Остащенко та Кудрявцев, Бендер-Задунайський - це мiфи про загробне життя. ;D
Думаю, насчёт Чикина ты не прав. Во-первых, он был первым  ;)
Во-вторых, привлёк Максутова сначала статьями, потом в свою оптическую мастерскую. Разбудил Герцена, так сказать.  ;D
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #159 : 10 Березня 2020, 15:21:05 »
. - .

Отож, фуфло це ...тай ще дешевий копiпаст.думаю це плагiат з Чикiна 1924 р
не богохульствуй ;D
Записаний