Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
17 Лютого 2025, 05:42:14

Увійти

google

Автор Тема: Астрономічний диск для професійних астрономів  (Прочитано 680 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олег Малий

• Подяк: 604

Я довго збирався це зробити, але таки вчора розпочав новий проект Ubuntu Astronomy 16.04 Pro.
Диск буде вміщувати Python для астрономів, а також ряд програм для обробки даних від великих наземних та космічних телескопів.

Я в курсі труднощів, котрі мають професійні астрономи при встановленні цих програм, тому й вирішив запустити в роботу такий проект.
Записаний

Олег Малий

Re: Астрономічний диск для професійних астрономів
« Відповідь #1 : 09 Квітня 2017, 15:36:16 »
. - .

Не обійшлось без курйозів.

Життєвий анекдот.

Один бразилець "схопився" за цей проект і написав мені, що хоче бути його партнером.
Я відповів, що то відкритий проект, а тому партнером може бути хто завгодно, і що, якщо він хоче, то може допомогти мені у проекті.: перекласти його головну сторінку.

Він мені відповів, що ...не може допомогти грошима.
Потім бразилець написав, що він має досвід у меркетинзі, котрий хоче застосувати для проекту, але я повинен зробити його партнером.
Я повторно відповів, що то відкритий проект із безкоштовним розповсюдженням, а тому партнером може бути хто завгодно.

... а сьогодні він мені пише, що у нього був партнер, котрий ...вкрав ідею його проекту, і що він мені про це просто так пише, беж жодних натяків у мій бік  ::)
Моя реакція:  :hz: :spy: :facepalm:
Я його питаю, що саме він має на увазі в рамках нашої переписки.
А той і каже, що він партнер, бо то ... він дав мені ідею створити диск для професійної астрономії  :o

Далі потрібен смайлик, де колобок падає на сраку!
Я бразильцю пояснюю, що він аж ніяк не є ... винахідником ідеї створити такий диск, бо подібне вже давно має місце у світі: і привів йому купу посилань, а також скріни своїх листувань із професійними астрономами та програмістами астрономічних програм.

Бразилець наполягає, що це ж він дав мені назви професійних астрономічних програм, котрі треба долучити до цього проекту.
На це я йому відповів посиланнями зі свого блогу, де є мої статті на теми встановлення різного професійного астрософту.
Бразилець почав змінювати хід свої думок: "Он что-то начал подозревать  :hz: :hz: :hz:".
На останок, я йому переслав скрін мого листування із командою підтримки одного софту (див.зображення), у котрому я пишу, що можу створити диск для вільного розповсюдження та вільного використання.

Тут бразилець написав мені, що я його неправильно зрозумів, що я не є злодієм ідеї, що він вибачається...
А на останок написав мені, що якби він був власником Ubuntu Astronomy 16.04, то б зробив добрий опис проекту, а не так, як то я :(
На що я йому відписав, що не вважаю себе за власника Ubuntu Astronomy 16.04, а тому кожна людина може увійти у команду Ubuntu Astronomy 16.04, щоб зробити свій внесок.

Така байка :)
« Останнє редагування: 09 Квітня 2017, 15:40:40 від Олег Малий »
Записаний

ds40a

• Подяк: 369
  • Дмитро Сорока. Слава Україні !
« Відповідь #2 : 09 Квітня 2017, 16:16:34 »
. - .

...
На це я йому відповів посиланнями зі свого блогу, де є мої статті на теми встановлення різного професійного астрософту.
...

Потрібно було обмежитись "На це я йому відповів посиланням."  А відіслати можно було б багато куди. Асортимент напрямків вам повинен бути відомий.
Записаний

Олег Малий

« Відповідь #3 : 09 Квітня 2017, 16:41:16 »
. - .

Я про те, що є в світі купа людей, котрі свято увірували в те, що ...ідеї, як такі, мають дуже велику вартість  :rofl:
Чи бачили ви хоча б одну біржу, на якій торгують ідеями???

Ось вартість ідей:
1. мала ідея - 0.
2. більша ідея - 00.
3. велика ідея - 000.
4. ще більша ідея - 0000.
4. дуже велика ідея - 00000.
6. величезна ідея - 000000.
7. грандіозна ідея - 000000000.

Питання до вас: чого варті всі ті нулі без "палички" перед ними?

"Паличка", або ж 1 - то вміння, знання, можливості, здібності, технології, засоби та ін., без котрих неможливо реалізувати ніяку ідею.
Записаний

ds40a

• Подяк: 369
  • Дмитро Сорока. Слава Україні !
« Відповідь #4 : 09 Квітня 2017, 18:09:13 »
. - .

Термін "ідея" використовують часто, але в зміст цього слова вкладують різні речі, які іноді не стосуются взагалі змісту цього слова - від "здатності виявляти найсуттєвіші, всепідпорядковуючі риси і закони об'єктивних процесів і створювати цілісний, взірцевий образ предмета в пізнанні або творчості" до "безглуздого припущення". При використанні терміну "ідея" більшість вкладає в нього свій зміст не замислюючись над тим, що це  слово має свій певний зміст. Тому порозумітися буває занадто важко.  :)
Записаний