Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
23 Листопада 2024, 05:18:08

Увійти

google

Автор Тема: Софт для пакетної обробки планетного астрофото.  (Прочитано 1284 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Лікар Григорій Хата

• Подяк: 3758
  • З повагою Олександр.

Можливо хтось знає якийсь софт, який дозволяє пакетну обробку зображень. Для прикладу: маємо 100 стеків, в яких потрібно встановити однакове значення вейвлетів.
Все що знав, перепробував, нічого робочого не знайшов  :facepalm:
Записаний

Vladimirovich

• Подяк: 3174
  • Борис US5WU
Re: Софт для пакетної обробки планетного астрофото.
« Відповідь #1 : 26 Червня 2017, 14:14:00 »
. - .

Batch Processing в Fitswork 4 все це вміє. Там спочатку робите вейвлети на одному стеку та запам'ятовуєте встановки в спеціальному файлі, а далі ідете в Batch Processing, вантажите потрібні стекі, кличете вейвлетну функцію, вантажите файл встановок та робите запуск процесу.
Записаний

Лікар Григорій Хата

• З повагою Олександр.
« Відповідь #2 : 26 Червня 2017, 14:33:19 »
. - .

Дякую, Борис. Справді працює. Хоча я пробував раніше, чомусь не виходило, ніби все так само і робив  ???
Ще тільки потрібно буде розібратись з налаштуваннями вейвлетів, для планет розібрався, але для Сонця досягнути результату як в Registax поки не можу  :-\
Записаний

mpyat2

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1596
  • Nothing lasts forever but the earth and sky.
    • Above us only sky
« Відповідь #3 : 26 Червня 2017, 16:06:49 »
. - .

для планет розібрався

Олександр, перепрошую за втручання, просто уточнення, Ви в FitsWork4 користуєтесть вейвлетами з BlurFilter -> Wavelet Noise Filter ? (бо, здається, там інших нема) (бо я якраз практикуюсь обробляти планети різними способами)
Записаний
EQ5+EQDrive; SW 15075 | PMAK (AAVSO). 134 new variables discovered; 19 revisions/submissions of known objects.

Vladimirovich

• Борис US5WU
« Відповідь #4 : 26 Червня 2017, 16:43:42 »
. - .

Так, Максим, все вірно. І не так давно, в Вашій темі, я пробував підказати, як цим користуватися.
Можно оценить работу вейвлетного шумодава в Фитсворке. Там есть режим вейвлетов резкости. Вейвлеты уменьшения шума выставить на минимум. Сначала потянуть резкость, потом поиграться шумом там же. Результат может выйти симпатичней, чем в Регистаксе.  ;)
Записаний

mpyat2

• Клуб Астрополіс
    • Above us only sky
« Відповідь #5 : 26 Червня 2017, 16:45:09 »
. - .

Так, Борис, я пам'ятаю. Але в мене виходить не дуже... Поки що. Тому, на всяк випадок, уточнюю.
Тут ще трохи "розриває шаблон" те, що ми хочемо підвищити деталізацію, але працюємо з інструментом "розмивання". Хоча це так, питання термінології.
Записаний
EQ5+EQDrive; SW 15075 | PMAK (AAVSO). 134 new variables discovered; 19 revisions/submissions of known objects.

Лікар Григорій Хата

• З повагою Олександр.
« Відповідь #6 : 26 Червня 2017, 17:34:41 »
. - .

для планет розібрався

Олександр, перепрошую за втручання, просто уточнення, Ви в FitsWork4 користуєтесть вейвлетами з BlurFilter -> Wavelet Noise Filter ? (бо, здається, там інших нема) (бо я якраз практикуюсь обробляти планети різними способами)
Все в порядку, буду радий, якщо тема ще комусь стане в пригоді. Стосовно вейвлетів в Fitswork можу коротко описати свій спосіб обробки: виставляю опцію Detail Amplification Layer 2, скажем, 1.74, Layer 3  - 1,5. А значення layer для опції Noisefilter для відповідного layer ставлю приблизно на 0,2 менше(одне-два рухи повзунка в сторону). І операцію потрібно повторити разів 5-7. Звісно, це все робилось методом наукового "тику" і напевно не є оптимальним рішенням. І для різного матеріалу треба пробувати трошки по-різному міняти ці значення. Не знаю, чи пояснив зрозуміло  :shuffle:
Якщо цікаво, можу спробувати зробити скріншоти для наглядності.
Записаний
Подякували

Vladimirovich

• Борис US5WU
« Відповідь #7 : 26 Червня 2017, 18:02:28 »
. - .

Є ще кілька речей, які треба пробувати. Ця функція має можливість вибирати режим вейвлетів- Thresholdhardness 1,2,3,4. Наприклад, при 1 буде м'якше, а при 4- більш жорстко. І Globalstrenght для загального шумодава не забуваємо пробувати міняти.
Записаний

Лікар Григорій Хата

• З повагою Олександр.
« Відповідь #8 : 26 Червня 2017, 18:21:00 »
. - .

Є ще кілька речей, які треба пробувати. Ця функція має можливість вибирати режим вейвлетів- Thresholdhardness 1,2,3,4. Наприклад, при 1 буде м'якше, а при 4- більш жорстко. І Globalstrenght для загального шумодава не забуваємо пробувати міняти.
Пробував з цими функціями експериментувати, але якоїсь особливої різниці не бачив, можливо, робив щось не так, як буває досить часто  :shuffle:
Записаний

mpyat2

• Клуб Астрополіс
    • Above us only sky
« Відповідь #9 : 26 Червня 2017, 18:29:51 »
. - .

Дакую, в принципі, я так і роблю. FITSwork працює значно м'якіше, ніж Registax і не завжди цього достатньо. В останньому на сьогодні моєму Сатурні (виклав в своїй темі) FITSwork практично був безсилий, але, я спробував спочатку попрацювати деконволюцією в AstraImage (LR-deconvolution with Gauss kernel), потім скласти 3 зображення у WinJupos а вже в кінці FITSwork4 допоміг з вейвлетами.

Автор теми: вибачте за офтоп!
Записаний

Лікар Григорій Хата

• З повагою Олександр.
« Відповідь #10 : 26 Червня 2017, 18:54:43 »
. - .

Дакую, в принципі, я так і роблю. FITSwork працює значно м'якіше, ніж Registax і не завжди цього достатньо. В останньому на сьогодні моєму Сатурні (виклав в своїй темі) FITSwork практично був безсилий, але, я спробував спочатку попрацювати деконволюцією в AstraImage (LR-deconvolution with Gauss kernel), потім скласти 3 зображення у WinJupos а вже в кінці FITSwork4 допоміг з вейвлетами.

Автор теми: вибачте за офтоп!
Не проблема, це питання мене також цікавить, так що тільки вдячний Вам за те що ділитесь досвідом  :beer:
Записаний
Подякували

mpyat2

• Клуб Астрополіс
    • Above us only sky
« Відповідь #11 : 27 Червня 2017, 13:04:42 »
. - .

Не знаю, чи допоможе: PixInsight (я пробую PixInsightLE -- ві був офіційно вільним, але зараз офіційно ні)
Вім може "пакетом", хоча треба пробувати, скільки максимально потягне
Записаний

Vladimirovich

• Борис US5WU
« Відповідь #12 : 27 Червня 2017, 14:41:51 »
. - .

Посидів собі та вирішив глянути, що може RegiStax 6. Якось я їм раніше практично не користувався. Ну і що, а має він таки можливість пакетної обробки, люди спеціально зробили цей модуль, щоб стекі для анімації однакові робити. http://www.astronomie.be/registax/previewbatch.html , http://www.astronomie.be/registax/previewbatch1.html
Так, що треба більш досконало вивчати програмне забеспечення, яке є в наявності і задарма... :clever:
Записаний
Подякували

mpyat2

• Клуб Астрополіс
    • Above us only sky
« Відповідь #13 : 27 Червня 2017, 14:45:31 »
. - .

Посидів собі та вирішив глянути, що може RegiStax 6. Якось я їм раніше практично не користувався. Ну і що, а має він таки можливість пакетної обробки, люди спеціально зробили цей модуль, щоб стекі для анімації однакові робити. http://www.astronomie.be/registax/previewbatch.html , http://www.astronomie.be/registax/previewbatch1.html
Так, що треба більш досконало вивчати програмне забеспечення, яке є в наявності і задарма... :clever:
Дякую, що відкрили очі. Кілька років дивився і не бачив  :facepalm: Корисна функція.
Записаний

Лікар Григорій Хата

• З повагою Олександр.
« Відповідь #14 : 27 Червня 2017, 16:04:38 »
. - .

Так, бачив цю функцію, але вона працює тільки з відео файлами, окремо обробити стеки в мене не виходило...
Записаний

mpyat2

• Клуб Астрополіс
    • Above us only sky
« Відповідь #15 : 12 Липня 2017, 18:25:52 »
. - .

На всяк випадок, для колекції:
AstraImage 5 може робити пакетну обробку, але, на жаль, лише у деконволюціях! Ці діячі (назвемо їх так) полінились зробити пакет сквозною фічею!!!!
Ну і сам AstraImage небезкоштовний.
Записаний

Vladimirovich

• Борис US5WU
« Відповідь #16 : 12 Липня 2017, 18:54:26 »
. - .

Так, Максим, відома фішка. Не став про це раніше писати, бо цікавили пакетні вейвлети. До речі додам, може буде цікаво, що Maxim DL має шикарний пакетний функціонал через Bath Process Window. Там робиш запуск запису процесу, робиш далі все, що завгодно з окремим кадром (і вейвлети в тому числі), все то записується в окремий файл (робити можна багато різних функцій одночасно). Далі завантажуємо потрібні файли в це вікно, та запускаємо пакетну обробку.
Записаний
Подякували