Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
27 Лютого 2025, 13:12:49

Увійти

google

Автор Тема: Вони знайшли один одного (або екваторіал AZ3 + iOptron EM12 + гантеля )  (Прочитано 3305 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

hEtmAN

• Подяк: 2
  • Гетьман Тарас, Тернопіль

Мой такой дружеский совет - убрать гирю на коротком рычаге, дорастить рычага и повесить балласт ВОМНОГО полегче. Парусность вырастет неособо, а монте жизнь несравненно упростится (меньше будет дрыгать).

И крепить ось восхождения не насквозь готового отверстия в альтазимутальной, а уложить её параллельно, зафиксировав в двух точках. Например на отрезки уголков.

Хочу зробити вісь противаг, але треба знайти з чого + виточити різьбу, розмірів такої я не бачив. але думаю, що справлюсь ...

Ап: ось і фото: http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=24258.new#new
« Останнє редагування: 10 Липня 2013, 14:06:53 від hEtmAN »
Записаний

OnlyBussiness

• Подяк: 0
  • Практикующий экстратеррастриальный вуайеризм

А промшпилька чем не угодила? Резьбы соответствующей нету в магазине? :hz:
Записаний

hEtmAN

А промшпилька чем не угодила? Резьбы соответствующей нету в магазине? :hz:

Сейчас покажу ...
Записаний

AndrewP

• Подяк: 414
  • Андрій, Дніпро

Як на мене, то простіше буде клин зробити так:
Дві дощечки, з*єднані рояльною петлею, з іншого боку по кутам два довгі гвинти, що розпирають клин, контряться гайками. В ідеалі - гнуті шпильки. http://vgwit.narod.ru/img_8241_rs.jpg, але гнуті більше гратимуть, хоча для малої ваги сетапа, думаю не принципово.
Записаний
In theory, theory and practice are the same. In practice, they are not. :)

hEtmAN

Ось так тут зроблено. потрібно вирізати таку різьбу, інакше все буде прокручуватися. а до неї дати вісь противаг ...
Записаний

hEtmAN

.
Записаний

hEtmAN

Як на мене, то простіше буде клин зробити так:
Дві дощечки, з*єднані рояльною петлею, з іншого боку по кутам два довгі гвинти, що розпирають клин, контряться гайками. В ідеалі - гнуті шпильки. http://vgwit.narod.ru/img_8241_rs.jpg, але гнуті більше гратимуть, хоча для малої ваги сетапа, думаю не принципово.

Я б так і зробив, коли б не було AZ3. Але скільки тут роботи ? Не думаю, що це - простіший варіант ...
Записаний

OnlyBussiness

потрібно вирізати таку різьбу
Если там метрическая резьба (а я чёто уверен что метрическая, М10-М12 ::) ), на этот хвостик накручивается удлиннённая гайка, а в неё закручивается шпилька. До упора, внатяг. На первое время хватит. Шпилька обрезается на 30-40см, и на её конец навинчивается жменя гаек, вот и весь балласт.
Записаний

hEtmAN

потрібно вирізати таку різьбу
Если там метрическая резьба (а я чёто уверен что метрическая, М10-М12 ::) ), на этот хвостик накручивается удлиннённая гайка, а в неё закручивается шпилька. До упора, внатяг. На первое время хватит. Шпилька обрезается на 30-40см, и на её конец навинчивается жменя гаек, вот и весь балласт.

Спасибі, попробую  :)
Записаний

AndrewP

• Андрій, Дніпро

Якщо вирішили таки спинитись на гібриді, тоді й сюди противаги, бо Полярка "поплывьоть"  ;D
А ще краще - таки клин  ;)
Записаний

hEtmAN

Якщо вирішили таки спинитись на гібриді, тоді й сюди противаги, бо Полярка "поплывьоть"  ;D
А ще краще - таки клин  ;)

Противаг там кріпити нема сенсу, краще додумати щось, що б стопорило. хотя вага тут невелика і полярка трималася. але думаю, що щось треба буде таки зробити ....
Записаний

AndrewP

• Андрій, Дніпро

Ой, ну не знаю... Як витримає - то й чудово!
Не писав би, якби сам не мав головного болю з аз  ;) колись.
Успіхів!  :SLA:
Записаний

hEtmAN

Ой, ну не знаю... Як витримає - то й чудово!
Не писав би, якби сам не мав головного болю з аз  ;) колись.
Успіхів!  :SLA:

Дякую  :)
Записаний

mnt-22

• Подяк: 1
  • Максим Коновалов

Мда :hz:
Когда то у нас одна радиостанция проводила конкурс, кто дальше забросит компьютерную клаву, или кто быстрее расфигачит монитор.... вот знаете, это единственное с чем нарисовались ассоциации  :(
Хоть уже несколько человек высказалось что практичнее клин, я на всякий случай тоже отмечусь.

Кроме того, ну накой фиг делать типа практично выставляемую полярку, если комплект утяжеляется еще одной головой, значит теряется мобильность и добавляется громоздкость.
Если это чудо для домашнего использования, тогда вообще и ноги не особо нужны. нужен либо кусок подоконника с еще одной дощечкой для клина, либо табурет и дощечка для клина, и один строительный уровень. Если конечно Вы не собираетесь колесить по земному шару постоянно меняя угол клина.

Хотя конечно может AZ чисто на период тестов, тогда это еще ладно.

А про клавиатуры я писал к тому,что иоптрон же пластиковый.... как он вообще подобные издевательства может переносить? я боюсь что там и корпус за пару недель такого положения поведет, и будет "котлета".
может конечно ошибаюсь, и там внутри сплошная прям сталь :hz:

Ну и конечно, удачи!
Она Вам уж точно не помешает.
Записаний

hEtmAN

Мда :hz:
Когда то у нас одна радиостанция проводила конкурс, кто дальше забросит компьютерную клаву, или кто быстрее расфигачит монитор.... вот знаете, это единственное с чем нарисовались ассоциации  :(
Хоть уже несколько человек высказалось что практичнее клин, я на всякий случай тоже отмечусь.

Кроме того, ну накой фиг делать типа практично выставляемую полярку, если комплект утяжеляется еще одной головой, значит теряется мобильность и добавляется громоздкость.
Если это чудо для домашнего использования, тогда вообще и ноги не особо нужны. нужен либо кусок подоконника с еще одной дощечкой для клина, либо табурет и дощечка для клина, и один строительный уровень. Если конечно Вы не собираетесь колесить по земному шару постоянно меняя угол клина.

Хотя конечно может AZ чисто на период тестов, тогда это еще ладно.

А про клавиатуры я писал к тому,что иоптрон же пластиковый.... как он вообще подобные издевательства может переносить? я боюсь что там и корпус за пару недель такого положения поведет, и будет "котлета".
может конечно ошибаюсь, и там внутри сплошная прям сталь :hz:

Ну и конечно, удачи!
Она Вам уж точно не помешает.

Алюмінієва головка AZ3 не буде важча, ніж дерев'яний клин... Та і виносити мені 50 метрів від дому    :gigi:

По світі колосити не збираюся, але наставляти полярку мікрогвинтами легше, ніж крутити штатив, адже на городі нерівно...  :clever:

Які "издевательства" ? Не зрозумів про що ви саме і як клин в цьому випадку буде краще AZ3  :-\

Пластикові в іОптрона тільки сині щоки, які не несуть ніякого навантаження  :bigidea: ( ну і шестерня з черв'яком, хотя ви нічого не сказали за них, тому думаю, що для вас це неважне  :hz: але якщо ви бачили як виконано іОптрон, то маєте знати, що якщо вага перевищує норму, то монтування ніяк не постраждає, адже в такому випадку черв'як просто відходить від шестерні і вона прокручується, не наносячи шкоди майже не наносячи шкоди нічому )

Та і взагалі пластикове монтування  ??? це ж тільки собі подумати такий вислів
Записаний

MaxMan

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 3011
  • Регулярно кохаю Астрономію!!!
    • http://astrobudka.blogspot.com/

Червяк не может отходить от шестерни так что-бы та прокручивалась.  :facepalm:
Записаний
У мене нічого немає. Усе раптом скінчилося!
N 49*57'52"   E 36*05'41"    заходьте у гості на каву..... :)

hEtmAN

Червяк не может отходить от шестерни так что-бы та прокручивалась.  :facepalm:

Ну так це вже не моя задумка  :) так вона зроблена  ;D
Записаний

MaxMan

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 3011
  • Регулярно кохаю Астрономію!!!
    • http://astrobudka.blogspot.com/

Может быть там всё таки фрикцион?
Записаний
У мене нічого немає. Усе раптом скінчилося!
N 49*57'52"   E 36*05'41"    заходьте у гості на каву..... :)

hEtmAN

Может быть там всё таки фрикцион?

пластмасовий черв'як знаходиться на непонятно з якого сплаву штирі, який прогинається від того, що зубці колеса тиснуть на нього під час перевантаження
Записаний

OnlyBussiness

Нифигасебе, инженерное решеньеце... :whatthehell:
Записаний