Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
24 Листопада 2024, 00:39:45

Увійти

google

Автор Тема: Фотоапарата+телескопа або бавка в астрофото  (Прочитано 7695 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

alex~

• Подяк: 306
Re: Перша любов фотоапарата і телескопа
« Відповідь #20 : 30 Жовтня 2014, 11:51:07 »
. - .

Я з успіхом користуюсь оцим http://dropmefiles.com (просто та зручно)
Записаний

ZOReRAX

• Подяк: 93
« Відповідь #21 : 30 Жовтня 2014, 11:51:58 »
. - .

Я з успіхом користуюсь оцим http://dropmefiles.com (просто та зручно)
http://dropmefiles.com/27mij
Записаний
Для всіх нас заготовлені долари і кулі. Кого не куплять, того вб'ють. © Сашко Білий
- Говори зі мною по-українськи, а не як я з тобов!

alex~

• Подяк: 306
« Відповідь #22 : 30 Жовтня 2014, 12:06:19 »
. - .

:beer:
Записаний

novik

• Подяк: 62
  • Я почти не изменился,:-) Александр Радионов
    • Победитель конкурсов "Лучшее астрофото" 2012, 2014, 2015 годов
« Відповідь #23 : 30 Жовтня 2014, 18:02:31 »
. - .

Фотошоп нужно установить, обязательно, там есть плагин, найти его будет не сложно, в недрах форума даже от Олежки Брызгалова есть ссыль, называется "асталавистагрин" (прямо пророчески по поводу одного нашего форумчанина :gigi: ).
Одним кликом убивается вся зелень, очень удобно, даже в пиксе есть подобная вещица. :SLA:
Записаний
Открылась бездна звезд полна;    БПП 8Х30
Звездам числа нет, бездне дна.    SW DOB 8"
Мелкие токарные работы.  http://www.astromagazin.net
Подякували

ZOReRAX

« Відповідь #24 : 31 Жовтня 2014, 00:50:26 »
. - .

Перемучив то саме, але вже з RAW-кадрів, тут вже червоний шум довелося забирати  ;D
ресайз 50% щоб прибити трохи шумову кашу.

Туманність Гантель(M27, NGC 6853)
Записаний
Для всіх нас заготовлені долари і кулі. Кого не куплять, того вб'ють. © Сашко Білий

ZOReRAX

« Відповідь #25 : 31 Жовтня 2014, 01:26:00 »
. - .

тут таке ? народилося, більше напевно до астрофотографів власників Ньютонів ап.150мм і ф.в.750мм на рахунок коми з кропнутим Кеноном, скільки її має бути?  (трохи вище можна скачати не обрізане фото)
« Останнє редагування: 31 Жовтня 2014, 01:30:26 від ZOReRAX »
Записаний

bigol

• Подяк: 1174
  • Разам і назаўжды!
Re: Фотоапарата+телескопа або бавка в астрофото
« Відповідь #26 : 03 Листопада 2014, 16:45:29 »
. - .

С фоном что-то не получилось. Справа он убит совсем, явный градиент. Дайте сумму в фит.
Записаний
Не знаю насчет лучшего, но худшее точно впереди.

ZOReRAX

« Відповідь #27 : 04 Листопада 2014, 11:29:00 »
. - .

С фоном что-то не получилось. Справа он убит совсем, явный градиент. Дайте сумму в фит.
Привіт!
Що малося на увазі (?) там не однорідність Молочного Шляху (ІМХО), ще повзунок червоного кольору скрутив, на рахунок "суми в фіт", підкажіть де це взяти(?) - зроблю мені не важко, але бажано приклад у вигляді скріншоту з підкресленням/виділенням, бо для мене це ще нове, якщо чесно то з тим блоком DSS де: dark,flat,dark flat,offset/bais файли, ще толком не розібрався скільки їх має бути у співвідношенні один до одного, і як їх правильно робити.
dark - це фото з закритим об'єктивом, на тих самих налаштуваннях що іде зйомка.
далі ??? :hz: питання по наростаючій...
flat - ?
dark flat - ? :insane:
offset/bais - ?? :insane: :insane:
Далі вже з галочками можна методом наукового тику помалу розбиратись...
Записаний

POL

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 730
  • Матченко Павел
« Відповідь #28 : 04 Листопада 2014, 11:50:16 »
. - .

Цитувати
и при той же темпертаруре матрицы. Используется для вычитания шумов матрицы.
flat - фото равномерно освещенного поля, полученное с такими настройками, что бы на фото было видно перепад яркости и небыло пересветов. Если нет специальной приспособы (flat box) - можно снимать чистое голубое небо. В таком случае желательно щелкать разные участки неба, что бы исключить проявление какой-то тучки на усредненном кадре. Важно: позиционирование матрицы и объектива должно быть такое же как при съемке дипов. Используются для исправления кривизны поля, что бы небыло такого как у Вас слева на кадре.
dark flat - дарки флета, по аналогии. Советую пока не заморачиваться  ;)
offset/bais -  снимается так же, как и дарк, но на минимально возможной выдержке, на пример у меня - 1/1000с. Не уверен точно, по моему используется для вычитания грязи на матрице, поправьте чуть что.

Количество - по принципу чем больше отснимишь и усреднишь - тем достоверней результат. Попробуйте где-то по 20 кадров каждого типа.
Записаний
Подякували

Andriyu

• Подяк: 37
« Відповідь #29 : 04 Листопада 2014, 11:50:42 »
. - .

Привіт!
Що малося на увазі (?) там не однорідність Молочного Шляху (ІМХО), ще повзунок червоного кольору скрутив, на рахунок "суми в фіт", підкажіть де це взяти(?) - зроблю мені не важко, але бажано приклад у вигляді скріншоту з підкресленням/виділенням, бо для мене це ще нове, якщо чесно то з тим блоком DSS де: dark,flat,dark flat,offset/bais файли, ще толком не розібрався скільки їх має бути у співвідношенні один до одного, і як їх правильно робити.
далі ??? :hz: питання по наростаючій...
flat - ?

dark flat - ? :insane:
offset/bais - ?? :insane: :insane:
Далі вже з галочками можна методом наукового тику помалу розбиратись...
я вивчав техніку астрофото по цій статті: http://oleg.milantiev.com/material/?id=607#p3-8

там все розказано дуже просто для розуміння, я гадаю Вам це допоможе.
конкретна відповідь на ваше запитання розділ 3.12
Записаний
Я помешан на космосе. Фотографии газовых облаков для меня то же, что снимки отдаленных пляжей в брошюрах турагентств. Приглашение прилететь и все увидеть своими глазами. (Джереми Кларксон)
Подякували

And_NDA

• Подяк: 48
  • Bu benim kizim
« Відповідь #30 : 04 Листопада 2014, 12:49:40 »
. - .

Вот я вроде когда-то читал, а теперь забыл...  :facepalm: :shuffle: ... потому что до практики по техническим причинам пока так и не дошел...  :shuffle: :whatthehell:
Ну вот хочу спросить!  :help:
Все эти дарки/флеты и проч. ... они только для фотоаппарата нужны, или для камер тоже? Если тоже, то в чем отличия? А то как-то все о фотоаппаратах пишут, а про камеры как-то мало...  :hz:
Записаний
Паук на доб 10", кучка искателей и экстендеров см. на Барахолке! , рефрактор Apogee 90 мм. на AZ-3-6, бинокли 7х35, 7х50.

vakula

• Подяк: 3264
    • www.stozhary.org
« Відповідь #31 : 04 Листопада 2014, 12:49:58 »
. - .

Цитувати
offset/bais -  снимается так же, как и дарк, но на минимально возможной выдержке, на пример у меня - 1/1000с. Не уверен точно, по моему используется для вычитания грязи на матрице, поправьте чуть что.
Используется для вычитания шумов считывания камеры.
Для устранение следовы пыли на матрице используются flat'ы.
« Останнє редагування: 04 Листопада 2014, 13:03:32 від vakula »
Записаний

vakula

• Подяк: 3264
    • www.stozhary.org
« Відповідь #32 : 04 Листопада 2014, 12:51:38 »
. - .

Все эти дарки/флеты и проч. ... они только для фотоаппарата нужны, или для камер тоже? Если тоже, то в чем отличия? А то как-то все о фотоаппаратах пишут, а про камеры как-то мало...  :hz:
Нужны и для астрокамер. Отличий в сьемке от DSLR особых нет.
Записаний
Подякували

ZOReRAX

« Відповідь #33 : 26 Грудня 2014, 16:30:37 »
. - .

з 25 на 26 ловив небо між хмарами, і дрижаки від холоду, і між іншим спіймав таке :)
Записаний

ZOReRAX

« Відповідь #34 : 26 Грудня 2014, 17:47:04 »
. - .

C/2014 Q2 (Lovejoy)
Цитувати
http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=37409.msg456983;topicseen#msg456983
Склав! "Способом", але склав! По зорях і по кометі,
прямо :binolook:, як хтось за монітором скаже: лажа з фоном, що з ББ, ШУМИ... :dropjaw:
 і в Дупуепо ті флети, я це робив у своє задоволення, на рівні глюку проявився хвіст, так що експеримент удався. ІМХО 
Записаний

ZOReRAX

Re: Покриття кометою C/2014 Q2 (Lovejoy) зорі
« Відповідь #35 : 09 Січня 2015, 07:02:21 »
. - .

Так як в тему про комету, зайшов  bigscope "астрофотоолігархат", вирішив злишньо ненадоїдати своїми скромними світлинами, поміж роботами визнаних метрів. :)
Покриття кометою C/2014 Q2 (Lovejoy) зорі 11.41 з.в. TYC 4733-1486-1, зверху у формі "бумерангу" вистроїлися (з ліва на право) HIP 20471, HIP 20431, HIP 20407, в лівому нижньому куті зірка HIP 20429.
Час і умови зйомки: 07.01.2015р. 01:10-01:26, -17*С
Обладнання і параметри: SW1206 - Canon350d - 52x15s.ISO-800
770x770 - ресайз 70%

Вага GIF-файлу 8,86мб
---------------------------
1100x1100 - 100%

Вага GIF-файлу 18,1мб
« Останнє редагування: 09 Січня 2015, 18:36:45 від ZOReRAX »
Записаний

@le)(

• Подяк: 26
  • Быть любопытным и никогда не сдаваться (Хокинг)
« Відповідь #36 : 09 Січня 2015, 09:22:35 »
. - .

:up: :up: :up:
Записаний
Мозг состоит на 80 процентов из жидкости, и мало того, что она тормозная, так многим еще конкретно не долили...).

Canon PowerShot SX20 IS - продажа, Sky-Watcher DOB8 Pyrex, Шмидт — Кассегрен 4

ZOReRAX

« Відповідь #37 : 09 Січня 2015, 17:39:18 »
. - .

Розпишу маленьку різдвяну казку від себе як  в Святий вечір куті попоїв, комету пофотографував, і промерз до кісток зрозуміла річ :) останнє було майже саме несмішне з перечисленного (чому, буде нижче)
 6 числа, все стандартно з року в рік, вечеря в родинному колі, як правило в старенької бабці, діти, внуки, правнуки. Після, теща ще до церкви(20:30), я з сім'єю до дому. Дали небо, за останні пару тижнів, вирішено йду, заряджаю акуми до Кенона, один "позеленів" зразу другий стояв з півгодини і зарядне говорило, що йому все мало, не став дочікувати, беру наплічник і вивалюю на вулицю. Воно так і виглядало, бо в наплічник не влазить хіба монтування(CG-5 на 2" ногах), яке несу в руках як противагу вантажу на спині.
 Місяць лупить що є сили, можна ставати біля хати, локальна засвітка ховається, але не люблю  я зівак, іду за село в поле (це так між іншим, ~км). Прийшовши(23:30) і розклавшись(00:00), збагнув свою помилку по вибору взуття, яке було добре для снігу, а не для морозу і до кінця спостережень примерзло до п'ят(було -17*С, а зранку всі -19*). Акумулятор то що був у камері, зробив пару кадрів і пішов спати, добре що був запасний в кишені, так вони потім і міняли один одного за пазухи в камеру, і навпаки. Телескоп стабілізувався швидко, і так само швидко покрився морозом. Загалом глянув на Юп, перевірив чи не тікає з поля зору при тривалому ведені на великих збільшеннях(все GOOD). В окуляр знайшов комету без проблем, чого не скажеш про видошукач камери(темненький він), зйомка пішла вже з 01:00 зробив: 8х15с.ісо-1600(здалося за світло), зняв ще 52 кадри і 10 дарків(це вже на ісо-800).
 Повертаючись до дому, ще посковзнувся як той "слон з тортом" так що я сів, а тринога з головою не торкнулася землі. ;) Був в хаті о другій, карту пам'яті зразу в ПК, ну і саме неприємне це чи іній, чи сміття на світлинах, ще склалося в стейк: провисання фокусера і місячне підсвічування атмосфери :-\ я перший раз по справжньому пошкодував про відсутність флетів.
 Нижче приведені пошуки компромісу:
1.
Записаний
Подякували

ZOReRAX

« Відповідь #38 : 09 Січня 2015, 17:43:33 »
. - .

2 і 3
Записаний

ZOReRAX

« Відповідь #39 : 09 Січня 2015, 17:46:15 »
. - .

4.
Записаний