Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
22 Листопада 2024, 13:28:53

Увійти

google

Автор Тема: Yes, we have started!  (Прочитано 17171 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Hornet

• Подяк: 211
Re: Yes, we have started!
« Відповідь #80 : 11 Грудня 2016, 19:46:05 »
. - .

первые 2 цены вполне... если сохранится принцип арифметической прогрессии в отношении цены на 180, то было бы очень заманчиво...

ИМХО , стоит рассчитывать на 14-15к .
Записаний
Доб 8"

Stalker

• Подяк: 317
  • Всю жизнь я пытаюсь сделать ЮЛУП АНВОГ ЗИ
« Відповідь #81 : 12 Грудня 2016, 02:22:49 »
. - .

То Эд! Chef! My belated Congratulations!  :congrats: I look at the feet, which would "witches jelly" - not to plunge,
и не увидел такой красоты! :facepalm: :(
Надеюсь то, что я вытащю из "ЗОНЫ" в 2017 году, будет - "в масть" :gigi:!
« Останнє редагування: 12 Грудня 2016, 02:28:07 від Stalker »
Записаний
"... Яд, мудрецом тебе предложенный, прими,
    Из рук же дурака не принимай бальзама." (Омар Хайям)
Подякували

Edward

• Подяк: 1988
  • Be free!
« Відповідь #82 : 12 Грудня 2016, 03:54:34 »
. - .

То Эд! Chef! My belated Congratulations!  :congrats: I look at the feet, which would "witches jelly" - not to plunge,
и не увидел такой красоты! :facepalm: :(
Надеюсь то, что я вытащю из "ЗОНЫ" в 2017 году, будет - "в масть" :gigi:!
:up:  :D :beer:
Все конечно хорошо, но плюсануть забыл :gigi:
« Останнє редагування: 13 Грудня 2016, 18:49:19 від Edward »
Записаний
"Запалiть факела, все закiнчено…"(с)
Подякували

mihail

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 616
« Відповідь #83 : 12 Грудня 2016, 18:51:21 »
. - .

:up:

Саша Наумов

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 612
  • Refractorman
« Відповідь #84 : 13 Грудня 2016, 14:18:12 »
. - .

Хочу прояснить такие моменты:

- Насколько долговечен флюорит?
При условии правильного хранения, и в отсутствие явных источников радиации, стоит ли ожидать деградации его оптических свойств?

- Когда, приблизительно, ожидается завершение процесса изготовления?

- Возможно ли "забронировать" экземпляр? Что для этого нужно сделать?
Записаний
Agema SD 150 + WS-400

Edward

• Be free!
« Відповідь #85 : 13 Грудня 2016, 15:53:47 »
. - .

Хочу прояснить такие моменты:

- Насколько долговечен флюорит?
При условии правильного хранения, и в отсутствие явных источников радиации, стоит ли ожидать деградации его оптических свойств?

- Когда, приблизительно, ожидается завершение процесса изготовления?

- Возможно ли "забронировать" экземпляр? Что для этого нужно сделать?
Флюорит химически устойчив(устойчивее многих оптических стекол) и нерастворим в воде, к тому же обе стороны покрыты несколькими слоями твердых оксидов (просветление). Оптические свойства очень стабильны(что позволяет легче удерживать расчетные параметры системы от партии к партии). Единственное что нужно помнить - резкие перепады температуры. На понижение не более 5 грд/час , на повышение не более 10 грд/час. Первые 130 и 150 на стадии завершения. Сейчас доводка и последующее просветление линз. Механика вся готова. Следующая партия будет по мере поступления заказов. Сообщим дополнительно. Если будешь заказывать 50% предоплата(все идет как special order), остальная часть перед отправкой.
Саня, тебя 130 интересует?(или 180 ;D)
« Останнє редагування: 13 Грудня 2016, 16:06:04 від Edward »
Записаний

Edward

• Be free!
« Відповідь #86 : 13 Грудня 2016, 18:43:40 »
. - .

Проблема перепадов температуры легко решается с помощью "термочехла". Это двухслойный чехол типа "носок" :gigi: Со  стороны об' ектива глухой, со стороны окуляра затяжка шнуром. Верхний слой водонепроницаемая ткань, внутри фланель. Позволяет очень хорошо предохранять скоп и при длительном хранении. Для перевозки, конечно еще желателен твердый кейс. Мягкий, двуслойный чехол мы планируем поставлять, но еще не определились с ним окончательно.
« Останнє редагування: 13 Грудня 2016, 18:52:28 від Edward »
Записаний
Подякували

Edward

• Be free!
« Відповідь #87 : 21 Грудня 2016, 18:24:44 »
. - .

Маленький апдейт, та просто цiкава iнформацiя. Сьогоднi отримали флюоритовi лiнзи з покриття(просвiтлення). Все пройшло досить добре. Я переживав, бо процес досить стрьомний, але все вдалося i я видохнув полегшенно. Це було одне з вузьких мiсць у темi флюоритового дублета, але все спрацювало.
Також розцiнили 180 SD F9 (16.5К) виходячи з апдейту цiни на матерiали. Вона трошки бiльша нiж розраховували :-[, але приблизно на 3.5 К менша вiд найближчого компетитора. Вважаю, що це досить непогано i конкурентно. На фото флюоритова лiнза пiсля нанесення просвiтлюючого покриття. Середне залишкове у диапазонi 0.400-0.700 мкм приблизно 0.5-0.6%.
Далi буде...
« Останнє редагування: 21 Грудня 2016, 22:18:18 від Edward »
Записаний

Серега

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1165
« Відповідь #88 : 21 Грудня 2016, 18:28:40 »
. - .

нагріву в камері боїться?
Записаний

Edward

• Be free!
« Відповідь #89 : 21 Грудня 2016, 18:37:30 »
. - .

нагріву в камері боїться?
Так, боiться. Та ще непогода в нас була та сильнi морози. Сидiв як на вугiллi...
Записаний

Journeyman

• Подяк: 137
  • Забанений!
  • Юрий Ратушный
« Відповідь #90 : 21 Грудня 2016, 20:26:45 »
. - .

Если можно, пару вопросов по механике:

Я так понимаю фокусёр собственного производства. Отказ от готовых решений вроде старлайта обусловлен тем, что ни один из готовых вариантов не подходил по тем или иным требованиям (если так, то каким)? Или просто есть возможность производства собственного, это выгоднее и удобнее?

Ну и очень заинтересовала крышка для трубы с пимпочкой в центре... :) Какое-то ноу-хау?
Записаний

Edward

• Be free!
« Відповідь #91 : 21 Грудня 2016, 21:40:54 »
. - .

Если можно, пару вопросов по механике:

Я так понимаю фокусёр собственного производства. Отказ от готовых решений вроде старлайта обусловлен тем, что ни один из готовых вариантов не подходил по тем или иным требованиям (если так, то каким)? Или просто есть возможность производства собственного, это выгоднее и удобнее?

Ну и очень заинтересовала крышка для трубы с пимпочкой в центре... :) Какое-то ноу-хау?

Почнемо з кришки: так це ноу-хау :gigi:. При покрасцi треба ii за щось вiшати. Прийшлося сверлити отвoри. За них якщо потрiбно крiпиться ручка , коли iнструмент стоiть стацiонарно за допомогою неi кришку знiмати легше. Але при транспортировцi вона заважае i замiсць неi стоiть заглушка, яка i зображена на фото. ;)
Що стосуеться фокусера: вважаю якщо фiрма себе поважае, то повинна повнiстю видавати iнструмент. Я заради фокусера подвинув старт майже на рiк...Але тепер можу тиражувати iх багато та якiсно. Старлайт ломе велику цiну i його на той час треба було довго чекати. Нам це не пасуе. До тогож який ти оптико-механiк, якщо можеш точно обробляти лiнзи, та не можеш зробити таку рiч як фокусер? Там все зроблено правильно, е повнi настройки "пiд руку", компенсацiя всiх люфтiв рахуючи i люфт у радиальному напрямку(выключае "бовтанку" при перекладцi труби телескопа). Дуже вдалий як на мене тормоз, що виключа поломку зубiв рейки...i.т.д. Всi деталi мають гарний фiнiш, все крiплення з нержавейки, що потрiбно пiдкалено. Ход плавний i не потребуе при цьому багато змазки. Вона сама поступа тiльки у зону тертя. У фокусерi значно бiльше деталей нiж у FT, але вони потрiбнi бо значно пiдвищують якiсть виробу. Обходиться вiн нам дешевше FT. Думаю вiн сподобаеться користовучам.
« Останнє редагування: 22 Грудня 2016, 06:25:59 від Edward »
Записаний

Edward

• Be free!
« Відповідь #92 : 21 Грудня 2016, 22:27:36 »
. - .

Ось фото фокусера на сборцi. З правоi сторони видно лiнiйку, що дозволя грубо виставити рухому трубку у необхiдне положення. Сама трубка покрита твердим анодом, що виключа ii пошкодження при тертi, та за рахунок мiкропористостi полегшуе змазку. На корпусi передбачено мiсце для приеднування двигуна электрофорусeра.
« Останнє редагування: 22 Грудня 2016, 18:35:15 від Edward »
Записаний

Journeyman

• Забанений!
  • Юрий Ратушный
« Відповідь #93 : 21 Грудня 2016, 22:39:42 »
. - .

Що стосуеться фокусера: вважаю якщо фiрма себе поважае, то повинна повнiстю видавати iнструмент. Я заради фокусера подвинув старт майже на рiк...

Такой подход однозначно заслуживает уважения! Но многое зависит от позиционирования на рынке и, в большей степени, от технологических возможностей этой самой фирмы. Так, навскидку, для серийного производства взрослых Крэйфордов нужен токарный, фрезерный ЧПУ с 4-мя координатами ну или добротный универсал с линейками, набором оснастки и хорошим мастером в комплекте, круглая и плоская шлифовки, гальваника... Ух! :dropjaw: Интересно, у меня получится у Вас выпросить какой-то фотоотчёт в духе "my workshop tour"? :super:

Почнемо з кришки: так це ноу-хау :gigi:. При покрасцi треба ii за щось вiшати.

Ну, мабуть, тоді вже при фарбуванні... ;)
Записаний

Journeyman

• Забанений!
  • Юрий Ратушный
« Відповідь #94 : 21 Грудня 2016, 22:40:52 »
. - .

Ага! То есть не Крэйфорд! Выглядит очень круто. :up:
Записаний

Edward

• Be free!
« Відповідь #95 : 21 Грудня 2016, 22:53:02 »
. - .

Ну, мабуть, тоді вже при фарбуванні... ;)

Якщо честно це вже не фарбування а powder coating...
Анекдот:
Лампiчимо ми з тестем полiрувального верстата... Вiн пiдходить до мене з шкiвом i питае :"Эдька, яким кольором будемо iх "красити" ? "Красним" чи "Червоним"? :rofl:
Що стосуеться ЧПУ - все це е...Але це пiв дiла...Оснастка, приспособи, голова, руки i бажання щоб все це закрутилося не менш важливi... ;)
« Останнє редагування: 22 Грудня 2016, 20:30:43 від Edward »
Записаний

Edward

• Be free!
« Відповідь #96 : 21 Грудня 2016, 22:56:08 »
. - .

Ага! То есть не Крэйфорд! Выглядит очень круто. :up:
Ти за кого мене тримаеш? :whatthehell:
Крейфорд добре працюе лише на легеньких айпiсах. Для такого рефрактора треба значно серьйознiшу рiч.
« Останнє редагування: 22 Грудня 2016, 02:48:38 від Edward »
Записаний

Journeyman

• Забанений!
  • Юрий Ратушный
« Відповідь #97 : 21 Грудня 2016, 23:02:40 »
. - .

Оснастка, приспособи, голова, руки i бажання щоб все це закрутилося... ;)

Это да! Заставить нашего пересічного фрезеровщика сделать накладки на кулачки в патрон делительной головки (ответ 38), даже в рамках серии, задача сравнимая с преодолением скорости света. ;)

Ти за кого мене тримаеш? :whatthehell:
Крейфорд добре працюе лише на легеньких айписах. Для такого рефрактора треба значно серьйознiшу рiч.

:gigi:
Ну да, фрикционная передача всегда чувствительна к нагрузкам, что, впрочем, многих не останавливает... Фокусёр - супер!
Записаний

Саша Наумов

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 612
  • Refractorman
« Відповідь #98 : 21 Грудня 2016, 23:03:00 »
. - .

Старлайт ломе велику цiну i його на той час треба було довго чекати.

Підтверджую, FT дуже дорогий: трьохдюймовий коштує $750, але хід в ньому (90mm) менший ніж в Едварда (125mm).
Ви тільки уявіть: двигун для фокусера за $350 !  :rotate:

Також, термін виготовлення в них був приблизно 40 діб.
Записаний
Agema SD 150 + WS-400

Edward

• Be free!
« Відповідь #99 : 21 Грудня 2016, 23:12:21 »
. - .

Шеф Старлайта пообiцяв нам 2 фокусера через 3-4 мiсяця! Через 4 я вже мав свiй пробний зразок, та починав пiдчищати невеликi недолiки. Свiй фокусер - це повна незалежнiсть вiд таких "поставок"...(цiна на фокусер з 125 мм ходом була ~1К. :shuffle:
Записаний