Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
29 Листопада 2024, 18:10:48

Увійти

google

Автор Тема: Допоможіть із купівлею телескопа  (Прочитано 2384 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

antares

• Подяк: 0
Допоможіть із купівлею телескопа
« : 08 Листопада 2005, 13:19:09 »
. - .

Всім привіт. Я давно цікавлюсь астрономією, але на телескоп ніколи не було зайвих грошей. Тепер трошки назбирав. Чи не міг би хтось підказати, чи можна у київських магазинах купити невеличкий телескоп (60-70 мм), бажано рефрактор, гривень за 600. Чи це нереально.  :hz:
Також хотів би запитати відносно телескопа KONUS JUNIOR KJ-7, інформацію про який я знайшов у інтернеті. Я не дуже розбираюсь у телескопах. Чи варто його купувати? І чи є він у Києві і по якій ціні (в Росії - 140 доларів). На всякий випадок наведу його характеристики.
Діаметр об’єктива - 60 мм, відносний отвір - 1:15, розділяючи здатність - 1,8’’, проникна здатність - 10m, фокусна відстань - 900 мм. А що означають розміри 900*1400 мм?
Віталій
Записаний

Mikosz

• Подяк: 0
Re: Допоможіть із купівлею телескопа
« Відповідь #1 : 08 Листопада 2005, 14:18:25 »
. - .

Буду рад помочь Вам с выбором телескопа. Пишите на vanda_ukraine@mail.ru
Записаний
Managing director: Michael Glushko. 99011 Sevastopol (Ukraine) Lenin Str. 30 / ap.4
Tel. +38 0692 54 46 95  Fax +38 0692 54 18 49
Vanda_ukraine@mail.ru http:/www.skywatcher.com.ua

Chepurny

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 1736
« Відповідь #2 : 08 Листопада 2005, 14:33:06 »
. - .

Приходьте в клуб в найближчий четвер. З телескопами є різні варіанти (включаючи б/у), писати треба багато, краще поспілкуватись особисто. У будь якому випадку не варто звертати увагу на телескопи з діаметром об'єктива/зеркала менше ніж 80-100 мм.
Записаний

S.Fire

• Клуб Астрополіс, Адміністратор
  • Подяк: 3659
  • Павло Пресняков
« Відповідь #3 : 08 Листопада 2005, 14:36:24 »
. - .

Буду рад помочь Вам с выбором телескопа. Пишите на vanda_ukraine@mail.ru
Пожалуйста, предлагайте конкретный телескоп, который, на Ваш взгляд, может удовлетворить пользователя " antares", а все рекламные объявления в личку.
Записаний
Мій сайт
Мій фотоальбом
Допоможу з обладнанням для відеоспостереження метеорів.

ajgolink

• Подяк: 1
« Відповідь #4 : 08 Листопада 2005, 16:25:16 »
. - .

Ответ на ваш вопрос зависит от того, какие обьекты вы собираетесь наблюдать и где. Для слабого ДипСкая ака туманностей необходима солидная апертура
и темное небо желательно вдали от города - это не вдаваясь в подробности...

Рефрактор 60-70мм катит скорей для наземных наблюдений и луны!
Записаний
Meade ETX-90RA
------------------------------------------------------------
Micro: Carl Zeiss Jena Ergaval PhV, Carl Zeiss Jena Amplival, МБС-10, Meopta DarkField Bino, PZO Biolar, Reichert Jung Diastar

VN

• Гість
« Відповідь #5 : 08 Листопада 2005, 17:38:18 »
. - .

to antares: если Вы собираетесь серьезно заняться наблюдениями то рефракторы 60 мм независимо от производителя лучше не брать вообще - они как правило идут на убогих трясущихся штативах и таких же монтировках, больше годятся на подарки или как скопы для детей. Брать надо что-то начинающееся от 707 или 709 синтовских рефракторов и выше, в зависимости от наличия финансов. Если денег всего 600 грн то есть смысл подождать и поднакопить. При бюджете 200-300$ выбор уже есть как по модели, так и по производителю (Deepsy, Synta, Konus). Что выбрать зависит в первую очередь от того что Вы хотите от инструмента - что, где и как наблюдать/фотографировать.
Записаний