Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
26 Листопада 2024, 08:07:20

Увійти

google

Автор Тема: Разрешите представиться...  (Прочитано 5737 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

LifeIsGood

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 446
Разрешите представиться...
« : 05 Червня 2005, 04:01:49 »
. - .

Всем привет.
Принимайте нового члена в ваш клубняк. Сбываются мечты идиота и астрономы любители начинают кучковаться. Немного о себе. Зовут меня Денис Саква, родом я из славного города Запорожье. Мне 29 лет. Почти козак, однако. Волею судеб помотала меня судьба и вот, вроде бы оседаю в Киеве. Так что на одного любителя астрономии в Киеве станет больше, а в Запорожье соответсвенно меньше  ;) Обязательно постараюсь прийти на следующие сборы клуба.
Астрономией увлекаюсь давно, еще с детства. Есть небольшой телескопчик 80мм рефрактор на EQ5, которую я сейчас пытаюсь переделать под астрофото и автогид. Скажу честно наблюдательного опыта у меня немного. Каждый раз ищу объекты по карте. Немножко фотографировал, но результаты очень скромные. Из Киева лично знаю только Леню Ткачука. Заочно подружился с Пашей Пресняковым и Юрой Кузнецовым. Вот. Прошу любить и жаловать  ;D
Всем чистого неба.
Записаний

S.Fire

• Клуб Астрополіс, Адміністратор
  • Подяк: 3659
  • Павло Пресняков
Re: Разрешите представиться...
« Відповідь #1 : 05 Червня 2005, 10:42:49 »
. - .

Ну вот, наши ряды растут и крепчают. Несколько обидно за Запорожцев, что они лишились такого любителя. ;) Теперь в клубе появится еще одной горячей головой больше + первый апохромат. Ждемс, пиво уже в холодильнике, почти замерзло. ;D
Записаний
Мій сайт
Мій фотоальбом
Допоможу з обладнанням для відеоспостереження метеорів.

tlgleonid

• Подяк: 845
« Відповідь #2 : 06 Червня 2005, 13:32:10 »
. - .

Здорово, Денис, что ты обьявился и что теперь сможешь вновь влится в наши астроряды ;)
Записаний
Задокументировано наблюдение  >1500 Deepsky объектов.
ТАЛ75R, GSO 8" 1:4 +HEQ5Pro SynScan+ZWO ASI183MM+ZWO ASI178MM+PlayerOne Uranus C+фильтры R,V, 265мм и 415 мм Добсоны HandMade+o3+hb+uhc+...
FAQ по любительской астрономии

Lena Nebotova

• Гість
« Відповідь #3 : 16 Липня 2005, 23:09:01 »
. - .

Доброго времени суток!
Принимайте и меня! Я, как начинающий любитель, выступать часто наврядле буду, но читаю постоянно все форумы.
Мне 26 лет, проживаю в Харькове, увлечение астрономией разделила с мужем, от чего он иногда не бывает в восторге... Но что поделать, если меня тоже привлекают звездные дали! Так что приходится ему отвечать на мои вопросы, брать на наблюдения и т.д.
В общем, Принимайте!
Записаний

Sniff

• Подяк: 0
    • Мой (собственно, не очень-то мой) фотоальбом
« Відповідь #4 : 06 Січня 2006, 20:47:17 »
. - .

Ну, тогда и я за компанию  :D
Здравствуйте, дорогие любители астрономии! Меня зовут Алексей, мой возраст - 15 лет. Живу в Киеве. Что еше можна сказать? Вроде бы все  :)

Хотелось бы сразу задать вопрос: я здесь впервые, не могли бы вы подсказать, как у вас дела обстоят со сборами клуба? Когда, где, зачем, почему, кто виноват и кого наказали?
Записаний
Когда вдали угаснет свет дневной
И в черной мгле, склоняющейся к хатам,
Все небо заиграет надо мной,
Как колоссальный движущийся атом,-

В который раз томит меня мечта,
Что где-то там, в другом углу вселенной,
Такой же сад, и та же темнота,
И те же звезды в красоте нетленной.

(c) Николай Заболоцкий

Елена

« Відповідь #5 : 27 Липня 2006, 11:23:31 »
. - .

Всем привет! Разрешите представится! :rotate: Меня зовут Елена, 23 года, живу в Киеве. Астрономией начала увлекатся недавно и очень бы хотелось познакомится  с единомышленниками.  :help:Наблюдательного опыта нет, но мне безумно хочется попробовать. :binolook: На форуме я новенькая и никого не знаю... :'( Так что буду рада с кем-нибудь связатся и поговорить...контактные номера (аська и мыло) вроде оставила... ;D  Вроде все... ;) Удачи всем!
Записаний

Грин

• Забанений!
  • Ньютон 245; МСТ180; SW 80ED; SM40; 350Da. и пр..
« Відповідь #6 : 27 Липня 2006, 11:47:07 »
. - .

Елена, Вам, как киевлянке , проблем нет - сюда:http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?board=1.0
 Наблюдательным опытом быстро обогатят! ;D Оня спят ещё видимо, а Вы не ждите приглашения, записывайтесь на выезд!
 И сегодня же вроде заседание Клуба...
Записаний
"Там высоко-высоко кто-то разлил молоко
И получилась Млечная дорога..." :)

Елена

« Відповідь #7 : 27 Липня 2006, 12:23:46 »
. - .

:'(  как жаль...сегодня вряд ли смогу..работа...а помимо обсерватории народ где-то встречается? к кому можно обратится? с кем связатся?  :pain: и вообще, планируются ли какие-то зборы и выезды?
Записаний

veifert

• DOB10 Pyrex, FirstScope 90 EQ, SW EQ-6 Pro SynScan
« Відповідь #8 : 27 Липня 2006, 12:37:24 »
. - .

:'(  как жаль...сегодня вряд ли смогу..работа...а помимо обсерватории народ где-то встречается? к кому можно обратится? с кем связатся?  :pain: и вообще, планируются ли какие-то зборы и выезды?
Собираемся сегодня в обсерватории, потом небольшие каникулы до конца августа.
Записаний
PER ASPERA AD ASTRA

astroman

• Гість
« Відповідь #9 : 27 Липня 2006, 15:25:44 »
. - .

Ко  мне  можно  обратится :gigi: Елена,  я  очень  рад,  что  у нас  стало  на  одну  девушку  больше! :)
Записаний

Чебуратор

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 77
  • Химик, он же циник...
    • Вселенная, Пространство, Время
« Відповідь #10 : 27 Липня 2006, 17:16:28 »
. - .

Ко  мне  можно  обратится :gigi:

Ты ж только девушек не отпугивай... У тебя, насколько я помню, все зубы на месте ( :gigi: )
Записаний
Какие могут быть ракеты, когда на каждом чертеже вождя великого портреты рисует кульман сам уже? (© Л.Каганов)

Елена

« Відповідь #11 : 27 Липня 2006, 18:00:04 »
. - .

Ко  мне  можно  обратится :gigi: Елена,  я  очень  рад,  что  у нас  стало  на  одну  девушку  больше! :)
    :rotate: спасибки, обязательно будем обращатся!  :rotate:
Записаний

Daos

« Відповідь #12 : 10 Серпня 2006, 01:24:17 »
. - .

Доброї ночі астрономи-любителі України!
Я вже мабуть сильно замучив братів по розуму з російського форуму Старлаб своїми аматорськими розпитуваннями аж поки один із відвідувачів не направив мене сюди. Порадив звернутись до Сергія та Михайла. І ось я тут :)
Якось так вийшло, що спершу завітав на російський форум а  вже потім на вітчизняний (це все гугл винен! ;), хоча саме цікаве, що починав взагалі з англомовних форумів :) ), дуже зрадів, що стільки земляків захоплюються спостереженням зірок. На жаль у своєму місті (Львів) досі ще не знайшов огранізованих ЛА, ба навіть жоден із моїх знайомих не цікавиться сам і не має своїх знайомих, що цікавляться астрономічними спостереженнями...
Російських колег я дотошно розпитував про особливості різних оптичних дизайнів, і просив розповісти "на пальцях" як воно дивитись через ньютон, КФ рефрактор, ДФ рефрактор, МАК і т.д. Але, як каже прислів'я, "краще один раз побачити ніж сто разів почути", так і вони переконали мене в тому, що "на пальцях" про це не розповіси і треба побачити все на власні очі.
Як ви, мабуть, зрозуміли - наразі я ще не придбав свого першого інструменту і мене (як і кожного з вас свого часу) мучать питання "що купувати?", "як вибирати?", "де подивитись?", "в кого запитати поради?" і т.п. :)
Сподіваюсь, що люб'язні ЛА запросять мене на одну з своїх "вечірок" і "розкажуть, покажуть і дадуть спробувати" ;)

Питання особисто до Сергія та Михайла. Мені порадив звернутись до Вас пан Грін із Старлаба, за що йому ще раз дякую. Часто першим питанням до новачка, що вибирає собі інструмент є "скільки Ви плануєте потратити?", але я навіть на це питання не можу дати чітку відповідь  :) (якщо грубо прикинути, то 2-3 сотні американських грошей із сімейного бюджету, якщо жінка не приб'є :gigi:). Спочатку я хочу зорієнтуватись в асортименті і вирішити для себе - чи відразу поратити меншу суму чи краще потерпіти і відкладати гроші на щось дорожче... Ну а найголовніше - все-таки хочу з'ясувати що мене більше втішить: розглядування найдрібніших деталей планет чи спостереження галактик, а може пошук темних туманностей? :) Єдине, що знаю точно - хочу інструмент сумарною вагою до 10 кг і компактний, щоб з його легко було транстпортувати пішки. Наскільки розумію це може бути КФ рефрактор або рефлектор, або МАК. Але не маю уявлення на чому спинити свій вибір...

P.S. Оце недавно купив цифромильницю (її я мало не пів року вибирав, правда нікого на форумах не мучив, але читав мегабайти хтмл'у і пдф'ів, переглянув сотні JPEG'ів, TIFF'ів і RAW'ів :) але цифрозеркалку так і не купив, про що, наразі, не шкодую), хотілося б спробувати себе в якості ламера-астрофотографа :) Бачу цим тут багато народу займається. Де в кого досить достойні результати. Наразі маю кілька спроб через окулярну проекцію знімав крізь бінокль 12х45 (не смійтесь) і трубу 20х50. Результати мене вразили несподіваною чіткістю і відносно низькими спотвореннями. Сподіваюсь, що через телескоп вийде ще краще. Але навіть через штатний об'єктив мильниці вимальовувались зірочки порядка 8 з.в. (без сумування кадрів) при 15 сек витримці.
Записаний

Diskus

• Подяк: 1321
  • "Лупайте сю скалу!"
« Відповідь #13 : 10 Серпня 2006, 09:57:36 »
. - .

О , друже , тобі пряма дорога до нас , на одну з астротусовок у Тернополі  :)
До -речі останню ми провели у Львові , точніше в Брюховичах , і якби не підступний Гугл , то могли-б зустрітись і погомоніти .
Слідкуй за повідомленнями на форумі  і як тільки побачиш що намічається щось у Тернополі - приїжджай - поспілкуємось .
А ще можеш написати листа Міші - він відповість на всі питання щодо телескопів та аксесуарів ...
Записаний

Грин

• Забанений!
  • Ньютон 245; МСТ180; SW 80ED; SM40; 350Da. и пр..
« Відповідь #14 : 10 Серпня 2006, 10:21:32 »
. - .

:)
Записаний
"Там высоко-высоко кто-то разлил молоко
И получилась Млечная дорога..." :)

Олег Малый

• Гість
« Відповідь #15 : 10 Серпня 2006, 22:47:14 »
. - .

У Львові, при університеті, група студентів організовується в астроклуб...

Можете ознайомитися із темою організації цього астроклубу на http://astroclub.biz/forums/index.php?showtopic=33&st=0

Р.S. А сам я із Дрогобича  ;D
Записаний

Daos

« Відповідь #16 : 11 Серпня 2006, 02:36:42 »
. - .

О , друже , тобі пряма дорога до нас , на одну з астротусовок у Тернополі  :)
До -речі останню ми провели у Львові , точніше в Брюховичах , і якби не підступний Гугл , то могли-б зустрітись і погомоніти .
Слідкуй за повідомленнями на форумі  і як тільки побачиш що намічається щось у Тернополі - приїжджай - поспілкуємось .
А ще можеш написати листа Міші - він відповість на всі питання щодо телескопів та аксесуарів ...
Яка прикрість! Поки я гуглив і тинявся по англомовних (а згодом і російських) форумах в мене під носом був рух "зорелюбів" (чи "астрофілів"? ;)). Що ж, буду намагатись навідатись на тернопільщину... Девненько я там не бував, мабуть років з 15 :) хоча всього дві години потягом... І родичів маю там (яких і не бачив стільки ж часу :)).
Записаний

viktor

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 155
« Відповідь #17 : 15 Вересня 2008, 21:35:26 »
. - .

Привіт всім! Бачу по цій темі вже двно не писаль. Доведеться її розворушити.
Звуть мене Вітя. Родом я з хмельниччини (привіт всім землякам ;)) але зараз живу та навчаюся в Києві.
Перетин мого життя з практичною астрономією пов'язую з липнем 2004 коли мені було 15 і батоки придбали 50 мм рефрактор tasko (на аватарі мій другий скоп). Відтоді моє життя круто змінилось на краще. Але до приїзду в Київ мої знання про ЛА в Україні були мізеоними ( я навіть не здогадувавсь про існування ЛА в Хмельницькій обл.). Маю надію знайти на цьому форумі однодумців та нових друзів.
Обіцяю і надалі вірно служити музі Уранії  :SLA:
Записаний