Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* * *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
23 Листопада 2024, 05:49:00

Увійти

google

Автор Тема: Продам: Телескоп Celestron Ultima C11  (Прочитано 8238 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Acidlex

• Подяк: 540
  • Олександр
Продам: Телескоп Celestron Ultima C11
« : 31 Січня 2017, 14:49:41 »
. - .

На жаль доводиться прощатися з улюбленим телескопом. Телескоп був куплений на початку 2014 року на барахолці в США, хоча ця модель виготовлялася в 90х роках.
Використовував переважно для візуальних спостережень, але були плани застосувати його і в астрофотографії. Цей телескоп потребує багато часу для термостабілізації, і при виїздах в поля часу не достатньо, тож доводиться тільки візуалити. Для прискорення стабілізації я встановив всередині три кулери, які ганяють повітря по трубі без засмоктування із зовні, і розбивають теплові потоки. Таке явище як термоклин не спостерігається і це дозволяє приступати до спостереження майже відразу, але для планет і місяця все ж доводиться почекати.
Ще однією модифікацією була заміна звичайних двигунів на крокові відповідно із заміною електроніки (з можливістю приєднання до комп'ютера). Випробувати цю модифікацію для астрофото не вдалося, бо при єдиній нагоді гід не працював по осі DEC, можливо причина була в конфігурації, потім почалися холоди і виїздів в поле не було. (на балконі при тестуванні, гід працював нормально по обох осях)
Раніше при візуальних спостереженнях все працювало нормально по обох осях. Увага кут повороту по вісі RA 360градусів, по вісі DEC близько 20градусів (але досить для астрофото з гідом).

В 2015 році була непогана спроба зробити астрофото Діпскай http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=30570.msg488418#msg488418
По планетах вдалих зйомок не було, та і пробував я всього пару разів.
Також в тій темі, трішки нижче описана проблема, з якою не було нагоди розібратися, можливо причина термостабілізація.

Комплект:
Труба,
вилочне монтування,
екваторіальний клин,
тринога,
редуктор фокусу f/6.3 в ідеальному стані, знято з продажу
електрофокусер (без рідного пульта),
протиросник,
валіза для труби з монтуванням,
саморобна картонна маска Бахтінова пофарбована кілька разів для жорсткості,

VisualBack в комплекті нема, для використання 2" аксесуарів використовується електрофокусер. Якщо VisualBack дуже потрібен можу пошукати на барахолці в США (плюс $20-$30).
Зараз встановлені крокові двигуни (NEMA 17, 30ом, 400мА), але електроніку доведеться робити покупцеві. Можу поставити рідні двигуни і електроніку, чого достатньо для візуальних спостережень, планетної астрофотографії, або астрофотографії Deepsky з короткими витримками. Рідні мотори працюють тихо, хоча нема високої швидкості для наведення. Батарейки крона вистачає на кілька ночей. Якщо крокові двигуни не потрібні, або покупець хоче поставити свої, то я залишу їх собі (мінус $20), але кронштейн, шківи і ремінь віддам покупцеві.

Характеристики/Опис:
Система: Шмідт-Кассегрен
Апертура: 11" 280мм
Фокусна відстань: 2800мм
Просвітлення: StarBright
Вага приблизна: труба 13кг, вилка 12кг, екваторіальний клин з триногою 11кг.

Стан: Оптичний стан хороший, спостерігати Deepsky одне задоволення. Для якісного спостереження планет потрібна тривала термостабілізація. За весь час користування було кілька разів з нормальною стабілізацією. Одного разу була нагода виставити для стабілізації ще вдень, і у вечері не міг відірватися від спостереження Юпітера. Чудово було видно як рухаються деталі в його атмосфері.

Загальний зовнішній стан хороший, є потертості від використання, є подряпини.
На одній із ніг триноги зломлений затискач, але висоти триноги і так достатньо для комфортних спостережень.
Ще одним мінусом є повільні затухання вібрацій, можливо екваторіальний клин є причиною, але якщо поставити гумові підп'ятники, вібрації не значні.

Причина продажу: Проблема зі спиною, більше нема змоги переносити такий важкий телескоп.

Місцезнахождення: м.Суми
Спосіб пересилки: За домовленістю, але бажано самовивіз.
Спосіб оплати: Карта ПриватБанк або готівка.

Час на тестування і манібек: За домовленістю. Дуже бажано щоб покупець знав, що і для чого купує.
Супровід/Підтримка: 1 рік

Ціна: $1350. Продано :pain:

« Останнє редагування: 23 Липня 2020, 13:49:17 від Acidlex »
Записаний
Саморобний легкий 370mm F/5.2 (системи Ньютона), Celestron EdgeHD 8",  Barska Magnus ED Triplet 80mm F/7, DayStar Solar Scout SS60-ds
Celestron SkyMaster 15x70
HEQ5 Pro, EQ3

Acidlex

• Олександр
Re: Продам: Телескоп Celestron Ultima C11
« Відповідь #1 : 31 Січня 2017, 14:56:52 »
. - .

Додаткові фото:
« Останнє редагування: 14 Березня 2019, 12:25:29 від Acidlex »
Записаний
Саморобний легкий 370mm F/5.2 (системи Ньютона), Celestron EdgeHD 8",  Barska Magnus ED Triplet 80mm F/7, DayStar Solar Scout SS60-ds
HEQ5 Pro, EQ3

mihail

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 616
« Відповідь #2 : 05 Жовтня 2017, 17:17:54 »
. - .

Труба окремо продається?

Acidlex

• Олександр
« Відповідь #3 : 18 Травня 2018, 13:11:11 »
. - .

Також в тій темі, трішки нижче описана проблема, з якою не було нагоди розібратися, можливо причина термостабілізація.
http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=30570.msg488488#msg488488

Кілька тижнів тому, тестував монтування на балконі, разом з EdgeHD 8". Телескоп був не стабілізований, з маскою бахтінова отримав точно таку ж картину. Тож думаю, причина в термостабілізації.
Записаний
HEQ5 Pro, EQ3

Acidlex

• Олександр
« Відповідь #4 : 20 Червня 2018, 21:22:48 »
. - .

Щодо проблеми яку я описував. (спотворене зображення з маскою Бахтінова).

Цього року був в полі з 8" EdgeHD і помітив такий же ефект з маскою Бахтінова як із С11. Телескоп був не термостабілізований і атмосфера поганенька. Помітив що високо до зеніту ефект не спостерігається, а нижче до горизонту вже його видно. Можливо термоклин дає такий ефект.
Слідуючого разу, телескоп був достатньо стабілізований, і ефект не проявлявся в будь якому положенні. Атмосфера теж була не дуже гарною.
Думаю проблеми насправді нема і в С11, просто потрібна тривала стабілізація телескопу.
Записаний
HEQ5 Pro, EQ3

Acidlex

• Олександр
« Відповідь #5 : 18 Лютого 2019, 18:43:29 »
. - .

Як варіант можу залишити трубу собі, може ще згодиться.  Монтування і валізу продам, бо треба звільнити місце.

Думаю, що виделку, можна застосувати для будь якого іншого телескопу (в розумних межах), якщо зробити кріплення. Виделка розбирається, і прямими руками, можна розширити відстань між елементами і поставити більшу трубу.

Це фото зроблено на цьому монтуванні (без гіда), з оригінальною електронікою.
http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=30570.msg488418#msg488418

Як сказано в початковому повідомленні, я замінив мотори, і зробив для електроніку. Хотів електроніку залишити собі для інших проектів, але можу продати і її. Електроніка на Arduino проект AstroEQ.

Пріоритет продажу:
Монтування (з новими моторами і новим пультом, ну і, звісно, рідні мотори і електроніка) - $450
Валіза - $100 (З монтуванням $50, з трубою $0)
Труба - $1150
Все разом $1450

Монтування мені коштувало:
Виделка $263
Тринога: $109
Екваторіальний клин:$93
Нові мотори+Електроніка: більше $50 + робота $1x10
« Останнє редагування: 31 Березня 2020, 13:24:59 від Acidlex »
Записаний
HEQ5 Pro, EQ3

Acidlex

• Олександр
« Відповідь #6 : 13 Березня 2019, 16:54:46 »
. - .

Деякі додаткові фото
Записаний
HEQ5 Pro, EQ3

FIBO

• Подяк: 9
    • Атлас Вселенной
« Відповідь #7 : 13 Березня 2019, 18:28:22 »
. - .

А можно посмотреть как оно все умещается в ящик? Уж очень мне хочется этот ящик купить. Да и вообще как он выглядит.
Записаний

Acidlex

• Олександр
« Відповідь #8 : 25 Березня 2019, 15:48:48 »
. - .

Є велике бажання залишити трубу собі. Але якщо комусь потрібне монтування, готовий розглянути будь яку пропозицію по ціні.
Записаний
HEQ5 Pro, EQ3

Acidlex

• Олександр
« Відповідь #9 : 07 Серпня 2019, 13:17:42 »
. - .

Зараз не маю змоги потестувати телескоп з небом, але спробував познімати наземні об'єкти через вікно.

Далі всі фото зняті камерою ASI224MC, барлоу Celestron Ultima 2x. Враховуючи додаткову відстань до матриці 2.6х.
Також один знімок з розігнаною барлоу до 4.35х, але хороших умов не було, відчуваю, що результат може бути кращим.

Складання і обробка AutoStakkert3 та Registax6. Яскравість та контраст в графічному редакторі. Без шумодава і покращення чіткості.
Знімки зроблені в різні дні і час, бо складно спіймати момент, коли турбуленція невелика і різниця температури зовні і в кімнаті однакові.
Параметри зйомки теж різні.

Є пара фото знята телескопами С11 і EdgeHD8. Для порівняння.

Нагадаю, що продається тільки комплектом, або саме монтування. Труба окремо не продається.
Торг тільки на монтування. Спробую зняти періодику, якщо буде можливість. Але по 30 секунд знімав взагалі без корекції гідом.
Записаний
HEQ5 Pro, EQ3

Acidlex

• Олександр
« Відповідь #10 : 07 Серпня 2019, 13:21:22 »
. - .

:starrynight:
Записаний
HEQ5 Pro, EQ3

Acidlex

• Олександр
« Відповідь #11 : 07 Серпня 2019, 13:22:29 »
. - .

EdgeHD 8 проти С11 (знімав в різний час, як обробляв не пам'ятаю)
« Останнє редагування: 08 Серпня 2019, 21:57:31 від Acidlex »
Записаний
HEQ5 Pro, EQ3

Acidlex

• Олександр
« Відповідь #12 : 07 Серпня 2019, 13:30:50 »
. - .

:binolook:
Записаний
HEQ5 Pro, EQ3

Alone_Ghost

• Подяк: 268
« Відповідь #13 : 07 Серпня 2019, 23:39:27 »
. - .

Из трубы можно сделать "чебурашку". Решение радикальное, но должно в разы уменьшить время термостаба. Либо чебурашку из новой трубы ваять. Это позволит сохранить родную, плюс выбрать другую толщину металла ибо отверстия под вентиляторы снизят жесткость трубы ИМХО. Если термостаб единственная причина продажи то можно взвесить соотношение затраты мозга, времени, денег/результат и понять, что хочется в итоге. По сравнению фото С11 и EdgeHD8, последний рвет, но я смотрю с телефона... Нужен тест в одинаковых атмосферных условиях и на одинаковом оборудовании. Стоит учесть так же, что фокус будет гнаться у них по-разному и если не гнать то помните, что картинки в разных масштабах смотрятся по-разному, не говоря уже о различном  влиянии атмосферы на различные инструменты. Но сравнительные тесты продажи не особо касаются  :)
Записаний
"Найнезбагненніше у світі - те, що він збагненний" - А. Ейнштейн

Acidlex

• Олександр
« Відповідь #14 : 08 Серпня 2019, 21:34:25 »
. - .

Термостабілізація не причина продажу, причина те що телескопом не користуюся, заважкий для спини і зараз нема змоги займатися астрономією як хотілось би. Навіть EdgeHD 8 в цьому році не бачив неба. Хоча хотів би залишити саму трубу С11 на майбутнє. Облегшити трубу і заодно зробити активніше охолодження.
Не знаю що таке чебурашка :).

По деталізації С11 значно кращий EdgeHD 8. Придивіться до тексту на фото. В мене є інші фото з EdgeHD 8 які я робив для порівняння, але не хочу зловживати дисковим простором сайту. Одна із причин чому я збирався продати, це те, що у мене є EdgeHD 8 і я не думав, що різниця між ними не суттєва, але після тесту, бажання залишити трубу С11 посилилося.
По іменах файлів я вияснив, що фото з С11 складене в AutoStakkert3, а з EdgeHD8 Registax 6.

Зробити тест одночасно нереально, бо треба ловити моменти спокійного повітря. Обладння однакове, але параметри зйомки (підсилення, витримка) різні, підбираю під умови. Теоретично фокус розганяється однаково, бо світлосила однакова, але більша апертура чутливіша до турбуленції.
« Останнє редагування: 08 Серпня 2019, 21:47:49 від Acidlex »
Записаний
HEQ5 Pro, EQ3

Acidlex

• Олександр
« Відповідь #15 : 15 Вересня 2019, 12:46:10 »
. - .

9 999 за монтування з валізою? Залишаю лише трубу з електрофокусером і протиросником.
Підключається через ASCOM.
Записаний
HEQ5 Pro, EQ3

Acidlex

• Олександр
« Відповідь #16 : 27 Вересня 2019, 18:36:38 »
. - .

Можливий торг на монтування і на весь комплект з трубою.
Записаний
HEQ5 Pro, EQ3