Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
26 Листопада 2024, 20:07:27

Увійти

google

Автор Тема: Ура! Нарештi запрацював украiнський форум по метобробцi!  (Прочитано 70836 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Edward

• Подяк: 1989
  • Be free!
Re: Ура! Нарештi запрацював украiнський форум по метобробцi!
« Відповідь #1040 : 13 Жовтня 2020, 21:25:27 »
. - .

Поки не докрасив. :gigi:
Знайди/зроби пару кутових олiйниць i встанови у верхнiй частинi кaналу по якому соваеться пiноль, це буде справдi слушна iновацiя.
« Останнє редагування: 14 Жовтня 2020, 00:41:15 від Edward »
Записаний
"Запалiть факела, все закiнчено…"(с)

Игорь Александрович

• Подяк: 302
« Відповідь #1041 : 15 Жовтня 2020, 20:35:52 »
. - .

Знайди/зроби пару кутових олiйниць i встанови у верхнiй частинi кaналу по якому соваеться пiноль, це буде справдi слушна iновацiя.
Подивився куди ці олійниці можна було б вмонтувати і прийшов висновку що вони тут і не треба  :)
В тому місці де регулююці болти зазор ходу пінолі, така щілина що при опущеній пінолі туди можна прискати шприцем мастило.  ;D
Знайшовся підходящий, сирий шків під обробку, ще треба призматичні шпонки зробити і лишається ще не закрите питання з двигуном. Хочеться змусити якогось німця, або чеха обертати шпінделя, та щось поки нормальних варіантів не бачу. Совкові двигуни важкі на 500 - 600 Вт. Більше 10кг важить  :-\  Та якщо не знайду німця, то мабуть візьму совка?
« Останнє редагування: 15 Жовтня 2020, 20:58:47 від Игорь Александрович »
Записаний
Атомы = Вселенные
Подякували

Edward

• Be free!
« Відповідь #1042 : 16 Жовтня 2020, 20:23:22 »
. - .

Подивився куди ці олійниці можна було б вмонтувати і прийшов висновку що вони тут і не треба  :)
От ледащо :gigi:
Записаний

Игорь Александрович

« Відповідь #1043 : 17 Жовтня 2020, 00:03:03 »
. - .

Та да, приїхали  :whatthehell: 
Без мене тут комбайни не працюють, люди не можуть кукурудзу нормально зібрати з полів і переробити.
Говорять - Давай родной, без тебе ніяк, рятуй.  :'(
А ви кажете.  :shuffle:
Записаний
Атомы = Вселенные
Подякували

Edward

• Be free!
« Відповідь #1044 : 18 Жовтня 2020, 03:14:02 »
. - .

Кукурудза наше усе! ;D ;)
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 6652
  • Omnes in astronomo continentur.
« Відповідь #1045 : 19 Жовтня 2020, 17:07:47 »
. - .

Цитата: Игорь Александрович link=topic=41935.date=1602882183
Та да, приїхали  :whatthehell: 
Без мене тут комбайни не працюють, люди не можуть кукурудзу нормально зібрати з полів і переробити.
Говорять - Давай родной, без тебе ніяк, рятуй.  :'(
А ви кажете.  :shuffle:

Гляди, обачніше з кукургузою, щоб дух Хрущова ночами не почав навідуватись ;D
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре

rgb

• Подяк: 141
« Відповідь #1046 : 19 Жовтня 2020, 18:00:00 »
. - .

Та збродити ту кукурудзу i ледощi пройдуть.
Записаний

Игорь Александрович

« Відповідь #1047 : 19 Жовтня 2020, 21:03:47 »
. - .

Я про те що роботи дофіга, що людство треба рятувати! Не вистачає часу на хобійні справи, а ви - Хрущов, самогонка  :facepalm:
От наприклад зробити з шматка залізяки естетичну рукоятку підйому бабки, цеж ціла справа. Пів дня проходить. Десь ми вже мусолили цю тему про еволюцію форми рукояток)) можете додати в колекцію.  ;D
« Останнє редагування: 19 Жовтня 2020, 22:30:20 від Игорь Александрович »
Записаний
Атомы = Вселенные
Подякували

Naboka Igor

• Подяк: 3880
    • Победитель конкурса "Лучшее астрофото" 2016 года
« Відповідь #1048 : 19 Жовтня 2020, 22:41:48 »
. - .

Був шатун, став вертун ;D
Записаний
Hand Made: Обсерватория. Sky Stalker - Ньютон 406/4,7.
Sky Мак - Maksutov–Cassegrain 152/12.

Игорь Александрович

« Відповідь #1049 : 21 Жовтня 2020, 22:53:05 »
. - .

Нетерплячка взяла верх. Виявилось що в мене був двигун який підходить по отворам в лапах 220 v, 2.8A, 0.25 кВт.
Воно навіть свердлить  :)  але двигун важкий, корпус чавунний, однозначно треба буде міняти на щось легше.
Биття не вдалось побороти, на шпінделі було 0,03 мм, а на свердлі 0,06 мм  :-\  корпус патрона взагалі  має биття що видно неозброєним оком, я навіть міряти не став. Треба щось робити з цим, але це вже окрема тема і не для цього форуму. Всім добра  :SLA:
На фото металева пластинка 4 мм, свердло 8мм.
Записаний
Атомы = Вселенные

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #1050 : 22 Жовтня 2020, 06:45:51 »
. - .

Нетерплячка взяла верх. Виявилось що в мене був двигун який підходить по отворам в лапах 220 v, 2.8A, 0.25 кВт.
Воно навіть свердлить  :)  але двигун важкий, корпус чавунний, однозначно треба буде міняти на щось легше.
Биття не вдалось побороти, на шпінделі було 0,03 мм, а на свердлі 0,06 мм  :-\  корпус патрона взагалі  має биття що видно неозброєним оком, я навіть міряти не став. Треба щось робити з цим, але це вже окрема тема і не для цього форуму. Всім добра  :SLA:
На фото металева пластинка 4 мм, свердло 8мм.
Воно і буде свердлити
Для совкового станка, повидавшего видьі це нормальне биття.
Краще вже не буде
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре

Игорь Александрович

« Відповідь #1051 : 22 Жовтня 2020, 08:24:20 »
. - .

Воно і буде свердлити
Для совкового станка, повидавшего видьі це нормальне биття.
Краще вже не буде
Думаю можна і краще зробити? Було виявлено кілька косяків при дослідженні шпінделя.
Посадки підшипників мали ексцентричне положення відносно самої осі тіла шпінделя. Як таке можна зробити, для мене загадка?  :facepalm:
Самі посадки підшипників мали натяг 0,04мм, що занадто. Той хто так зробив шпіндель не мав бути допущений до такої роботи взагалі.  >:(
 "Воно" давило ті підшипники з таким натягом, що погнуло сам шпіндель і вірогідно бив по ньому молотком, бо був трохи розклепаний торець. У мене підшипник не знявся, він вистрілив і залишилось кільце на посадці яке я обережно стачував і зробив натяг десь 1.5 сотки.
Короче тут ньюансів багато.  :hz: Чи варто брати старі верстати під відновлення? В деяких випадках так, якщо відповідальні поверхні вузлів і механізмів мають ресурс і не критичну виробітку.
Якщо верстат не комплектний по важливим вузлам то мабуть ні, бо виде не дешево його збирати  по крихтам.
Який підсумок в моєму випадку на даний момент.
Сам верстат - 2000грн
Фрезеровка стола - 300грн.
Плита кріплення двигуна - 250грн
Шків ведомий - 250грн.
Вал-шестерня і пружина пінолі-200грн.
Шпатлівка, фарба, пензлі. - 150грн.
Підшипники - 160грн.
Ремінь - 85 грн.
Болти - ?
Підсумок - десь 3500 грн.
Дивився на китайські свердлилки в такому ціновому діапазоні і зрозумів що зробив правильний вибір  8)
« Останнє редагування: 22 Жовтня 2020, 08:32:45 від Игорь Александрович »
Записаний
Атомы = Вселенные
Подякували

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #1052 : 22 Жовтня 2020, 08:30:39 »
. - .

3500 то ще нічого
Але не слід забувати просту істину, Краще-ворог хорошого. Бо інколи перфекціонізм і гонитва за сотками приводить до непередбачуваних наслідків
Записаний

serhio_67

• Подяк: 21
  • Сергій
« Відповідь #1053 : 22 Жовтня 2020, 09:33:33 »
. - .

Але не слід забувати просту істину, Краще-ворог хорошого. Бо інколи перфекціонізм і гонитва за сотками приводить до непередбачуваних наслідків

+100500  ;D
Записаний

Naboka Igor

« Відповідь #1054 : 22 Жовтня 2020, 13:19:31 »
. - .

Короче тут ньюансів багато.  :hz: Чи варто брати старі верстати під відновлення? В деяких випадках так, якщо відповідальні поверхні вузлів і механізмів мають ресурс і не критичну виробітку.
Якщо верстат не комплектний по важливим вузлам то мабуть ні, бо виде не дешево його збирати  по крихтам.
Це все від нашої бідності, рівня зарплат, життя. Доводиться працювати з металобрухтом, називаючи це хобі. Нормально - купити нове і не паритися, просто використовувати в задоволення. Питання часу, скільки у нас його ... зайвого. І яка мета.
Ймовірно відновлення оригінального устаткування має сенс, коли можна отримати унікальну річ. Але імхо, не совдеп копій світових брендів, де у токаря і т.п. з бодуна руки тремтіли i боронь, в кінці місяця.
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #1055 : 22 Жовтня 2020, 14:15:03 »
. - .

Це все від нашої бідності, рівня зарплат, життя. Доводиться працювати з металобрухтом, називаючи це хобі. Нормально - купити нове і не паритися, просто використовувати в задоволення. Питання часу, скільки у нас його ... зайвого. І яка мета.
Ймовірно відновлення оригінального устаткування має сенс, коли можна отримати унікальну річ. Але імхо, не совдеп копій світових брендів, де у токаря і т.п. з бодуна руки тремтіли i боронь, в кінці місяця.
так отож
мав колись можливість порівнювати 2 станки випущені в один рік, але перший в лютому а другий в жовтні
різниця дуже велика, вплоть до якості металу станини
Записаний

Игорь Александрович

« Відповідь #1056 : 22 Жовтня 2020, 14:40:36 »
. - .

Я тільки що прозрів. Якщо затискати в патроні від руки точні циліндри, будь то фрезочки чи нові свердла вони бовтаються  >:( . Якщо їх штовхати в радіальних напрямках видно як між кубок вони гуляють. Навіть ключем, на різну глибину затискаючи свердло виходить різне биття.  :facepalm:  Що це за патрон?  :rofl:
Записаний
Атомы = Вселенные

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #1057 : 22 Жовтня 2020, 15:14:25 »
. - .

Я тільки що прозрів. Якщо затискати в патроні від руки точні циліндри, будь то фрезочки чи нові свердла вони бовтаються  >:( . Якщо їх штовхати в радіальних напрямках видно як між кубок вони гуляють. Навіть ключем, на різну глибину затискаючи свердло виходить різне биття.  :facepalm:  Що це за патрон?  :rofl:
Зіс із совьєтіш продукт
таке саме й з поюзаними токарними патронами буває
Записаний

Игорь Александрович

« Відповідь #1058 : 22 Жовтня 2020, 15:25:38 »
. - .

Зіс із совьєтіш продукт
Та наче це не совковий патрон? Схоже якийсь китаєць, написів нема тільки 3-16mm. Я ще такого не бачив. Всі патрони що в мене на токарному працюють при затисканні просто від руки тримають щільно, по всій поверхні. А тут виходить губки затискають конусом, сильніше в глибині.  :whatthehell:  Я це помітив затиснувши ще раз одне і теж свердло і вуа-ля, биття збільшилось майже до 0.1мм  ;D
« Останнє редагування: 22 Жовтня 2020, 15:30:00 від Игорь Александрович »
Записаний
Атомы = Вселенные

Naboka Igor

« Відповідь #1059 : 22 Жовтня 2020, 19:43:26 »
. - .

Зіс із совьєтіш продукт
Та наче це не совковий патрон? Схоже якийсь китаєць, написів нема тільки 3-16mm. Я ще такого не бачив. Всі патрони що в мене на токарному працюють при затисканні просто від руки тримають щільно, по всій поверхні. А тут виходить губки затискають конусом, сильніше в глибині.  :whatthehell:  Я це помітив затиснувши ще раз одне і теж свердло і вуа-ля, биття збільшилось майже до 0.1мм  ;D
Тут справа не в патроні, а хто його експлуатував. Немає ключа, як бути, коли воно не твоє? Береш молоток і вибиваєш свердло, розхитуючи, поки не випаде. Знайоме все, до болю.
Німецькі машини, порядку половини лимона зелених, які доводиться обслуговувати по роботі. І коли зустрічається оператор, який переналагодження робить одним молотком, ну що тут скажеш?
Хоча по правді, дуже вигідний випадок, для фірми виробника - сервісу і постачальника запасних частин, тобто і мені. Оскільки ціни там космічні. Довбайте на здоров'я. ;D
Записаний