Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
18 Лютого 2025, 17:24:08

Увійти

google

Автор Тема: Помогите с выбором телескопа!!!  (Прочитано 4437 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

AndreyYa

• Подяк: 54
Re: Помогите с выбором телескопа!!!
« Відповідь #20 : 20 Жовтня 2006, 17:12:58 »
. - .

;D ;D ;D
ну, в порывах фанатизма я умудрялся таскать за 2-3 км HEQ-5 + MAK 150/1800 -  в сумме более 30 кг получалось....
 ;) ;) ;) Могу подсказать хороший спортзал, который готовит к выездам на наблюдения :rofl: :rofl: :rofl:
Записаний
AP Mach1 GTO, HEQ-5, SW ED-80 + FF, Intes Micro Mak-Cass 6";
ATIK 383L+ + EFW2 + OAG + Astrodon 5nm 36mm NB filters set,  QHY-5 etc.

Mutant

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 408
  • Так, так! Той самий, страхітливий та жахаючий...
« Відповідь #21 : 20 Жовтня 2006, 17:34:42 »
. - .

Стареете, батенька...
:shuffle: Стабильный доход, спокойная семейная жизнь, личный автомобиль - не способствуют наращиванию мышечной массы...  :gigi:
Антиоффтоп: ИМХО если нужна такая экстремальная мобильность то это только или рефрактор или небольшой ньютон. Причем я склоняюсь больше к рефрактору так как он конструкционно  больше приспособлен к частым перемещениям.
Дожился, сам токо несколько месяцев как отелескопился а уже советы раздаю...  :shuffle:
Записаний
Synta SW ED80 Pro, HEQ5 Pro, Newtonian 200mm, Canon 350Da, QHY-5, QHY-6.

Fura!

• Подяк: 5
  • SW DOB 8"
« Відповідь #22 : 20 Жовтня 2006, 18:07:36 »
. - .

Цитувати
Причем я склоняюсь больше к рефрактору так как он конструкционно  больше приспособлен к частым перемещениям.
Ну, тут можна посперечатись. Мій ньютон їздив в Житомир, Пилиповичі, Городок.. на кришу виносився десятки разів, на двір... І покищо не проситься юстуватись. Ну і він всетаки більше пристосований до частого руху, бо якщо ти вдариш рефрактор - будеш довго юстувати... А якщо вдариш ньютон - не довго. Ньютон простіший в користуванні. А все, що про нього говорять погане - вигадки конкурентів.
Колись я говорив, що не побачив різниці між 130мм і в 430мм ньютоном. Я передумав... і забираю свої слова. Тепер я мрію про здоровецький ньютон і ніякої екваторіальної гадості!!! Тільки Добсон!
Раджу взяти ДОБ, і чим більший  - тим краще. Задля цього можна і спину понадривати. І якщо ви, JJ, ще не одружені - одружуйтесь і нехай чоловік тащить його до місця спостереження! Апертура цього варта.
Записаний
Хтось купив Celestron Firstscope і думає, що купив телескоп?.. Ну ми ж то знаєм!

Diskus

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 1370
  • "Лупайте сю скалу!"
« Відповідь #23 : 20 Жовтня 2006, 18:12:03 »
. - .

Вот вариант- SkyWatcher MAK 127 SP  + Sky Watcher EQ5  .
МАК достаточно мощный телескоп (в будущем пригоден для астрофото )
EQ-5 - с приводами тоже неплохой вариант ...
Все должно уместится в 700$   ...

Сергей, боюсь, этот вариант - только для автовладельцев (или для стационара). Подобный аппарат у Юры Кузнецова, и его естественной частью является Пашин автомобиль  ;).

ИМХО все, что потяжелее - в одиночку далеко не унесешь, нужно наличие либо друга, либо автомобиля.
1 - Микола , треба більше каші їсти  :) я Р-К  17 дюймів збираюсь тягати по світу , а тут якісь 2-3 кг ....
2 - про друга ти правильно підмітив , як може дівчина сама вночі спостерігати ?  Так що монтування з триногою тягати йому ... ;D
Записаний

Chepurny

• Подяк: 1762
« Відповідь #24 : 20 Жовтня 2006, 18:45:01 »
. - .

1 - Микола , треба більше каші їсти 

Їм я добре, але вся каша йде виключно на потовщання щік і пуза. Мабуть, пора купляти якщо не саму EQ-6, то хоча б противаги до неї  ;D.
Записаний

Mutant

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 408
  • Так, так! Той самий, страхітливий та жахаючий...
« Відповідь #25 : 20 Жовтня 2006, 19:18:49 »
. - .

Ну і він всетаки більше пристосований до частого руху, бо якщо ти вдариш рефрактор - будеш довго юстувати... А якщо вдариш ньютон - не довго.
Якщо ти вдариш рефрактор так що його потрібно буде юстувати, то боюсь такий удар може знищити ньютон...  :dropjaw:

Ньютон простіший в користуванні. А все, що про нього говорять погане - вигадки конкурентів.
Хм, я до цього вважав що різниці в користуванні особливої немає. У всіх скопів є фокусер, окуляр, і т.п. Яка може бути різниця в користуванні?  :hz:

Раджу взяти ДОБ, і чим більший  - тим краще. Задля цього можна і спину понадривати. 
ДОБ і мобільність... Я думаю не проблема що спину надривати, великий доб просто взяти уже проблема...  bigscope
Записаний
Synta SW ED80 Pro, HEQ5 Pro, Newtonian 200mm, Canon 350Da, QHY-5, QHY-6.

JJ

• Подяк: 0
« Відповідь #26 : 20 Жовтня 2006, 22:04:01 »
. - .

Приятно увидеть столь оживленное обсуждение, образовавшееся за время моего отсутствия в форуме! :)
В общем-то, вариант SW Max 127 + EQ5 мне понравился, смущает только вес 17кг + монтировка.
На счет пределов мобильности: когда думала о неплохом + мобильном телескопе, прежде всего на ум пришел именно рефрактор (тот же Celestron NexStar 102 SLT 6.5кг мне показался неплохим вариантом), но на форуме получила мнение что М-К однозначно лучше. Почему - до конца не понимаю, но полагаюсь на опыт советчиков. В этом смысле 5-кг Celestron NexStar 4GT-SA, опять же, выглядит привлекательно. Но...
А промежуточные варианты между уже обсужденными моделями можете порекомендовать???
Спасибо! Жду ответов!
« Останнє редагування: 09 Листопада 2006, 10:41:51 від JJ »
Записаний

Diskus

• Подяк: 1370
  • "Лупайте сю скалу!"
« Відповідь #27 : 20 Жовтня 2006, 23:54:44 »
. - .

Приятно увидеть столь оживленное обсуждение, образовавшееся за время моего отсутствия в форуме! :)
В общем-то, вариант SW Max 127 + EQ5 мне понравился, смущает только вес 17кг + монтировка.

ЗвІдки такі дані  :o  телескоп важить не більше 2 -3 х кілограмів , до нього в комплекті додається дуже зручна сумка , майже дамська сумочка , яку можна носити на плечі ... :)
Записаний

martalex

• Подяк: 70
« Відповідь #28 : 21 Жовтня 2006, 00:11:07 »
. - .

Колись я говорив, що не побачив різниці між 130мм і в 430мм ньютоном. Я передумав... і забираю свої слова. Тепер я мрію про здоровецький ньютон і ніякої екваторіальної гадості!!! Тільки Добсон!

ну что, вот и прошли те 2 месяца, что я тебе дал на то, чтобы передумать  ;)
Записаний

JJ

• Подяк: 0
« Відповідь #29 : 21 Жовтня 2006, 10:07:26 »
. - .

Чистый вес телескопа - 17 кг. еще раз проверила - это - цитата с astromagazin.net. Собственно, видела эту цифру и в других местах. Может ошибка? Хотелось бы... :)
Записаний

mihail

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 616
« Відповідь #30 : 21 Жовтня 2006, 10:42:02 »
. - .

Чистый вес телескопа - 17 кг. еще раз проверила - это - цитата с astromagazin.net. Собственно, видела эту цифру и в других местах. Может ошибка? Хотелось бы... :)

Это вес без упаковки, с монтировкой и противовесами