Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
23 Листопада 2024, 19:26:23

Увійти

google

Автор Тема: Ура! Нарештi запрацював украiнський форум по метобробцi!  (Прочитано 70820 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 6648
  • Omnes in astronomo continentur.
Re: Ура! Нарештi запрацював украiнський форум по метобробцi!
« Відповідь #660 : 03 Липня 2019, 21:53:30 »
. - .

То творіння якогось кулібіна.
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре

Игорь Александрович

• Подяк: 302
« Відповідь #661 : 03 Липня 2019, 22:03:50 »
. - .

"Каменный век, дикие вещи!" © :gigi:
Почему? Может со своей стороны вы можете что-то предложить?  ::)
« Останнє редагування: 03 Липня 2019, 23:18:04 від Игорь Александрович »
Записаний
Атомы = Вселенные

Edward

• Подяк: 1989
  • Be free!
« Відповідь #662 : 03 Липня 2019, 22:50:35 »
. - .

Почему? Может со своей стороны вы можете предложить?  ::)

;)
« Останнє редагування: 04 Липня 2019, 01:59:55 від Edward »
Записаний
"Запалiть факела, все закiнчено…"(с)

Игорь Александрович

« Відповідь #663 : 03 Липня 2019, 23:14:40 »
. - .

Это понятно, сменные пластины хорошо.  Но цена, частота применения левого подрезного, вылет на длинну т.д. склонили меня к варианту с напайкой, а тут и ещё и такой мутант попался, я уже прикинул его, он почти до корпуса передней бабки достаёт на всю длинну патрона, посадочного фланца и шпинделя. Это то что мне надо.  :P
Записаний
Атомы = Вселенные

Naboka Igor

• Подяк: 3880
    • Победитель конкурса "Лучшее астрофото" 2016 года
« Відповідь #664 : 04 Липня 2019, 00:56:27 »
. - .

Почему? Может со своей стороны вы можете что-то предложить?  ::)
Я можу ... якщо потрібно. ::) Беремо різець за 30гр, точило, алмаз і все. Свій я теж обрізав з 16х16 і "допрацював"
Так, є державка канавочна - внутрішня за 600гр + пластина до неї 60-1шт. і закоротка вона.
Чому ні?

Ліві є теж недорогі, якщо потрібно посилання в оп дам.
« Останнє редагування: 04 Липня 2019, 01:02:31 від Naboka Igor »
Записаний
Hand Made: Обсерватория. Sky Stalker - Ньютон 406/4,7.
Sky Мак - Maksutov–Cassegrain 152/12.

Игорь Александрович

« Відповідь #665 : 04 Липня 2019, 01:18:32 »
. - .

Це такий собі гібрид мені попався. А трохи пізніше треба буде ще прикупити пару-тройку про запас. Дивлюсь частіше з державкою 16х16 бо в них і напайка побільше і трохи міцніші вони, та теж різні трапляються по якості виготовлення.
Ліві є теж недорогі, якщо потрібно посилання в оп дам.
Буду вдячний, цікаво.
Схиляюсь до вибору різців з Т5К10, наче це "золота середина" серед твердосплаву.
« Останнє редагування: 04 Липня 2019, 01:45:51 від Игорь Александрович »
Записаний
Атомы = Вселенные

Серега

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1165
« Відповідь #666 : 04 Липня 2019, 04:55:51 »
. - .

пластинка 50-60грн коштує, але вона того варта, при чому має 3 кромки, тобто маємо 3 різця, з правильними кутами, та поліровані, якщо по алюмінію. Блищить як... як той діамант :) Державка в різця, як Ед показав, дуже проста у виготовленні.

Я собі взяв розточного, на пробу, тепер буду скупляти все що зможу))))

Брав пластини тут https://kaster.com.ua/product/plastinyi/plastinyi-dlya-obrabotki-alyuminiya/
Не реклама, просто місце перевірене
Записаний

Игорь Александрович

« Відповідь #667 : 04 Липня 2019, 10:16:38 »
. - .

пластинка 50-60грн коштує, але вона того варта, при чому має 3 кромки, тобто маємо 3 різця,
Я собі взяв розточного, на пробу,
Не спорю, це вже готовий до роботи інструмент. Та всеж на перших порах вирішив використовувати різні різці з напайками та брусочки р6м5. В мене це перший станок лише пару місяців ним користуюсь, ще не звик до режимів різання по різним матеріалам. Він видає різну якість обробки на одному і томуж матеріалі. Процесс його комплектування і іспитів досі триває, а це гроші і час.
Упорні центра (з обертанням і глухий), магнітна стойка, зворотні кулачки, заміна різцетримача, шаберна пластинка, свердла, алмазна чашка,... я вже не кажу про злизані болти, гвинти і повна їх заміна на нові. Все це тягне нехило. Та ще двигун треба замінити, бо зараз стоїть на 3 кіловати  :facepalm:
Думаю до таких різців дойде діло в останню чергу :-\  Мабуть після покраски станка? Коли я сам собі відповім на питання, готовий він до роботи чи ні.
Комлект різців  12х12, 5штук зі змінними пластинами (без пластин) коштує 1200 - 1500 грн. Окремі різці купляти ще жорожче + пластини. На все свій час.
« Останнє редагування: 04 Липня 2019, 15:55:02 від Игорь Александрович »
Записаний
Атомы = Вселенные

Naboka Igor

« Відповідь #668 : 04 Липня 2019, 12:34:54 »
. - .

Спочатку запитаю у своїх. :)
Мова про цю пару. Є люфт порядку 0.8мм. Якщо проточити головки болтів і опустити рейку, так розумію люфт можна прибрати. Питання на скільки? Щоб потім не зловити клин, при автоподачі.
Загалом особливо не напружує, може просто не морочитися і не створювати собі проблеми?
Записаний

Огарков Сергей

• Подяк: 227
« Відповідь #669 : 04 Липня 2019, 12:44:51 »
. - .

Мова про цю пару. Є люфт порядку 0.8мм. Якщо проточити головки болтів і опустити рейку, так розумію люфт можна прибрати. Питання на скільки? Щоб потім не зловити клин, при автоподачі.
Загалом особливо не напружує, може просто не морочитися і не створювати собі проблеми?
Игорь, я между верхом рейки и корпусом станка поставил пластинки стальные, ну и соответственно спустил крепеж. Я бы опустил на 0,3-0,4 мм.
Записаний
Инструменты - рефрактор 125/1080, "Мицар" на Еку-3-2, HEQ-5 Pro SynScan, МАК-127/1500, БПЦ20х60.

Naboka Igor

« Відповідь #670 : 04 Липня 2019, 14:06:00 »
. - .

Игорь, я между верхом рейки и корпусом станка поставил пластинки стальные, ну и соответственно спустил крепеж. Я бы опустил на 0,3-0,4 мм.
Да, там на фото видно, я уже немного опускал, пластины вставлены, дальше головки винтов не пушают.
Просто, где-то проскакивала инфа, что с автоподачей можно тупо клин поймать при попадании стружки. Вот почему спрашиваю.
0,8, это по лимбу, а какой зазор оставлять :hz:
« Останнє редагування: 04 Липня 2019, 14:10:15 від Naboka Igor »
Записаний

Огарков Сергей

• Подяк: 227
« Відповідь #671 : 04 Липня 2019, 14:26:19 »
. - .

Ну стружке туда еще нужно умудриться попасть. Разве если сливаться будет... Хотя, я бы тогда уже не трогал, для задач не мешает? Тогда оставляй как есть.
Записаний
Инструменты - рефрактор 125/1080, "Мицар" на Еку-3-2, HEQ-5 Pro SynScan, МАК-127/1500, БПЦ20х60.
Подякували

Naboka Igor

« Відповідь #672 : 04 Липня 2019, 14:31:56 »
. - .

Ну стружке туда еще нужно умудриться попасть. Разве если сливаться будет... Хотя, я бы тогда уже не трогал, для задач не мешает? Тогда оставляй как есть.
Оно то китаец, рога  скрутить легко. Это не наши ДИПы. :gigi: Думаю, не зря они зазорчик оставили :shuffle:
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 6648
  • Omnes in astronomo continentur.
« Відповідь #673 : 04 Липня 2019, 15:58:43 »
. - .

ти колись казав: "не мішай машині працювати"
ти виходить сам собі протирічиш
залиш китайця у спокої, це на наших станках можна удосконалювати, а там хз як воно вилізе
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре

Серега

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #674 : 04 Липня 2019, 16:27:41 »
. - .

пластинка 50-60грн коштує, але вона того варта, при чому має 3 кромки, тобто маємо 3 різця,
Не спорю, це вже готовий до роботи інструмент. Та всеж на перших порах вирішив використовувати різні різці з напайками та брусочки р6м5. В мене це перший станок лише пару місяців ним користуюсь, ще не звик до режимів різання по різним матеріалам. Він видає різну якість обробки на одному і томуж матеріалі. Процесс його комплектування і іспитів досі триває, а це гроші і час.
Упорні центра (з обертанням і глухий), магнітна стойка, зворотні кулачки, заміна різцетримача, шаберна пластинка, свердла, алмазна чашка,... я вже не кажу про злизані болти, гвинти і повна їх заміна на нові. Все це тягне нехило. Та ще двигун треба замінити, бо зараз стоїть на 3 кіловати  :facepalm:
Думаю до таких різців дойде діло в останню чергу :-\  Мабуть після покраски станка? Коли я сам собі відповім на питання, готовий він до роботи чи ні.
Комлект різців  12х12, 5штук зі змінними пластинами (без пластин) коштує 1200 - 1500 грн. Окремі різці купляти ще жорожче + пластини. На все свій час.
так, на все свій час. Ці пластинки я почав використовувати лише коли стала задача різати різьби мілкі, та багато. Допоки міг купити невеличкі напайні - то купляв. тепер не продаються в нас :( А пластинки дають повторюванність, і не відбирають час на переточку.
Записаний

Naboka Igor

« Відповідь #675 : 04 Липня 2019, 16:38:24 »
. - .

так, на все свій час. Ці пластинки я почав використовувати лише коли стала задача різати різьби мілкі, та багато. Допоки міг купити невеличкі напайні - то купляв. тепер не продаються в нас :( А пластинки дають повторюванність, і не відбирають час на переточку.
Все, харе, умовили, вже їде набір з п'яти штук. :gigi: Завтра може юзати почну. ::)
Записаний

Naboka Igor

« Відповідь #676 : 04 Липня 2019, 16:45:16 »
. - .

ти колись казав: "не мішай машині працювати"
ти виходить сам собі протирічиш
залиш китайця у спокої, це на наших станках можна удосконалювати, а там хз як воно вилізе
Та говорив. :shuffle: А поспілкуватися? І раптом покращання настане... вже сьогодні :gigi:
Записаний

Серега

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #677 : 04 Липня 2019, 16:56:34 »
. - .

я поки що суто китайський набір взяв. Ото все 810грн обійшлось. Державки 12мм. Для різьб кроком 0.5-1мм, в отворах від 16мм.
Хотів турецьки взяти, але менеджери слухавку не брали :rofl:

Вибачаюсь за якість фото - світлину робив на "цеховий" телефон :gigi:

Записаний

Naboka Igor

« Відповідь #678 : 05 Липня 2019, 22:26:17 »
. - .

Все, і я взяв жменьку. ::) Ціна питання 1200 за різцi в комплекті з пластинами. І додатково два комплекти запасних пластин 540.
А оправу я вже виточив тими, що по 30-50. :whatthehell: Що робити тепер, переточувати? :gigi:
« Останнє редагування: 05 Липня 2019, 22:47:35 від Naboka Igor »
Записаний

Edward

• Подяк: 1989
  • Be free!
« Відповідь #679 : 06 Липня 2019, 00:43:37 »
. - .

Не,  ;)
Цi пластiни не дадуть кращоi чистоти нiж добре заправленi напайнi. Це пластiни по сталюцi, "next level" пластинки по люмiю без зовнiшнього покриття, та з полiрованою переднью поверхнею. Готов грощi... :gigi:
блiн, i комплектацiя наборчика так собi...
 надiюсь, я не дозволив собi нiчого зайвого ©  :gigi:
« Останнє редагування: 06 Липня 2019, 01:05:54 від Edward »
Записаний
"Запалiть факела, все закiнчено…"(с)