Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
01 Грудня 2024, 09:21:30

Увійти

google

Автор Тема: Нові Лебеді ( обговорення новинок з пропозиціями та побажаннями)  (Прочитано 19510 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Diskus

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 1321
  • "Лупайте сю скалу!"

Биття хробака менше мікрона , биття колеса не більше 5 мкм.
Віддалення хробака від колеса на 5 мкм не може збільшувати розмах періодичної похибки , тільки зміна швидкості на дуже незначну долю відстотка, я навіть рахувати не хочу.
Тому все це реально , особливо після ретельної притирки правильними методами .
Теоретично і дзеркало на бочці не можна натерти , а люди труть і не паряться  ;D

Ось Мастер Йода досяг +-1 на діаметрі 240 , чому не буде +-1,5 на 200 ?
Записаний

Journeyman

• Подяк: 137
  • Забанений!
  • Юрий Ратушный

Ни у одной шестерни(в работающем механизме ;) ) нет точности в 1.5" в любой точке колеса.

Значит не только меня удивили цифры... ;) Если не очень большая тайна, вопрос к Сергею - каким образом проводится операция нарезания шестерни? Во фрезерном станке с приводом на делительную головку, или используется зубофрезерный станок? Микронные биения червяков, о которых зашла речь, тоже заинтересовали. Опять же, если не военная тайна, каким образом проводились подобные измерения?
Записаний

Edward

• Подяк: 1994
  • Be free!

Сергiй, ми про рiзнi речi пишемо ;)
Я тобi про абсолютну похибку, а ти менi про вiдносну :gigi:. Абсолютна значно бiльша заявленоi, a на короткi дужцi вона може бути i 0.5". Це вже як притреш... :rotate:
Подивись сам: worm period 287 secs, це дуга довжиною приблизно 5 хвилин. От i усе, пойняв? Коли вiдкрутиш хоча б 90 грд шестенi похибка буде значно бiльшою i тут не точнiсть чев'яка лiмiтуе, а саме тоснiсть шестернi i ii установки. От i все. Корректнiше було б писати похибка така-то на такiй- то дузi(eксрозицii). Цифри були б не такi вражаючi але бiльш чеснi, а головне корректнi.
« Останнє редагування: 10 Грудня 2015, 00:40:58 від Edward »
Записаний
"Запалiть факела, все закiнчено…"(с)

Diskus

• "Лупайте сю скалу!"

Я тобi про абсолютну похибку, а ти менi про вiдносну :gigi:. Абсолютна значно бiльша заявленоi, a на короткi дужцi вона може бути i 0.5". Це вже як притреш... :rotate:
Коротка і довга дужка це скільки ?
Якщо монті тримає 600-1200  часових сек з періодикою +-1,5" , а потім ще і ще , то не важливо яка в неї абсолютна похибка на всьому діаметрі .
Вона може бути максимум в два рази більша по всьому колу ...
Записаний

Edward

• Be free!

Коротка і довга дужка це скільки ?
Якщо монті тримає 600-1200  часових сек з періодикою +-1,5" , а потім ще і ще , то не важливо яка в неї абсолютна похибка на всьому діаметрі .
Вона може бути максимум в два рази більша по всьому колу ...
7
Добавив у поререднiй пост. Якщо давати цi цифри то писати на перiод обертання червяка. А то у якостi абсолютних похибок вони просто шокують ;D.
« Останнє редагування: 09 Грудня 2015, 23:14:29 від Edward »
Записаний

Diskus

• "Лупайте сю скалу!"

Ни у одной шестерни(в работающем механизме ;) ) нет точности в 1.5" в любой точке колеса.

Значит не только меня удивили цифры... ;) Если не очень большая тайна, вопрос к Сергею - каким образом проводится операция нарезания шестерни? Во фрезерном станке с приводом на делительную головку, или используется зубофрезерный станок? Микронные биения червяков, о которых зашла речь, тоже заинтересовали. Опять же, если не военная тайна, каким образом проводились подобные измерения?
Ніяких таємниць .
Нарізання відбувається на зубофрезеровальному станку підвищеної точності .
Мікронні биття -червяк доводиться на різьбошліфовальному станку .
Биття червяка міряв мікрометричною головкою з ціною поділки 1 мкм .
Періодика міряється відомими методами і прогами , з перепровіркою одних іншими і навпаки ..
Нічого надзвичайного .
Починають давати плоди десятирічний досвід і сотні ночей проведених в експериментах і замірах .
Записаний

Diskus

• "Лупайте сю скалу!"

Едку , поясни яким чином може змінюватись періодика на колесі , яке притерте до червяка ?

Я проводив експерименти з віддаленням і приближенням червяка до колеса .
Від практично нульвого зазору до ,наприклад 1 мм . ні форма графіку , ні амплітуда практично не змінювалась .
Така природа червячної передачі .

Тим більше я-ж не заявляю абсолютну кінематичну похибку передачі , вона нам астрономам нафіг не потрібна , т.як витримки по 5-6 годин ми не робимо .
Я заявляю періодичну похибку на будь-якій ділянці колеса в межах таких і таких-то ...

Записаний

Diskus

• "Лупайте сю скалу!"

Бог з ними з тими періодиками . Автогід все виправить , а для адептів безгідівки є Дайрект .

Ти краще скажи як переконати амерів та інших німців щоб купували невідомий виріб .
Чим їх пройняти , ціною , гламуром , чи все-таки тестами і відгуками реальних пацанів з різних кутків світу.
Записаний

Kalbasnik

• Подяк: 118
  • Dreamer, Simferopol, R7KCY
    • Прогулки по звездам

Картой Мира с дислокацией и названиями значимых объектов.
Ибо если берут научные организации, то это не просто так.
Помнится где то чуть ли не у полярников стола :)
Записаний
YouTube, EQ-Drive SL+, EQ-6 Pro, GSO 250/4, MPCC III, Canon 600D, SW 804, QHY 5II, Celestron UpClose 10x50х6,8°монтировку ИПГ

Diskus

• "Лупайте сю скалу!"

Ибо если берут научные организации, то это не просто так.
Помнится где то чуть ли не у полярников стола :)
З ции проблем немає .
Від Далекого Сходу до Болівії та Мексики працюють наші вироби . :)
Причому більшість в наукових організаціях .
Записаний

Саша Наумов

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 612
  • Refractorman

Згоден!

Ви виробляєте не шипотрэб, вибачте.
Тому й нахвалювати його має не просто якийсь John
Записаний
Agema SD 150 + WS-400

Edward

• Be free!

Та не периймайся ти, як буде все зроблено якiсно, то пiде, але потрiбно трохи часу щоб "розкуштували", цей перiод найважчий. Коли прийде визнання будеш стригти купони ;).  Тут одне на завадi - багато конкурентiв з доволi якiсними штуковинами i вони не сплять... :binolook:
Шо стосуеться червячного счеплення все давно розписано починаючи з непоганоi статейки Цукермана року так 1936, там все розписано. Почитай також статьтю Пономарьова про часовий механiзм до целостата. Там про притерання багато чого цiкавого. Не все можна "затерти" ;)
« Останнє редагування: 10 Грудня 2015, 00:09:27 від Edward »
Записаний

ZOReRAX

• Подяк: 93

...Чим їх пройняти , ціною , гламуром , чи все-таки тестами і відгуками реальних пацанів з різних кутків світу.
Вибачаюсь що ліплю 5коп. реклама, презентації, товар треба нести до споживача буквально в руки щоб спрацював дитячий рефлекс "моє не віддам", потрібно дати товар на тест, в ідеалі з пакетом послуг (допомогти встановити, навчити користуватись і по життєва тех.підтримка), можна і детальний  (не забуваємо про сушку котів в мікрохвильовці) відео-мануал зняти з всіма етапами, але як на мене то не то (коротше покататись по світу, це той  випадок коли "гора" має іти до "Мугамедаів" ;D). імхо
Записаний
Для всіх нас заготовлені долари і кулі. Кого не куплять, того вб'ють. © Сашко Білий
- Говори зі мною по-українськи, а не як я з тобов!

KMM

• Подяк: 55

...Чим їх пройняти , ціною , гламуром , чи все-таки тестами і відгуками реальних пацанів з різних кутків світу.
Вибачаюсь що ліплю 5коп. реклама, презентації, товар треба нести до споживача буквально в руки щоб спрацював дитячий рефлекс "моє не віддам", потрібно дати товар на тест, в ідеалі з пакетом послуг (допомогти встановити, навчити користуватись і по життєва тех.підтримка), можна і детальний  (не забуваємо про сушку котів в мікрохвильовці) відео-мануал зняти з всіма етапами, але як на мене то не то (коротше покататись по світу, це той  випадок коли "гора" має іти до "Мугамедаів" ;D). імхо
Это всё хорошо, но не в данном случае, ведь кто такими штуками балуется, уже в курсе, как это использовать, как минимум. ;)
Записаний

ZOReRAX

і Слоган має бути приблизно такий, "У Вас є $$ - Ви Астроном!" :gigi: ;D :gigi:
Записаний
Для всіх нас заготовлені долари і кулі. Кого не куплять, того вб'ють. © Сашко Білий

ZOReRAX

Это всё хорошо, но не в данном случае, ведь кто такими штуками балуется, уже в курсе, как это использовать, как минимум. ;)
у виборах-монті рекламні-бігборди, зараз мало діють(в смислі, це пасивна позиція), до виборця треба іти в "село", і показувати що пацани класні, а монті ще ліпші.
Живе спілкування воно більше підкупає, базару нема, що профі шарять що до чого, але на ринок треба дивитись розплющеними очима, скільки профі і скільки юзерів що можуть це купити (!)
P.S. у мене на селі вже розтягнули оптику і кожна друга хата має 50Мб(безлімітний) інтернет 100грн/міс. це + то що 100$ вартувало підключення, -дорого і люди задоволені (це просто для подумати). Класні монті вже є, а от "тепла-монті" для користувача це вже інший рівень
Записаний

Konstantin

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 99
  • Константин Юдин, Харьков

Бог з ними з тими періодиками . Автогід все виправить , а для адептів безгідівки є Дайрект .

Ти краще скажи як переконати амерів та інших німців щоб купували невідомий виріб .
Чим їх пройняти , ціною , гламуром , чи все-таки тестами і відгуками реальних пацанів з різних кутків світу.

ИНТЕРНЕТ!

1.Монтировки должны появиться на всех значимых астрономических интернет площадках. Там-же должно быть профессионально написанный текст. Желательно привлечь копирайтеров. Текст должен с одной стороны не не грузить профи шелухой, а с другой стороны не унижать начинающих аматоров своей заумностью. Максимально качественные фотоматериалы. Тут просто пощелкать зеркалкой не проходит. Надо продумать техно-астро фон. Типа на серьезных станках умные и трудолюбивые украинцы делают очень качественный и еще пока не дорогой продукт. И вот он во всей своей красе.  Или что-то другое.
2.Интернет форумы. В каждой стране есть крупный астрофорум, а в крупных странах их несколько. Кто-то из уважаемых на этой интернет площадке людей, должен узнать об монтировке. Возможно монтировка придет на ихнее астромероприятие, и этот человек будет приглашен потестить. Похвалить или поругать, не сильно важно - слишком положительные отзывы не всегда лучее средство. Будет супер, если на их площадке завяжется долгоиграющая дискуссия, возможно перепалка. Тот разрыв мозга, который недавно был на форуме между Астрокором и Journeyman - пример мегапрофесионалной рекламы Астериона. Это пример того, как БЕЗПЛАТНО раскручиваются продукты и бренды. Теперь Астерион и его платформу знают человек на 200 больше. И это целевая аудитория Даже потратив $1000.0 на рекламу, Юра не получил бы такого эффекта.  :)   (Юра, весной уговори админов разлочить тему, она перспективная   :super: )
Если тема опускается, производитель подкидывает вкусняшку, и пошла жара дальше.

И самое главное - этим всем должен заниматься отдельный человек. Он не должен почти ничегоне знать о железках и производстве. Он должен работать с душами людей, с их инстинктами, желанием самовыразиться, поставить на место "этих мудаков, которые несут всякий бред". Технарь включается иногда, и говорит, что-то типа - "да, вы правы, мы как раз это уже делаем", и какой-нибудь техно опус - чертеж, график. Обязательно реальный, чтоб профи зацепило. Профи начинают бодаться, а в голове аматора тем верменем откладываются нужные слова - названия бренда, ценники.

Ну и так далее...

Да, самое главное. Все это шелуха, если под ней нет действительно сотящего продукта. Если он есть, дело пойдет!
А вот с этим работать технарям - это их поле. Копирайтеру здесь делать нечего  ;D
« Останнє редагування: 10 Грудня 2015, 10:26:29 від Konstantin »
Записаний
Астрограф Ньютон 15", f/4. Обсерватория в Харьковской области

Diskus

• "Лупайте сю скалу!"

Костя , ти читаєш мої думки . :)
Проблема в отдельном человеке який знає англійську і всю специфіку астромонтібудування.
Є один кандидат , але маловато .
Будем працювати в цьому напрямку.
Записаний

Konstantin

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 99
  • Константин Юдин, Харьков

Проблема в отдельном человеке який знає англійську і всю специфіку астромонтібудування.

Сергей, это ловушка. С тем, что рекламой должны заниматься не те, кто знает "всю специфику", а другие, корорые знают "всю спрцификиу рекламы" мы бодаемся 10 лет. Лично для меня, это понимание далось очень сложно и долго  :(  Тот кто знает "всю специфику", кроме этого не знает ничего. Потому что "вся специфика" очень сложная, и на это уходит вся жизнь. На другое не остается ни времени ни места в мозге. (я не беру в расчет гениев - их мало)
Конечно что-то рекламщик должен знать. ИДЕАЛЬНО ПОДОЙДЕТ СЕРЬЕЗНЫЙ ЛЮБИТЕЛЬ АСТРОНОМИИ, КОТОРЫЙ ПО СВОЕЙ ОСНОВНОЙ ПРОФЕССИИ - РЕКЛАМЩИК. Ну и талантливый должен быть.

Все, все, заканчиваю офтоп...

Записаний
Астрограф Ньютон 15", f/4. Обсерватория в Харьковской области

algon

• Подяк: 40

Серега, есть знакомый, который занимался продажами в William Optics на весь мир. он из Украины. могу дать контакт.
Записаний
WO FLT98Al, WO M72, RC240(kaban), Meade 2080 OTA, AZ-EQ5 GT SynScan, Star Adventurer, Orion SSAG, Meade DSI Pro, ZWO ASI071