Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
29 Листопада 2024, 15:39:14

Увійти

google

Автор Тема: Вони знайшли один одного (або екваторіал AZ3 + iOptron EM12 + гантеля )  (Прочитано 3300 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

AndrewP

• Подяк: 414
  • Андрій, Дніпро

И раздается нежное хрусь-хрусь...  :pain:
Записаний
In theory, theory and practice are the same. In practice, they are not. :)

hEtmAN

• Подяк: 2
  • Гетьман Тарас, Тернопіль

Ну так краще вже так, ніж би зуби поламало на шестерні, чи черв'якові. і було вже б не  ;D , а  :gigi: )
Записаний

mnt-22

• Подяк: 1
  • Максим Коновалов

пластиковые щеки иоптрона меня вообще не пугают, тем более что там кажись уже трещина есть (или просто брак на фото), я боялся себе представить что там внутри, втулки и шпильки с неравномерной нагрузкой а заваленной набок, как оно там все изгибается и затирает... хотя, может там подшипники..:)))
когдато давно хотел себе такую купить, но понял что кроме гото там ничего интересного.

ну да ладно, может я и погорячился в своих переживаниях за подопытного. вдруг и правда чето точное на выходе будет :P
Записаний

OnlyBussiness

• Подяк: 0
  • Практикующий экстратеррастриальный вуайеризм

С нетерпением жду продолжения истории. Очень интересно как себя пластиковые шестерни ведут :shuffle:

Кста, какого они цвета/фактуры? Надписи вроде >PC-AF< на них есть?
Записаний

hEtmAN

пластиковые щеки иоптрона меня вообще не пугают, тем более что там кажись уже трещина есть (или просто брак на фото), я боялся себе представить что там внутри, втулки и шпильки с неравномерной нагрузкой а заваленной набок, как оно там все изгибается и затирает... хотя, может там подшипники..:)))
когдато давно хотел себе такую купить, но понял что кроме гото там ничего интересного.

ну да ладно, может я и погорячился в своих переживаниях за подопытного. вдруг и правда чето точное на выходе будет :P

Ніякої тріщини там нема  ;) покажіть мені де ви її побачили ?

Так, там підшипники, я вас "огорчу"  ;D

а щодо того, що буде на виході, то кидав десь тут тему з фотками з неї - там і подивіться  :P

С нетерпением жду продолжения истории. Очень интересно как себя пластиковые шестерни ведут :shuffle:

Кста, какого они цвета/фактуры? Надписи вроде >PC-AF< на них есть?

колір білий, про надпис не знаю, де саме він повиннен бути ?
Записаний

OnlyBussiness

Где-то на теле шестерни. Их обычно маркируют (требование такое есть).

Молочно-белый, мутный с восковым отливом, с намёком на прозрачный, на капрон похожий... Хм, забыл как он называется, но это ОЧЕНЬ износостойкая дрянь.
Записаний

hEtmAN

Где-то на теле шестерни. Их обычно маркируют (требование такое есть).

Молочно-белый, мутный с восковым отливом, с намёком на прозрачный, на капрон похожий... Хм, забыл как он называется, но это ОЧЕНЬ износостойкая дрянь.

Не скажу, що дуже білий, ближчий до сірого. аж ніяк не прозорий ... Як подивлюся, то скажу, але від'їжджаю на два дні. Тому не скоро  :-\

Та впринципі, не думаю, що це аж настільки важливо: все крутится, наводиться і навіть знімати можна.  :)

Щодо черв'яків, то звичайно, що краще з металу, але це вже друга ціна. Я б її порадив для маленького АПОхромата, десь біля 80мм. sw909 вона тягне то тягне, але люфт  :whatthehell: труба дуже сильно хитається

Якщо брати фокусні до 300мм, то можна і по 30с знімати, якщо біля 300мм, то також можна, але на близькополярній області . Звичайно, що хотілося б кращого, але заявлену вагу тягне нормально (Арсат + бліни від гантель) .  готу також працює досить добре, хоча трохи потрібно коректувати пультом  ;)

А більше нічого цікавого сказати не можу  :) хіба якщо будуть якісь запитаня, то кажіть, постараюся відповісти.

А от з чого тут черв'яки, то для таких малих скопів не думаю, що буде дуже важливо 
Записаний

OnlyBussiness

А от з чого тут черв'яки, то для таких малих скопів не думаю, що буде дуже важливо
В мене саморобка, на пластикових шестернях. Наводится шикарно, веде м"яко, люфта нема взагалі... Проте вітру боїтся як гаспида. Отож цікавлюсь, а чи не ті самі вади?
Записаний

hEtmAN

В мене саморобка, на пластикових шестернях. Наводится шикарно, веде м"яко, люфта нема взагалі... Проте вітру боїтся як гаспида. Отож цікавлюсь, а чи не ті самі вади?

Вітру як такого не було, дуже сильно люфтить по осі, яка наставляє телескоп по висоті, а по азимутові все добре  :)

Тому при переході на екваторіал, це не стало проблемою  ;)
« Останнє редагування: 13 Липня 2013, 08:58:03 від hEtmAN »
Записаний

hEtmAN

Доробив вісь противаг. Шпилька М14 + три гайки скріплених зваркою, покрашені чорною матовою краскою  :)

Єдине, що тепер боюся - буде відчувати кожен порив вітру, але можливо все обійдеться.

Наступне завдання - зробити противаг блін від гантель сфоткав для загального вигляду. Думаю залити невеликий противаг з бетону - не хочу тратитись на метал, хотя в майбутньому буде видно. Та замінити AZ3 на клин з "фрікционом", або щось тіпа того  :) Ще раз перечитав повідомлення і побачив, що не написав, що проблема з проскакуванням зубів є тільки на азимутальній осі. На другій якийсь фрікцион є. Це впринципі зрозуміло - її розраховували як азимутал. 

Ще треба думати над зменшенням люфтів, але це в останню чергу - думаю буде найскладніше

« Останнє редагування: 25 Липня 2013, 11:53:26 від hEtmAN »
Записаний

hEtmAN

.
Записаний

hEtmAN

.
Записаний

hEtmAN

Не хочу відкривати нову тему. Тому скажіть, чи можна взагалі іОптрон підключити до компа і дайте посилання, якщо можете? Хочу попробувати з гідуванням, якщо це чимось допоможе.
 Дякую  :)  :beer:
Записаний

AndrewP

• Подяк: 414
  • Андрій, Дніпро
Записаний
In theory, theory and practice are the same. In practice, they are not. :)

hEtmAN

Записаний