Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
02 Квітня 2025, 03:17:03

Увійти

google

Автор Тема: Клубні питання  (Прочитано 5345 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Галина

• Подяк: 0
  • Астрономічний клуб "Юпітер"
Re: Клубні питання
« Відповідь #40 : 26 Грудня 2012, 13:45:48 »
. - .

Я вважаю, що питання космонавтики, до любительської астрономії відношення немають. Як ми можемо говорити про космонавтику? Ми ж не космонавти.
Записаний

Dmitriy

• Подяк: 7
« Відповідь #41 : 26 Грудня 2012, 14:04:29 »
. - .

Я підтримую.. пропоную лекцію про будову сонця та різних зірок, розповісти також про космічні телескопи та апарати що досліджують сонце, тут і можна вставити космонавтику, наприклад я закінчив кафедру двигунно-будування ракет та супутників, трохи щось помню тому розповім про ракети, що виводять на орбіту тіж самі телескопи чи якісь апарати....
Записаний

Dmitriy

« Відповідь #42 : 26 Грудня 2012, 17:10:08 »
. - .

за одно і про Каденюка та інших вставимо пару слів? Ну що, робимо так?
Записаний

PolloСCastores

• Подяк: 1
« Відповідь #43 : 26 Грудня 2012, 18:18:00 »
. - .

У музеї Національного Центру Астрономічної Освіти Молоді представлені зразки ракетної та космічної техніки, яка випускалась на Південному машинобудівному заводі. Про це є готовий відеофільм україською мовою тривалістю 53 хвилини. Рік випуску 2010
Я підтримую.. пропоную лекцію про будову сонця та різних зірок, розповісти також про космічні телескопи та апарати що досліджують сонце, тут і можна вставити космонавтику, наприклад я закінчив кафедру двигунно-будування ракет та супутників, трохи щось помню тому розповім про ракети, що виводять на орбіту тіж самі телескопи чи якісь апарати....

Є ще один україномовний фільм "Українська космічна одіссея" 2011 року. Тривалість 45 хвилин. Ось цитати з анотації: "Про секрети українського ракетобудування, технології з берегів Дніпра що надовго випередили свій час вам розкажуть безпосередні автори цього дива, фахівці унікального конструкторське Бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля, серед яких доречи і другий президент України, Л.Д.Кучма, який довгій час очолював це підприємство, а потім ставши президентом захищав його."
"Дивіться фільм і будьте гордими, за країну і людей що відкрили людству нову космічну еру і продовжують наближати дивне майбутнє."
Можна переглянути он-лайн

Це можна викорастати для третьої лекції, а на четверту подати планети схожі до Землі. (Саме цей відеофільм має Дмитро)

Записаний

Галина

« Відповідь #44 : 26 Грудня 2012, 18:22:45 »
. - .

А взагалі про нашу сонячну систему ви розказували людям? Я маю наувазі пройтися від Сонця до Плутона або тільки до Нептуна, та розповісти про їх супутники, як вони називаються, ким була Венера, Марс, Меркурій, Сатурн, Юпітер і т.д. та їх супутники, тобто хто такий Деймос, Іо, Каллісто, Європа, Ганімед і т.д. Тобто розповісти людям ким були ці Боги.
Записаний

Галина

« Відповідь #45 : 26 Грудня 2012, 18:24:03 »
. - .

Ці фільми теж варто показати, але це практично ціла лекція буде кіно, тому потрібно якось це все обдумати та об"єднати щоб вкластися в 60 хвилин.
Записаний

Dmitriy

« Відповідь #46 : 26 Грудня 2012, 18:32:13 »
. - .

Саш, я розумію, і без тих фільмів можу розказати і про южмаш, і про кучму... діло в тому що ми астрономічний клуб, а не космонавтика.. я вставлю слова про завод про зеніт 3сл, про супутник січ, і навіть про це що ти написав вище, бо я там був і все це бачив.. ще раз кажу, давайте 11 січня розкажимо людям про сонце, щого воно складаеться, та про інші зорі... і там же затронемо українську космонавтику....короче ясно.. зустрічаемось в суботу і оговорюємо з ока на око..!
« Останнє редагування: 26 Грудня 2012, 18:39:18 від Dmitriy »
Записаний

PolloСCastores

« Відповідь #47 : 26 Грудня 2012, 18:37:42 »
. - .

Я вважаю, що питання космонавтики, до любительської астрономії відношення немають. Як ми можемо говорити про космонавтику? Ми ж не космонавти.
Запропонував тему космічних досліджень, бо як мінімум Дмитро може розказати про те чому навчився в інституті. Думаю його досвід, а також готовий відеофільм буде цікавим для глядачів. Зрештою я пропоную, а не наполягаю, тому тематику можна змінити.

Варто зараз визначитись з темами на 11 та 25 січня, щоб ще встигнути зараз зробити оголошення по школах.
Тому пропоную вибрати тематику за сьогодні-завтра (25-26 грудня), щоб вчасно зробити анонс подій.
Записаний

Dmitriy

« Відповідь #48 : 26 Грудня 2012, 18:40:41 »
. - .

на 24 ясно, лишаємо те що планували, екзопланети...
Записаний

Dmitriy

« Відповідь #49 : 26 Грудня 2012, 18:41:23 »
. - .

на 11 всетаки те що я пропоную....
Записаний

Dmitriy

« Відповідь #50 : 26 Грудня 2012, 18:43:54 »
. - .

і в загалі Сашко, ми можимо перенести наші мироприємства на суботу а не на пятницю.. бо в нас постійно запара з цим днем в частині, треба відпрошуватись, і не завжди получається..!
Записаний

PolloСCastores

« Відповідь #51 : 26 Грудня 2012, 18:48:24 »
. - .

А взагалі про нашу сонячну систему ви розказували людям? Я маю наувазі пройтися від Сонця до Плутона або тільки до Нептуна, та розповісти про їх супутники, як вони називаються, ким була Венера, Марс, Меркурій, Сатурн, Юпітер і т.д. та їх супутники, тобто хто такий Деймос, Іо, Каллісто, Європа, Ганімед і т.д. Тобто розповісти людям ким були ці Боги.
Про Сонячну систему було подано на першій лекції "Цікава астрономія" http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=31046.0
Про міфологію нічного неба довідались на другій лекції "Зоряна карта"
http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=31195.0

Мова про інше. Подати цікавий матеріал людям. Адже вони приходять на зустрічі. Люди чогось очікують від астрономічного клубу "Юпітер". Хіба ні?
За бажання тепер більшість матеріалів можна скачати з нету. Але люди бажають бути з "Юпітером".  Чому? ;)
Записаний

PolloСCastores

« Відповідь #52 : 26 Грудня 2012, 18:51:21 »
. - .

на 11 всетаки те що я пропоную....
Тема "Будова зірок". Дмитро, як ти пропонуєш назвати?
Записаний

Dmitriy

« Відповідь #53 : 26 Грудня 2012, 18:52:12 »
. - .

я не говорю про саме сонячну систему.. а говорю про нашу зірку, все про неї та про ті тзірки що далі. голубі гіганти, червоні..їхню будову... розмішаємо все.. розкажемо про сонце та про космонавику, тільки обьєднаємо все.. буде цікаво!
Записаний

Dmitriy

« Відповідь #54 : 26 Грудня 2012, 18:55:27 »
. - .

гм... так і назвемо... Сонце, та зорі всесвіту. або ще якось по іншому...
Записаний

Dmitriy

« Відповідь #55 : 26 Грудня 2012, 19:02:02 »
. - .

доречі, що робимо з подарунками на наступну лекцію? треба скинутись та купити шось, якісь рухомі карти, ч книжки Климишина...
Записаний

PolloСCastores

« Відповідь #56 : 26 Грудня 2012, 19:06:01 »
. - .

Тема третьої лекції "Будова зірок" саме й передбачає класифікацію. Згадавши про червоних гігантів можна розповідати і про білих карликів, і про пульсари і навіть про чорні дірки. Тоді зупиняємось на цій назві?

Тоді тема четвертої лекції "Живий Всесвіт" прийнятна?
Записаний

Dmitriy

« Відповідь #57 : 26 Грудня 2012, 19:07:03 »
. - .

так, прийнятна...
Записаний

PolloСCastores

« Відповідь #58 : 26 Грудня 2012, 19:08:05 »
. - .

доречі, що робимо з подарунками на наступну лекцію? треба скинутись та купити шось, якісь рухомі карти, ч книжки Климишина...
Книга Климишина буде доречніша. Наступне питання скільки потрібно цих книг?
Одна-дві-три-скількісь...
Записаний

Dmitriy

« Відповідь #59 : 26 Грудня 2012, 19:12:11 »
. - .

думаю що не більше 3
щоб стимул був для іших
Записаний