Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
30 Листопада 2024, 06:07:39

Увійти

google

Автор Тема: Хочу созерцать звезды!  (Прочитано 12268 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

mihail

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 616
Re: Хочу созерцать звезды!
« Відповідь #80 : 26 Січня 2007, 17:04:53 »
. - .

А светофильтры для планет и Луны нужны?
Желательны. Светофильтры подчёркивают детали на планетах, например, оранжевый (красный) - детали поверхности Марса...

Froststorm

• Подяк: 0
« Відповідь #81 : 04 Лютого 2007, 01:32:40 »
. - .

А еще один есть ? ;-)  прочитал все посты и положительно решил приобрести такой же . давно задумал прикупить фотик цифровик хороший есть , а вот что к нему надо переходник какой ? тоже думаю сразу дополнительно взять линзу Барлоу.
Записаний

mihail

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #82 : 04 Лютого 2007, 02:10:03 »
. - .

А еще один есть ? ;-)  прочитал все посты и положительно решил приобрести такой же . давно задумал прикупить фотик цифровик хороший есть , а вот что к нему надо переходник какой ? тоже думаю сразу дополнительно взять линзу Барлоу.
Напишите в личку...

Mott

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 161
« Відповідь #83 : 05 Лютого 2007, 23:09:42 »
. - .

Спасибо, ребята! ..........вы мне подскажете, что к моему Добику следует еще докупить.

А отаку штучку не хотите?

(см фото ниже)
Записаний
Tempora mutantur et nos mutamur in illis.
We can’t step aside while gravitation waves washing out the universe foundation!

astroman

• Гість
« Відповідь #84 : 05 Лютого 2007, 23:14:03 »
. - .

Хотим  :rofl:  А  сколько  оно  стоит? :)
Записаний

mihail

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #85 : 05 Лютого 2007, 23:15:36 »
. - .

Спасибо, ребята! ..........вы мне подскажете, что к моему Добику следует еще докупить.

(см фото ниже)
... это распальцовка состоятельного ЛА...  ;D

tlgleonid

• Подяк: 845
« Відповідь #86 : 06 Лютого 2007, 13:06:00 »
. - .

Главное преимущество такой штучки - пока смотришь в один окуляр, все остальные запотевают, покрываются инеем и пылью.
Записаний
Задокументировано наблюдение  >1500 Deepsky объектов.
ТАЛ75R, GSO 8" 1:4 +HEQ5Pro SynScan+ZWO ASI183MM+ZWO ASI178MM+PlayerOne Uranus C+фильтры R,V, 265мм и 415 мм Добсоны HandMade+o3+hb+uhc+...
FAQ по любительской астрономии

Mott

• Подяк: 161
« Відповідь #87 : 06 Лютого 2007, 14:06:55 »
. - .

(см фото ниже)
... это распальцовка состоятельного ЛА...  ;D

Михаил, полностью согласен. Но смотрится типа "непонятно но здорово"
Записаний
Tempora mutantur et nos mutamur in illis.
We can’t step aside while gravitation waves washing out the universe foundation!

Zhuzhelitsa

• DOB 8" Pyrex
« Відповідь #88 : 07 Лютого 2007, 11:12:07 »
. - .

(см фото ниже)

Штука прикольная и самое главное - многофункциональная! Выхлоп: 1 телескоп и 5 одновременно-нечто-созерцающих ЛА! Али использовать как штурвал на яхту! Али  пристроить моторчик и получить тем самым классный вентилятор! и т.д...
Записаний

AndreyYa

• Подяк: 54
« Відповідь #89 : 07 Лютого 2007, 11:20:39 »
. - .

Главное преимущество такой штучки - пока смотришь в один окуляр, все остальные запотевают, покрываются инеем и пылью.
Ах, Леня, если бы ты знал, как в такую штуку удобно наблюдать было в АВР-2....
Записаний
AP Mach1 GTO, HEQ-5, SW ED-80 + FF, Intes Micro Mak-Cass 6";
ATIK 383L+ + EFW2 + OAG + Astrodon 5nm 36mm NB filters set,  QHY-5 etc.

S.Fire

• Клуб Астрополіс, Адміністратор
  • Подяк: 3659
  • Павло Пресняков
« Відповідь #90 : 07 Лютого 2007, 17:17:11 »
. - .

Для борьбы с этим замечательным явлением, человечество изобрело крышечки, кои идут обычно в комплекте с окуляром. :)
Записаний
Мій сайт
Мій фотоальбом
Допоможу з обладнанням для відеоспостереження метеорів.

Zhuzhelitsa

• DOB 8" Pyrex
« Відповідь #91 : 23 Лютого 2007, 12:47:28 »
. - .

Ура!!! Свершилось чудо!!! Вчера Он приехал!!! В смысле Sky-Watcher DOB 8" Pyrex!  :D :D :D
Разобрали, собрали и теперь ждем у моря погоды!
Спасибо вам за помощь! Благодаря вам я  сделала самый правильный выбор!
Также хочу поздравить всех вас  с праздником! Я убедилась, что ЛА - настоящие МУЖЧИНЫ! Чистого вам неба и ярких впечатлений!

Записаний

veifert

• DOB10 Pyrex, FirstScope 90 EQ, SW EQ-6 Pro SynScan
« Відповідь #92 : 23 Лютого 2007, 12:55:40 »
. - .

Ура!!! Свершилось чудо!!! Вчера Он приехал!!! В смысле Sky-Watcher DOB 8" Pyrex!  :D :D :D
Разобрали, собрали и теперь ждем у моря погоды!
Спасибо вам за помощь! Благодаря вам я  сделала самый правильный выбор!
Также хочу поздравить всех вас  с праздником! Я убедилась, что ЛА - настоящие МУЖЧИНЫ! Чистого вам неба и ярких впечатлений!

Поздравляю с отличной покупкой которая будет радовать Вас и ваших близких безмерной красотой  звездного неба. Погода сегодня и завтра обещает быть отличной в плане неба, так что самое оно провести боевые испытания )))
Записаний
PER ASPERA AD ASTRA

Fox

• SW Dob10
« Відповідь #93 : 23 Лютого 2007, 13:03:28 »
. - .

Поздравляю с приобретением! Ждем впечатлиний от наблюдений.

Цитувати
теперь ждем у моря погоды!
тсс.. обычно после покупки телескопа пару недель неба нету, но лично для Вас, сегодня должно быть  ;)
Записаний
С ув., Александр

Zhuzhelitsa

• DOB 8" Pyrex
« Відповідь #94 : 23 Лютого 2007, 13:13:36 »
. - .

Хотелось посмотреть еще вчера!!! На настоящие звезды! А получилось только изучить галлактики  огней вечернего Киева >:(, которые и так уже давно изучены. Надеемся на благоприятные прогнозы СЕГО дня и готовим тужурки  с  валенками.
Записаний

Fox

• SW Dob10
« Відповідь #95 : 23 Лютого 2007, 13:23:41 »
. - .

вчера тоже было небо, только после получночи.

Да в такой мороз не очень комфортно наблюдать. Мысли как-то все отвлекаются от галактик и туманностей в сторону чашки чая и пирожка с маком  ;D
Записаний
С ув., Александр

Digard

• Подяк: 269
« Відповідь #96 : 23 Лютого 2007, 21:42:45 »
. - .

В Петровское, Вам, Матушка с нами надо! ;) Большинство ребят поедут в ночь с субботы на воскресенье. С транспортом, думаю, проблем не будет, погреться есть где ;).
Записаний
-:-

StephanWhite

• Подяк: 1
  • SkyWatcher Dob 8" Pyrex
Кожному по добсону а зірок на всіх вистачить!
« Відповідь #97 : 24 Лютого 2007, 02:32:56 »
. - .

Дякуючи Михайлу та Сергію, у свій день народження я отримав подарунок у вигляді SkyWatcher Dobson 8".

Мої враження:
Це мій перший телескоп і досвіду на чужих телескопах в мене немає. Те що коробки не малі це я знав з форуму. Але коли відкрив їх то спочатку мені здалося, що мене обдурили і дали значно більший телескоп не 8" а 10". Але по маркуванню все зійшлось апертура - 200мм.

Скласти до купи цей конструктор було не тяжко, окрім однієї дрібниці - китайці зробили отвори під ніжки занадто тоненькі а шурупи у комплекті йшли товсті.  Довелося замінити викрутку на більшу і міцнішу ніж та що йшла з телескопом. Звісно і сили більше прикласти довелось.

Після того як телескоп було складено провів прискіпливий огляд для виявлення можливих дефектів. Нічого я не знайшов за винятком декількох пилинок на головному дзеркалі.
Після такого огляду залишилось перевірити оптичні властивості апарату. І порушуючи усі закони стосовно нової астрономічної техніки ніч ясна.

Спостереження вирішив розбити на 2 етапи: вечірнє - головний об’єкт Місяць, нічне(після часу ночі коли Місяць зайде) - об’єкти глибокого космосу.

Перше світло 4 години назад в телескопі  вже було. Спостерігав туманність Оріону(M42), Сатурн, ну і звісно Місяць. Температура на вулиці -13. Місяцю 7 днів, він у 2 градусах від Плеяд. Я у центрі міста. Не дивлячись на всі ці фактори M42 чудово видно (уявляю що видно у темну ніч за містом).
Місяць (для мене) виявився більш об’ємнішим, фактурнішим ніж я сподівався побачити. Але разом з тим саме на місяці добре можна було розгледіти реакцію телескопу на легкий вітерець і на турбуленцію. В одну секунду зображення чітке і геть не ворушиться в наступну тремтить і пливе після чого знову зупиняється і дає розгледіти деталі…
Найцікавішим виявився Сатурн - у 10мм окуляр він виявився більшим ніж я сподівався. Розгледіти вдалось одну темну смугу неподалік екватору і навідь щілину Кассіні. Також в цей момент чітко видно було 3 супутники: Діона, Тетіс, Рея. Енцелада не вдалось побачити мабуть тому, що він був достатньо близько до диску Сатурну.
Також навівся на Капеллу(майже в зеніті) спробував оцінити чи роз юстований новий телескоп чи ні. Я не спеціаліст але мені здалося що ні. Зірка була симетрична. Зоря звісно їжачилась але перекосів не спостерігалось.

Зараз дописую і збираюсь на другий етап спостережень.

PS
В мене склалося враження що SkyWatcher Dobson 8" якщо ще не самий масовий телескоп серед членів клубу то зовсім скоро таким буде. Мабуть доведеться відкрити гілку форуму
«Добсони 200-250мм» (по аналогії з Ньютонами 150  )
Записаний

StephanWhite

• Подяк: 1
  • SkyWatcher Dob 8" Pyrex
Кожному по добсону а зірок на всіх вистачить!
« Відповідь #98 : 24 Лютого 2007, 02:36:52 »
. - .

Якість дзеркала зацінив експерт
Записаний

Іван Сотник

• Подяк: 124
« Відповідь #99 : 24 Лютого 2007, 08:41:35 »
. - .

Прикольная наклейка под фокусировщиком  :)
Поздавляю, и с днём рождения и с приобретением!
Записаний
Небосхил - ясних зірочок рій,
ти, завмерши, дивуйся і мрій!
ТМШ, БПВ 7х50