Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
18 Лютого 2025, 19:12:10

Увійти

google

Автор Тема: И снова бинокль (бинокуляр). Нужен совет.  (Прочитано 3933 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Квазар 3C 273

• Подяк: 144
Re: И снова бинокль (бинокуляр). Нужен совет.
« Відповідь #40 : 03 Січня 2018, 09:34:22 »
. - .

Quarz, правильно ли я понял,  Arsenal 15x70 Astro (ba1) должен быть лучше за все эти модели и даже за "оригинал" SkyMaster 15x70?
К сожалению, сейчас не могу вспомнить и найти тот пост, где я это прочитал. Но лично я на это купился. :)
Хотя может быть, развод и маркетниг. За что купил, за то и продал.
Так все почалось з огляду Андрія Москвіна на такий бінокль у вже приведеній тут темі:
https://astroscope.ua/viewtopic.php?f=60&t=12186
де він вперше написав, що такий бінокль трохи краще як просвітленням, так і якістю зображення ніж його аналоги. Після цього багато людей його купували і писали в приведених темах свої відгуки. Тільки от дивна справа - на жодній фотографії з цих відгуків більше не було видно такого якісного просвітлення. Тому напевно це чистий маркетинг: на огляд можливо і взяли бінокль покраще, але більше такого ніхто не бачив! Тут все просто і нічого дивного - це найдешевші біноклі, а яка ціна такий і бінокль: ціну можна задрати захмарну, але не можливо знизити нижче мінімально прибуткової вартості. Тому шукати серед них кращий - це "розбиратись в сортах г..на".

Якщо влаштовує бінокль такої цінової категорії, то можете брати. Там же вище приведено і відео-огляд зсередини такого бінокля від всім відомого форумчанина, наче нормальний бінокль на свою ціну, якщо не найкращий.

Головне тут визначитись з тим, що Вам потрібно і більше підходить. Такий бінокль вже не маленький і майже нікому не вдається нормально спостерігати з ним без штатива. А як для штатива, то такий біно малуватий. Щоб зручно було спостерігати потрібне монтування паралелограм, а на нього хоч і 25х100 вішай, або ж хоча б 20х80! Для звичайного фотоштатива краще вже взяти компактний рефрактор типу 70/400 ніж "ламати шию" з біноклем. А без монтування доводиться задовольнятись 50 мм біно, зате з максимальним полем зору!
Записаний
DeepSky 150/990 refractor , Vixen VMC110L, Celestron 70/400, Nikon Aculon 10x50.
Подякували

Quarz

• Подяк: 30
Re: И снова бинокль (бинокуляр). Нужен совет.
« Відповідь #41 : 03 Січня 2018, 16:58:58 »
. - .

Кстати насчет 70/400. Соблазнился я и Celestron Travel Scope 70. Очень походный вариант. Брал что бы с ребенком ходить на горку и смотреть на город. И за птичками.
Поглядел по Луне - видно лучше чем в бинокль. Особого хроматизма не заметил. Но на штатном штативе (резинка, свининка, парусинка), трубу можно использовать только со штатными окулярами. Или чем то столь же легким. Попробовал повесить Celestron 8-24 - трубу неумолимо перекашивает. Наводка по вертикали с отскоком. И на ярких точечных обьектах оборачивающая призма дает горизонтальные лучи от обьекта - штатная болячка этих призм.
Я понимаю, что у некоторых форумчан сейчас кровь из глаз пойдет, от такой концентрации астрог...на у одного человека. Но девайс брался для обучения и эксплуатации ребенком. Т.е. на заклание.
Записаний
Celestron Cometron 7x50, Nikon Action 7x35 EX, Sears 7x35, БПЦ 12х40, Arsenal 15x70, Celestron Travel Scope 70, SW 15075AZ4, SW Dob 10 Retract