Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
22 Листопада 2024, 09:42:51

Увійти

google

Автор Тема: Черв"ячні пари для ЛА  (Прочитано 22499 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Edward

• Подяк: 1988
  • Be free!
Re: Черв"ячні пари для ЛА
« Відповідь #100 : 20 Жовтня 2014, 20:58:25 »
. - .

Была в 70-80гг в  Штатах фирма Байерса, старшее поколение ее помнит. Это хороший пример доведенного "до ума продукта" :up: многих наших любителей эта штука наверняка бы устроила :shuffle:.
Следует учесть, что это цены в тогдашних долларах США, на нынешние переводить даже и не берусь...  :insane: За столько можно было перевербовать какого-нибудь старлея ГРУ  ;)
И съели ее китайцы...  :whatthehell:

А чо, цены у его подмастерья ;D теже, что и тогда были ( и оборудование еще Байеровское). На Украине можно 18" пару за 1250$ сделать? Ну так, по-честному(без раздачи Диском). То-то и оно…
« Останнє редагування: 20 Жовтня 2014, 21:04:43 від Edward »
Записаний
"Запалiть факела, все закiнчено…"(с)

SP

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 1315
« Відповідь #101 : 20 Жовтня 2014, 21:18:09 »
. - .

Цитувати
На Украине можно 18" пару за 1250$ сделать? Ну так, по-честному(без раздачи Диском). То-то и оно…
Можно. Подпольно у нас на заводе (НКМЗ).
Записаний

Edward

• Be free!
« Відповідь #102 : 20 Жовтня 2014, 21:23:51 »
. - .

Цитувати
На Украине можно 18" пару за 1250$ сделать? Ну так, по-честному(без раздачи Диском). То-то и оно…
Можно. Подпольно у нас на заводе (НКМЗ).
А чож не делаете? :gigi: Та нiкому це не потрiбно виходить? Однi балачки, як завжди… :(
Так що хлопцi, збираемо кровно заробленi, та купуемо E.Baeyrs' a, будете мати гарну рiч, навiщо зайвi балачки ;D
« Останнє редагування: 20 Жовтня 2014, 21:28:16 від Edward »
Записаний

And_NDA

• Подяк: 48
  • Bu benim kizim
« Відповідь #103 : 20 Жовтня 2014, 21:35:14 »
. - .

На Украине можно 18" пару за 1250$ сделать? Ну так, по-честному(без раздачи Диском).
А я откуда знаю? Мой опыт (если исключить Сталкера и еще одного случая) сводится скорее к тому, о чем писал Степаненко: "Даже если есть деньги, материал и возможность - все равно найдут причину, почему не сделают!" :rofl:
На этот вопрос может даже и в Министерстве промполитики не ответят...  :hz:
А чож не делаете? :gigi: Та нiкому це не потрiбно виходить?
Тут  - нет потребителей (или у потребителей не особо есть денег, потому они мечтают потреблять, а не потребляют), а там (у вас) - тоже их не толпы, это на большого, крупного и богатого любителя... плюс проблемы с доставкой... Вот и не...  :-\
Да, сколько раз уж убеждался: порой даже полную ерунду (не только астро, но и много чего другого) бывает часто дешевле (особ. б/у) или проще купить на е-бее или на развалах Клауди/Астромарта, чем тут. Что и делаем...
Записаний
Паук на доб 10", кучка искателей и экстендеров см. на Барахолке! , рефрактор Apogee 90 мм. на AZ-3-6, бинокли 7х35, 7х50.

Naboka Igor

• Подяк: 3880
    • Победитель конкурса "Лучшее астрофото" 2016 года
« Відповідь #104 : 21 Жовтня 2014, 00:06:21 »
. - .

Мой опыт (если исключить Сталкера и еще одного случая) сводится скорее к тому, о чем писал Степаненко: "Даже если есть деньги, материал и возможность - все равно найдут причину, почему не сделают!" :rofl:
Та сделают. Мне вот кольца гнули на трубу. ::)  Материал мой,  двое гнут, я дирижирую, пять начальничков в сторонке наблюдают, ручки потирают. На завод по блату, так и выехал. А заводик, то металлургический, станков куча, но сталь3 максимум! И голяк...
 Короче, легко, берешь и ломаешь ситуацию через колено. Телескопостроение и мазохизм в нашей стране синонимы.
Поэтому Сталкера лучше не исключать, этот арт спасает многих ;)
Записаний
Hand Made: Обсерватория. Sky Stalker - Ньютон 406/4,7.
Sky Мак - Maksutov–Cassegrain 152/12.

Stalker

• Подяк: 317
  • Всю жизнь я пытаюсь сделать ЮЛУП АНВОГ ЗИ
« Відповідь #105 : 21 Жовтня 2014, 01:52:48 »
. - .

Завтра попробую составить табличку живых, червячных фрез.
Предлагаю и другим "железячникам" сделать тоже самое.
Будет своеобразная база, позволяющая проектировать живые ЧП.

Цитата: Edward от 18 Октябрь 2014, 20:33:30

Сiрий, ти мене дивуеш :gigi: фреза легко затиловуеться на плоско- шлiфувальному. Взагалi кут профiля зуба i в 30 i в 20° це не "астрономiчна" передача, а з загального машинобудування, саме з цього i треба переходити на самопальнi фрези з меншим кутом - периодика буде значно меншою чисто по теорii. Стали iнстументальноi повно. Часу не вистачае…
    Второй Серый ;D :beer:, вот ссыль : http://m.ebay.com/itm/121040999450

Ти маєш на увазі модульну фрезу чи червячну , я щось не уявляю як затилувати червячну
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Всем, привет!
Я проснулся! :gigi:
Целый день лазил по закромах, щелкал мобильником,  и вот что нарыл!
Записаний
"... Яд, мудрецом тебе предложенный, прими,
    Из рук же дурака не принимай бальзама." (Омар Хайям)
Подякували

Stalker

« Відповідь #106 : 21 Жовтня 2014, 02:06:01 »
. - .

Завтра!
Т.е. уже - сегодня :gigi:, будут такие!
Мои - любимые! ;D
Во всяком случае с m = 0.5, углом 1 град. 54 мин., и d = 16.4 мм.!
А пока, пойду опять - спать! :sleepless:
А то ни чего не будет! :insane:
« Останнє редагування: 21 Жовтня 2014, 02:10:56 від Stalker »
Записаний

Stalker

« Відповідь #107 : 21 Жовтня 2014, 02:20:29 »
. - .

С этой мыслью и засну!
"...Вот тебе, eBay - ный дядюшка Ляо!, а не 50$" :gigi:
http://www.ebay.com/itm/121040999450
Записаний
Подякували

Stalker

« Відповідь #108 : 21 Жовтня 2014, 06:18:14 »
. - .

Все можна , але так ми докотимось до виплавки сталі :)
Не вистарчає в мене сил і часу всім цим займатись .
Та і муторне це завдання самому робити фрези , різьбошліфувальний і у нас є , але проблема з затиловкою зуба , треба кожен зубчик затиловувати щоб утворився задній кут , без нього це буде не нарізання а мука .
Сiрий, ти мене дивуеш :gigi: фреза легко затиловуеться на плоско- шлiфувальному. Взагалi кут профiля зуба i в 30 i в 20° це не "астрономiчна" передача, а з загального машинобудування, саме з цього i треба переходити на самопальнi фрези з меншим кутом - периодика буде значно меншою чисто по теорii. Сталi iнстументальноi повно. Часу не вистачае…

PS.(а  для червя 12ХМ3А - классика, +цементация+ калка 50 HRC) :super:
Доброе утро, Украина! ;D
Эд!
Чем меньше угол, тем больше диаметр фрезы! :)
Сегодня у меня - день волнений и ожиданий!
Родилась моя!, долгожданная фреза :facepalm:
Психанул, и за варганил!  :facepalm:
Вечером - отчитаюсь. :)
Просто не хотел раньше времени ...., сам понимаешь :hz:
Записаний

Diskus

• Moderator
  • Подяк: 1321
  • "Лупайте сю скалу!"
« Відповідь #109 : 21 Жовтня 2014, 09:03:25 »
. - .

Завтра!
Мои - любимые! ;D
d16,4 это гуд , покажи , интересно что получилось .
Записаний

Diskus

• Moderator
  • "Лупайте сю скалу!"
« Відповідь #110 : 21 Жовтня 2014, 09:08:42 »
. - .

Наш парк фрез
М0,5 d 25
M0,8 d 32
M1 d32
M1,25 d 50
M1,5 d 50
Хочу найти или сделать М0,5 d 16 , но Серый уже опередил :)
В принципе сделать любую фрезу не проблема , даже затыловать задний угол не проблема , но как затыловывать задний угол боковых поверхностей режущих зубьев ума не приложу . Забить на него тоже не получится , резать будет не правильно .
Записаний

Edward

• Be free!
« Відповідь #111 : 21 Жовтня 2014, 19:27:06 »
. - .

Та і муторне це завдання самому робити фрези , різьбошліфувальний і у нас є , але проблема з затиловкою зуба , треба кожен зубчик затиловувати щоб утворився задній кут , без нього це буде не нарізання а мука .
Сiрий, ти мене дивуеш :gigi: фреза легко затиловуеться на плоско- шлiфувальному. Взагалi кут профiля зуба i в 30 i в 20° це не "астрономiчна" передача, а з загального машинобудування, саме з цього i треба переходити на самопальнi фрези з меншим кутом - периодика буде значно меншою чисто по теорii. Сталi iнстументальноi повно. Часу не вистачае…

Доброе утро, Украина! ;D
Эд!
Серега, ты не про тот угол подумал. ;D я имел ввиду не угол под'ема винтовой линии(который и дaет увеличение диаметра фрезы) , а половину угла профиля зуба фрезы( при вершине трапеции зуба)  по-аглицки это presure angle, забыл как он у нас называется(в "метрике" он 20° у американцев он 14°) его уменьшение благотворно влияет на уменьшение периодики за счет ексцентриситета делительного диаметра червяка (в разы). Что позволяет получить более точную пару на том же оборудовании и прочих равных условиях. Вот почему я говорю о самопальных фрезах и новом профиле для "астропривода" .
Второму Сереге:
Всi фрези що я маю, не мають затиловки по бокових поверхнях зуба фрези, а тiльки затиловку по задньму куту. Як що ти рiжеш шестерню набором "гiтари" у зубофрезерному вестатi то тобi не потрiбна червячна фреза -рiж звичайною модульною. Менше гiмору та i в рази дешевше. Як що в тебе "фрi катiнг" на звичайному горинтально фрезерному , там звичайно потрiбна фреза з спiральною нарiзкою. Я не знаю просто на чому ти рiжеш. До речi, кажись у мойому верстатi есть та фiча, про яку ти говориш - вона затиловуе боковi поверхнi зуба. Але настройка поки менi невiдома. Взагалi потрiбно робити своi "тулзи". Будеш мати те що тобi потрiбно пiд задачу(дiaметри, кути i т.п.). Але зрозумiло, це "особлива вправа". Iншого шляху не бачу...

ПМ. Що стосуеться дядюшки Ляо:  Його " iнструменталка" кращае день вiд дня, бачу бо користуюсь . А в нас мабудь сраного мiтчика М- надцять Х на надцять… вже немае яким хером шлiфонуть, все б… переплавили :(
ПМ. Для "точноi" шестернi, як на мене, найбiльш пiдходить алюминiева бронза, добре рiжеться, дае осипну стружку та добре "шевiнгуеться" та притераеться.
« Останнє редагування: 21 Жовтня 2014, 22:57:43 від Edward »
Записаний

Diskus

• Moderator
  • "Лупайте сю скалу!"
« Відповідь #112 : 21 Жовтня 2014, 21:55:55 »
. - .

Ми ріжемо на горизонтально-фрезерному , тому потрібні фрези із спіральною нарізкою , якби не затиловка бічноі поверхі зубів , ми- б вже наробили тих фрез до курвоі мами :).
Записаний

Edward

• Be free!
« Відповідь #113 : 21 Жовтня 2014, 22:05:48 »
. - .

Ми ріжемо на горизонтально-фрезерному , тому потрібні фрези із спіральною нарізкою , якби не затиловка бічноі поверхі зубів , ми- б вже наробили тих фрез до курвоі мами :).
"Добре, iдемо далi…(c)"
Тодi потрiбно робити фрезу з мiнiмальним залишком дiaметра на "потилицi", робити вузькi канавки мiж кожним рядом рiжучоi кромки, так щоб при виходi однiеi кромки, iнша вже увiйшла в канавки мiж зубами нарiзаемоi шестернi. Процедура залишаеться тiею самою, а iнструмeнт спрощуеться i точити його легше.  Треба пробувати, Сiрий… ;)
« Останнє редагування: 21 Жовтня 2014, 23:15:22 від Edward »
Записаний
Подякували

Diskus

• Moderator
  • "Лупайте сю скалу!"
« Відповідь #114 : 21 Жовтня 2014, 22:16:31 »
. - .

"Добре, iдемо далi…(c)"
Тодi потрiбно робити фрезу з мiнiмальним залишком дiaметра на "потилицi", робити вузькi канавки мiж кожним рядом рiжучоi кромки, так щоб при виходi однiеi кромки, iнша вже увiшла в канавки мiж зубами нарiзаемоi шестернi. Процедура залишаеться тiею самою, а iнструмeнт спрощуеться i точити його легше.  Треба пробувати, Сiрий… ;)
Поки- що сильно не приперло , є фрези з модулем 0,5 і діаметром 25 мм цього цілком достатньо для середніх монтувань , а ось для хомячка прийдеться щось чудити :)
Записаний

Edward

• Be free!
« Відповідь #115 : 21 Жовтня 2014, 22:21:58 »
. - .

"Добре, iдемо далi…(c)"
Тодi потрiбно робити фрезу з мiнiмальним залишком дiaметра на "потилицi", робити вузькi канавки мiж кожним рядом рiжучоi кромки, так щоб при виходi однiеi кромки, iнша вже увiшла в канавки мiж зубами нарiза :gigi:емоi шестернi. Процедура залишаеться тiею самою, а iнструмeнт спрощуеться i точити його легше.  Треба пробувати, Сiрий… ;)
Поки- що сильно не приперло , є фрези з модулем 0,5 і діаметром 25 мм цього цілком достатньо для середніх монтувань , а ось для хомячка прийдеться щось чудити :)
Ледацюга(як я)...  треба Сталкера на экспирементальный подвиг кинуть… Серый, ау! Харе дрыхнуть, подключайся… :gigi:
А на "хомяка" взагалi нiфiга не потрiбно(як i сам "хомяк"). Бери helical tap(е любих розмiрiв) та рiж що потрiбно, все одно це забавки, робити тобi iх невигiдно, подивись сам - народу потрiбна наступна халява :shuffle: :rofl:
Доречi, такий мiтчик десь 3/8" e в Камiнського Сергiя, я йому колись посилав, вiн теж эксперментумав з малими колiща.
Aбо шукати щось на разок цього: http://m.ebay.com/itm/350712220337
« Останнє редагування: 21 Жовтня 2014, 23:14:13 від Edward »
Записаний

Stalker

« Відповідь #116 : 22 Жовтня 2014, 03:09:00 »
. - .

Завтра!
Мои - любимые! ;D
d16,4 это гуд , покажи , интересно что получилось .
Конечно!
Только нам же не нужна блестящая, первозданная!
Я ее спрятал!
d = 25.0 mm., уже лишился :(
Кому дал - не помню. Ни кто не сознается!
Наверно уже на eBay - е :facepalm:
Как пущу первую стружку, сразу - фото в студию!
Затягивать не буду.
Сегодня, точней вчера :), напрягли заниматься протяжками под ЛХ :pain:
Короче, сглазил я - первое испытание :pain:
Записаний

Stalker

« Відповідь #117 : 22 Жовтня 2014, 03:17:04 »
. - .

Наш парк фрез
М0,5 d 25
M0,8 d 32
M1 d32
M1,25 d 50
M1,5 d 50
Хочу найти или сделать М0,5 d 16 , но Серый уже опередил :)
В принципе сделать любую фрезу не проблема , даже затыловать задний угол не проблема , но как затыловывать задний угол боковых поверхностей режущих зубьев ума не приложу . Забить на него тоже не получится , резать будет не правильно .
Может подскажут фото этих - рабочих?
Данные на них - выше в теме.
Записаний

Stalker

« Відповідь #118 : 22 Жовтня 2014, 03:24:40 »
. - .

Доброе утро, Украина! ;D
Эд!
Серега, ты не про тот угол подумал. ;D я имел ввиду не угол под'ема винтовой линии(который и дaет увеличение диаметра фрезы) , а половину угла профиля зуба фрезы( при вершине трапеции зуба)  по-аглицки это presure angle, забыл как он у нас называется(в "метрике" он 20° у американцев он 14°) его уменьшение благотворно влияет на уменьшение периодики за счет ексцентриситета делительного диаметра червяка (в разы). Что позволяет получить более точную пару на том же оборудовании и прочих равных условиях. Вот почему я говорю о самопальных фрезах и новом профиле для "астропривода" .
Второму Сереге:
Всi фрези що я маю, не мають затиловки по бокових поверхнях зуба фрези, а тiльки затиловку по задньму куту. Як що ти рiжеш шестерню набором "гiтари" у зубофрезерному вестатi то тобi не потрiбна червячна фреза -рiж звичайною модульною. Менше гiмору та i в рази дешевше. Як що в тебе "фрi катiнг" на звичайному горинтально фрезерному , там звичайно потрiбна фреза з спiральною нарiзкою. Я не знаю просто на чому ти рiжеш. До речi, кажись у мойому верстатi есть та фiча, про яку ти говориш - вона затиловуе боковi поверхнi зуба. Але настройка поки менi невiдома. Взагалi потрiбно робити своi "тулзи". Будеш мати те що тобi потрiбно пiд задачу(дiaметри, кути i т.п.). Але зрозумiло, це "особлива вправа". Iншого шляху не бачу...

ПМ. Що стосуеться дядюшки Ляо:  Його " iнструменталка" кращае день вiд дня, бачу бо користуюсь . А в нас мабудь сраного мiтчика М- надцять Х на надцять… вже немае яким хером шлiфонуть, все б… переплавили :(
ПМ. Для "точноi" шестернi, як на мене, найбiльш пiдходить алюминiева бронза, добре рiжеться, дае осипну стружку та добре "шевiнгуеться" та притераеться.
:)
Записаний

Edward

• Be free!
« Відповідь #119 : 22 Жовтня 2014, 03:48:48 »
. - .

:)
Ну, Серега ;D! Альфой, гаммой и прочими буквами греческого алфавита, можно что угодно обозвать :gigi:. У них это "угол давления", a y нас? "Угол образующей реки"? Б…я, забыл "детали машин" с этой оптикой  :rofl:
« Останнє редагування: 22 Жовтня 2014, 04:44:01 від Edward »
Записаний