Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
23 Листопада 2024, 20:25:30

Увійти

google

Автор Тема: Как бы выучиться на астронома?  (Прочитано 2728 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Edward

• Подяк: 1989
  • Be free!
Re: Как бы выучится на астронома?
« Відповідь #40 : 20 Березня 2018, 21:21:07 »
. - .

Эх, был бы моложе без раздумий бы пошол учится на астронома...Очень жаль. А любительская астрономия наоборот раздражает, особенно всякие любительские шабаши и передачи по дискавери, где про серьйозные вещи рассказывают с помощью улыбок до ушей и бурной жестикуляцией.  Наверное пропаганда астрономии бесполезное дело, "наука-не для всех"- кому надо тот найдет дорогу к ней. Ну это так- взгляд со стороны.
;D
Записаний
"Запалiть факела, все закiнчено…"(с)
Подякували

Konstantin

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 99
  • Константин Юдин, Харьков
« Відповідь #41 : 20 Березня 2018, 23:09:32 »
. - .

А любительская астрономия наоборот раздражает, особенно всякие любительские шабаши...
Приплыли :(

Я не думаю, что где-то в мире есть проф.астроном, который стал таковым потому, что "родители заставили идти на астронома" Все проф. астрономы когда-то смотрели на звезды, и хотели быть ближе к их тайнам. Кто-то не рискнул, остался любителем, а кто-то стал профи. Но вот чтоб так, "любительские шабаши". Нет, не думаю что оно вам нужно (все ИМХО)
« Останнє редагування: 20 Березня 2018, 23:13:37 від Konstantin »
Записаний
Астрограф Ньютон 15", f/4. Обсерватория в Харьковской области
Подякували

Огарков Сергей

• Подяк: 227
« Відповідь #42 : 21 Березня 2018, 08:03:16 »
. - .

Да мы на Равноденствии-2012 сектантов в любительскую астрономию переориентировали... А Вы так... шабаши... Вы хоть были на одном из них? Люди семьями приезжают, и с детьми малыми... Вспоминаются слова Владимира Семеновича "... и в конце разговора я обидел его, я сказал капитан - никогда ты не будешь майором!"
Записаний
Инструменты - рефрактор 125/1080, "Мицар" на Еку-3-2, HEQ-5 Pro SynScan, МАК-127/1500, БПЦ20х60.

mpyat2

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1596
  • Nothing lasts forever but the earth and sky.
    • Above us only sky
« Відповідь #43 : 21 Березня 2018, 08:45:35 »
. - .

Быть шофером хорошо,
а летчиком —
    лучше,
я бы в летчики пошёл,
пусть меня научат.
Записаний
EQ5+EQDrive; SW 15075 | PMAK (AAVSO). 134 new variables discovered; 19 revisions/submissions of known objects.

Олег Малий

• Подяк: 604
« Відповідь #44 : 21 Березня 2018, 13:33:50 »
. - .

А любительская астрономия наоборот раздражает, особенно всякие любительские шабаши...
Приплыли :(

Я не думаю, что где-то в мире есть проф.астроном, который стал таковым потому, что "родители заставили идти на астронома" Все проф. астрономы когда-то смотрели на звезды, и хотели быть ближе к их тайнам. Кто-то не рискнул, остался любителем, а кто-то стал профи. Но вот чтоб так, "любительские шабаши". Нет, не думаю что оно вам нужно (все ИМХО)
А я не думаю, что уважаемого основателя темы удовлетворит университетский уровень преподавания астрономии.
Записаний

Al Tair

• Подяк: 0
« Відповідь #45 : 21 Березня 2018, 19:54:22 »
. - .

Люди семьями приезжают, и с детьми малыми... Вспоминаются слова Владимира Семеновича "... и в конце разговора я обидел его, я сказал капитан - никогда ты не будешь майором!"
Та я намерения обидить тут собеседников не имею. Тут просто посоветовали начать с любительской астрономии. Но я не вижу смысла в ротозействе, смысл астрономии вижу в исследованиях или там телескопы собирать, а для этого в голове надо чтото иметь. Наверное, некоторые люди и могут достигнуть в любительстве профессионального просветления, но какаято подготовка и образование у них видимо уже были у них ранее. А я полный 0, смысл тратить время на любительство и не задуматься про учебу.
 А насчет того, что там семьями приежают- то может всетаки их больше интересует простое человеческое общение, а не астрономия как таковая... Думаю, что астрономией лучше заниматься на едине или работать в мелких групах на результат, а не чтоб просто время провести вместе.
Записаний

Олег Малий

« Відповідь #46 : 21 Березня 2018, 20:02:04 »
. - .

Al Tair,
начать научные астрономические исследование можете хоть уже.

С чего конкретно хотите начать, чтобы участники темы могли вам дать ссылки на нужные материалы?
Записаний

Polaris

• Подяк: 77
« Відповідь #47 : 21 Березня 2018, 20:51:12 »
. - .

Майже всі професійні астрономи кого знаю, були в дитинстві любителями. Тобто це просто етап перед професіоналізмом. В декого цей етап затягується на довго. Якщо воно переростає в бізнес, то це добре. Але якщо людина вибирає іншу професію, то це як кохаю все життя Оксану, але одружуюся на Тетяні  ;D
Записаний

Germes

• Подяк: 4
« Відповідь #48 : 21 Березня 2018, 20:55:39 »
. - .

Al Tair,

С чего конкретно хотите начать, чтобы участники темы могли вам дать ссылки на нужные материалы?

Может с любительской радиоастрономии начать. Sdr  свистки нынче стоят дёшево. Для начала и антенна -  плевое дело. Главное споймать сигнал. А там уже и помогут. Соеринтируют.
Записаний

Олег Малий

« Відповідь #49 : 22 Березня 2018, 10:48:02 »
. - .

Al Tair,

Может с любительской радиоастрономии начать. Sdr  свистки нынче стоят дёшево. Для начала и антенна -  плевое дело. Главное споймать сигнал. А там уже и помогут. Соеринтируют.
Можно и так, но это сопряжено с затратами.

А вот исследование открытых данных от других обсерваторий - тоже хорошее начало.
Записаний

SP

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 1315
« Відповідь #50 : 25 Березня 2018, 08:17:57 »
. - .

Вот человек, выучившийся на астронома. Думаю, те, кто посещали харьковские Астрофорумы, его помнят. Выходец из "любительских шабашей"  ;D
http://pro.berdyansk.biz/content.php?id=18674
Записаний
Подякували

nightspirit

• Подяк: 47
    • Nightspirit Observatory
Re: Как бы выучиться на астронома?
« Відповідь #51 : 26 Березня 2018, 00:58:37 »
. - .

Вивчитися на астронома можна в таких ВИШах як КНУ Шевченка, Харківський Універ, Одеський, Львівський. КНУ вважається топовим в цьому плані.
Врахуйте, шо астрономія почнеться тільки з 6-го семестру. До цього купа різної фізики (класичної та теоретичної), вища математика (матан, дифури, тфкз, векторний та тензорний аналіз і т.п.), програмування. Із астрономічних курсів теж багато предметів досить специфічних і з класичним розумінням астрофізики має дуже мало спільного.
Заочної форми навчання немає - фізику неможлииво вивчити заочно. Так нам казали на фізфаці :)

Якщо хочете в науку є ще інший спосіб: якщо за плечима є ВИШ, то ідете в аспірантуру. Але треба здати канд. мінімум і вступні іспити.

Працювати астрономом в Україні смисла мало. Точно будете голодні. Більшість отримують мінімальні ЗП. попасти на роботу закордон не так легко. Там зарплати стартують від 2500Є.

Що до самої роботи... Є різна. Ящо грубо, то робота астрономом ділиться на такі: спостреження+обробка, моделювання/інтерпретація, теорія. Для всього необхідно мати навики програмування. Python, C++, Matlab, IDL, Fortran, etc. + ряд прикладниих пакетів, напрл. IRAF.

Що до європейських обсерваторій, Чілі, українських... Не всі профі мають доступ до VLT чи інших великих проектів. Тому для європеських телескопів теж є задачі. Також є безліч задач для малих телескопів (а як ви будете спостерігати зорю 3m на 5-ти метровому телескопі?).
І що до Карпат - це теж досить реально. Свидовецький хребет є досить перспективними місцем, не гіршим за Татринську Ломніцу в Словаччині.  :SLA: Але місце потребує вивчення астроклімату.
Записаний
"Их пугает все то, что им сложно понять" (с)
http://nightspirit-observatory.blogspot.com
Telescopes: IntesMicro-AlterM603(6"F/10 MAK)EQ5, Sky-WatcherMAK102/1300EQ3, MTO1000EQ2, Tair-3s.  Cameras: Canon 350D, Atik-314L, QHY-6, Basler sca-1400-17gm, Logitech-310.
Подякували

Олег Малий

Re: Как бы выучиться на астронома?
« Відповідь #52 : 20 Квітня 2018, 15:21:08 »
. - .

...
Заочної форми навчання немає - фізику неможлииво вивчити заочно. Так нам казали на фізфаці :)

Якщо хочете в науку є ще інший спосіб: якщо за плечима є ВИШ, то ідете в аспірантуру. Але треба здати канд. мінімум і вступні іспити.
...
Більше, ніж 80% успіхів у вивченні університетських предметів, якраз залежать від власне студента, а не від викладачів та форм навчання.

Мені вже скоро 51 рік, а моїй дружині вже 41 :)
В Португалії нікого не дивують 50-80 літні студенти.

Ми будемо вступати в університет на дистанційну форму навчання: я йду на комп'ютерну інженерію, а жінка - на педагогіку.
Після отримання магістерського диплому, зможу працювати техніком.

А щоб працювати власне інженером, то потрібно здати вступні іспити в Орден Інженерів.
Записаний
Подякували