Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
23 Листопада 2024, 22:11:56

Увійти

google

Автор Тема: Что за спутник на Юпитере? Не могу определить...  (Прочитано 493 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

VadimKunickiy

• Подяк: 460

Всем привет
Я вот недавно снимал Юпитер, и видел что какой-то спутник проходит через планету. Но на 100% не могу понять какой это спутник. Можете подсказать как определить ?
Оборудование - Celestron C8 ШК, линза Барлоу 2x, Canon 500D. Подключаю к ноуту фотик и монти. Через программу EOS Movie Record пишу видеоролики с цифровым зумом 5x.
Обработка - сначала заливаю ролик в PIPP, кадрирую. Потом в Autostakkert складываю все четкие фото (где-то 40-45 % снимков). После готовый снимок в Registax 6 корректирую Wawelet. И гистограмма. Все. Но у меня чуть замыленные снимки выходят (
У кого какая методика обработки ?
Записаний
Meade 80mm Triplet, ZWO 1600MM-PRO, ZWO ASI120MM, Canon 500D, SW HEQ5 Pro, фильтры Astronomik Ha, OIII, SII 6nm., ZWO EFW 1,25"
Подякували

mpyat2

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1596
  • Nothing lasts forever but the earth and sky.
    • Above us only sky
Re: Что за спутник на Юпитере? Не могу определить...
« Відповідь #1 : 08 Травня 2017, 10:53:46 »
. - .

о спутниках (и не только): www.calsky.com
Выбираете Planets->Jupiter->Apparent view/Data-> ставите время и смотрите а картинку и текст под ней.
Записаний
EQ5+EQDrive; SW 15075 | PMAK (AAVSO). 134 new variables discovered; 19 revisions/submissions of known objects.
Подякували

Slava80

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 818
  • Kyiv southern suburb
« Відповідь #2 : 08 Травня 2017, 11:16:37 »
. - .

Всем привет
Я вот недавно снимал Юпитер, и видел что какой-то спутник проходит через планету. Но на 100% не могу понять какой это спутник. Можете подсказать как определить ?
Оборудование - Celestron C8 ШК, линза Барлоу 2x, Canon 500D. Подключаю к ноуту фотик и монти. Через программу EOS Movie Record пишу видеоролики с цифровым зумом 5x.
Обработка - сначала заливаю ролик в PIPP, кадрирую. Потом в Autostakkert складываю все четкие фото (где-то 40-45 % снимков). После готовый снимок в Registax 6 корректирую Wawelet. И гистограмма. Все. Но у меня чуть замыленные снимки выходят (
У кого какая методика обработки ?
Визначити положення супутників Юпітера можна тут http://www.calsky.com/ знаючи дату і час.
У якому форматі відео пишете? Алгоритм загалом нормальний у вас, я правда від registax зараз відмовився на користь fitswork для фінальної обробки, а якість і кількість кадрів придатних у обробку в аутостакерті можна оцінити по гістограмі. Замість кенона у майбутньому варто перейти на монохромну (або і кольорову) спеціалізовану камеру, а так залийте файл відео у файлообмінник або гуглдиск, буде зрозуміло, чи можна щось із знятого матеріалу витягнути. Проблема може бути не у обробці, а в якості знятого відео.
Безнадійних зовсім випадків не буває, ось учора з погодою не пощастило, планував знімати Місяць на ШК С8, в результаті просто провітрив сетап, і через хмари на фотик Canon 450D просто на фотоштативі зняв Місяць і Юп. Об'єктиви - штатний Canon EFS 18-55mm та Sigma APO 70-300mm.
Записаний
"різниця між ними в тому, що вони однакові" (с)
Orion 100ED, Orion 80/400 achromat, SCT C8, SW AzGTi, Celestron Advanced GT, DeepSkyEQ4.
http://www.astrobin.com/users/Slava80/
Подякували

VadimKunickiy

• Подяк: 460
« Відповідь #3 : 08 Травня 2017, 11:42:58 »
. - .

Видео в формате - AVI
ссылка- http://dropmefiles.com/g0Udh
Записаний
Meade 80mm Triplet, ZWO 1600MM-PRO, ZWO ASI120MM, Canon 500D, SW HEQ5 Pro, фильтры Astronomik Ha, OIII, SII 6nm., ZWO EFW 1,25"

Slava80

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 818
  • Kyiv southern suburb
« Відповідь #4 : 08 Травня 2017, 16:46:16 »
. - .

Якщо оцінювати окомірно, то SNR невисокий, багато шумів, може такі умови були (атмосфера і т.д.). Я нашвидкоруч обробив двома способами, послідовність дій була такою.
Варіант 1. Pipp - 75% кращих кадрів у кольоровий відеоролик, у AS!3 вирівнювання, стек із 75%, 66%, 50%, 33% кращих кадрів, у raw therapee - вейвлети, криві та колір.
Варіант 2. Pipp - кращих 75% кадрів із сортуванням по якості, окремими роликами зберіг R,G,B канали, у AS!3 вирівнювання, стек і деконволюція кращих 75%, 66%, 50%, 33% кадрів, у fitswork - зведення каналів, гістограма, в paint.net - криві та колір. Червоний канал шумний. Додаю з нього картинку. Також при зйомці планетною камерою використовують ir-uv cut фільтр, у софті виставляють gain і т.д., у нашому випадку при зйомці дзеркалкою із штатним фільтром і через eos movie record (сам раніше теж так знімав) такої можливості напевно не було.
Не скажу, щоб в мене вийшло так вже краще ніж у вас, тому що все ж таки вихідний ролик обмежує, а я відносно недавно (пару років) планетним фото займаюся, але дякую за можливість потренуватися в обробці, так як враховуючи погоду, найближчим часом не буде в мене нових роликів.
Записаний
"різниця між ними в тому, що вони однакові" (с)
Orion 100ED, Orion 80/400 achromat, SCT C8, SW AzGTi, Celestron Advanced GT, DeepSkyEQ4.
http://www.astrobin.com/users/Slava80/
Подякували