Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
26 Листопада 2024, 14:35:58

Увійти

google

Автор Тема: Окуляр для дипов (галактики и планетарки в первую очередь)  (Прочитано 6070 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Alex90900

• Подяк: 128

Ви погано читаєте, чи що? Я ж вам написав, ЗІНИЦЯ вдень звужується, тому ви і бачили боби. Вночі зіниця розкривається і боби не відчуваються. Вам дійсно краще для себе виключно поради давати, якщо ви не в метеріалі  :facepalm:
Записаний
SW dob 10, SW 1206, Arsenal 10x50 (bw18), Visionking 5x25, Shuntu 8X20 ED, Nikon Mikron 6x15, Vixen Monocular Artes HR 6x21 ED, Orion 2x54

Саша Наумов

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 612
  • Refractorman

Як партія сказала так і буде.

Якщо це сказано у відповідь до слів Едварда -
Все вiрно! ES - зачотнi айпicи. Спiввiдношеня цiна/якiсть в них найкраща. Нехер бочку на них котити. :down:
то я щасливий, що в нас така партія! Принаймні, знаючи Едварда особисто і розуміючи, хто він і що робить - я довіряю його словам.

А тому хто спирається на якогось Ернеста - а хто він такий, до речі? - щиро бажаю, йдіть собі на астрономі-ру і там транслюйте його враження.
Записаний
Agema SD 150 + WS-400
Подякували

zverush

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 187
  • Вічний початківець. Пропажа-рецидивіст :)
    • Earn a bit of free crypto

Вже пізно думати. Виставивши бюджет в 5000 для б/у Наглерів дивно чому не можна взяти за 6400 новий набагато кращий окуляр.
Да уж, очень странно. А если б я озвучил бюджет 6500, то вы бы спросили, почему нельзя доложить еще 1500 и за 8000 купить еще круче?
5000 и так предел верхний, и как я понял, за эти деньги это лучший окуляр. А куда потратить лишние $/грн всегда найдется, и увы это не только астрономия. Стану больше зарабатывать, сможем поговорить про окуляры подороже :)
Записаний
Паша, Київ.
Synta SW DOB 10" ретрак, Synta SW 804 на EQ2, Arsenal 10x50
------------------------------

Квазар 3C 273

• Подяк: 144

Хоч десять раз повтори, а майже ніхто не зрозуміє! Ваші проблеми, обговорюйте свої ES.

Вже пізно думати. Виставивши бюджет в 5000 для б/у Наглерів дивно чому не можна взяти за 6400 новий набагато кращий окуляр.
Да уж, очень странно. А если б я озвучил бюджет 6500, то вы бы спросили, почему нельзя доложить еще 1500 и за 8000 купить еще круче?
5000 и так предел верхний, и как я понял, за эти деньги это лучший окуляр. А куда потратить лишние $/грн всегда найдется, и увы это не только астрономия. Стану больше зарабатывать, сможем поговорить про окуляры подороже :)
Дорожче? Всякі Етоси ніхто й не рекомендував!
Проблема в тому, що особливо нічого й пропонувати Делоси й Пентакси дорожче, але нічим помітно не краще, тому крім Морфея нічого й рекомендувати то, бо це й так самий верх. На ES економія з багатьма недоліками, як на мою думку не має сенсу, бо вони не дешеві, а результат далекий від того, що я б хотів.
« Останнє редагування: 24 Травня 2018, 14:40:57 від Квазар 3C 273 »
Записаний
DeepSky 150/990 refractor , Vixen VMC110L, Celestron 70/400, Nikon Aculon 10x50.

Quarz

• Подяк: 30

5000 и так предел верхний
Если не найдете требуемый ES на барахолке, то имейте в виду, что они замечательно с американского Амазона таскаются через Новую Почту. 160 баксов прекрасно проходят под лимит в 150 евро.
Записаний
Celestron Cometron 7x50, Nikon Action 7x35 EX, Sears 7x35, БПЦ 12х40, Arsenal 15x70, Celestron Travel Scope 70, SW 15075AZ4, SW Dob 10 Retract

Edward

• Подяк: 1989
  • Be free!

А тому хто спирається на якогось Ернеста - а хто він такий, до речі? - щиро бажаю, йдіть собі на астрономі-ру і там транслюйте його враження.

- Леонид Ильич, а кто Ваш любимый писатель?
- Эрнест Хемингуэй...
-А какое любимое произведение ?
- "Обком звонит в колокол" :gigi:

вообще-то, Эрнест работал в "банде" Родионова и участвовал в разработке еще совейского расчетного пакета "Опал"(ЛИТМО) для расчета оптики. Но сейчас его с ней (оптикой) ничего не связывает, разве что он ней приторговывает... ;) , а как китайское нахваливает "профессионально", я просто молчу ;D
« Останнє редагування: 24 Травня 2018, 18:12:59 від Edward »
Записаний
"Запалiть факела, все закiнчено…"(с)

Квазар 3C 273

Если не найдете требуемый ES на барахолке, то имейте в виду, что они замечательно с американского Амазона таскаются через Новую Почту. 160 баксов прекрасно проходят под лимит в 150 евро.
А чого тільки з Амазона?
Може краще детальніше пояснити як це робити, бо не все зрозуміло.
Записаний
DeepSky 150/990 refractor , Vixen VMC110L, Celestron 70/400, Nikon Aculon 10x50.

Alex90900

Нацисты во время 2 мировой очень обогатили медицинские справочники, проводя свои нечеловеческие эксперименты. Но не уничтожать же теперь эти данные, если они и получены таким страшным путем.
Записаний
SW dob 10, SW 1206, Arsenal 10x50 (bw18), Visionking 5x25, Shuntu 8X20 ED, Nikon Mikron 6x15, Vixen Monocular Artes HR 6x21 ED, Orion 2x54

Саша Наумов

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 612
  • Refractorman

Нацисты во время 2 мировой очень обогатили медицинские справочники, проводя свои нечеловеческие эксперименты. Но не уничтожать же теперь эти данные, если они и получены таким страшным путем.

Сильно это с нацистами, чую скоро и меня в них запишут.
Я не предлагал ничего уничтожать. Всякий желающий может открыть http://astro-talks.ru и почитать обзоры Эрнеста, т.с. в оригинале.
Но почему мы должны видеть тут пересказы этих обзоров в вольном стиле?
Тем более, что речь идёт о рекомендациях того или иного окуляра - как я мог бы рекомендовать окуляр, в который не смотрел сам?
Тем более, хаять линейку окуляров, которую в глаза не видел?

ТС обратился с вопросом к нам, и ожидает получить от нас ответы, основанные на личной практике.
Обзоры Эрнеста он может и сам почитать, если захочет и поверит их автору.
Записаний
Agema SD 150 + WS-400
Подякували

Alex90900

Просто по стилистике подумал, что дескать ничего путного у Эрнеста нет, и вопще у москалей :shuffle:
А так, конечно, согласен. Транслировать астро-талкс и рассказывать про бобы днем совершенно ни к чему.
Записаний
Подякували

Квазар 3C 273

Вже вивчили кілька стандартних фраз

ES 6,7... з ахроматом ніяких переваг над дешевими окулярами він не показував. окрім великого поля.
 Тож він довгий час був моїм єдиним ES82, і я був в цілому розчарованим.
Насправді цим все сказано!
Дивились самі, але не бачили.
Звичайно такі поради куди краще.  :facepalm:
Якщо їм вірити, то найкращі окуляри за співвідношенням ціна/якість безіменні китайські за 60$ 80° з Аліекспреса!  ???
« Останнє редагування: 26 Травня 2018, 08:14:51 від Квазар 3C 273 »
Записаний

Alex90900

Ні, китайські з алі за 60$ звичайно гірші. Бо ціна/якість передбачає порівняння за обома критеріями, а не за одним, як у вас.
Записаний

Acidlex

• Подяк: 540
  • Олександр

Вже вивчили кілька стандартних фраз

ES 6,7... з ахроматом ніяких переваг над дешевими окулярами він не показував. окрім великого поля.
Дивились самі, але не бачили.
Звичайно такі поради куди краще.  :facepalm:
Якщо їм вірити, то найкращі окуляри за співвідношенням ціна/якість безіменні китайські за 60$ 80° з Аліекспреса!  ???

Я й першого разу прочитав:

...з ахроматом ніяких переваг над дешевими окулярами він не показував. окрім великого поля.

Тож, не вам вирішувати яка лінійка окулярів мені підходить
Вам напевно підходять ці окуляри, потрібно було скупити всю серію, а не продавати останній!

Напевно єдиний варіант заспокоїти свою совість - доказувати всім свою правоту, щоб підтримати і укріпити цю ідею в своїй голові, поки вона не зникла!  :gigi: :rofl: :rofl:
Це на 99% може бути адресовано вам..., а не мені.
З якого це дива? Я ж не купував дорогих, але не досить хороших окулярів та ще й непотрібну купу!

Чи троль дуже хоче їсти?
Записаний
Саморобний легкий 370mm F/5.2 (системи Ньютона), Celestron EdgeHD 8",  Barska Magnus ED Triplet 80mm F/7, DayStar Solar Scout SS60-ds
Celestron SkyMaster 15x70
HEQ5 Pro, EQ3
Подякували

Квазар 3C 273

Як не видно різниці між зовсім дешевими і вже не дешевими окулярами, то навіщо брати дорожчі? Результат то однаковий!

PS: Наскільки вони голодні я не в курсі. Просто коли власник і захисник ES пише, що вони не краще зовісм дешевих, то навіщо ж було їх брати? Другого разу це вже як хороша аргументація в сторону зовсім дешевих - можна зробити висновок з тієї цитати, що співвідношення ціна/якість в зовсім дешевих і ще краще.  :hz:
« Останнє редагування: 26 Травня 2018, 17:48:09 від Квазар 3C 273 »
Записаний

Чатланин

• Подяк: 53
  • Чатланам - Плюк, Пацакам - цак.

Meade 8,8 82°.  Работает у меня с ретраком 10".  Обзор есть у того-же Эрнеста на астроталке. По его описанию лучше чем его 11мм наглер. По цене не дороже своих собратьев  других фирм.
Записаний
SW Stargate 18 "

nick2ost88

• Подяк: 3
  • RellaxskaY

Топикстартер спрашивает про один окуляр для дипов при ограниченном бюджете. На 10ке проницающее увеличение в пределах 7-9 мм. Поэтому я за 8,8 которым сам пользуюсь. Из всех окуляров для дипов это самый нужный. Можно и 6,7 но увеличения уже много будет для крупных дипов.
Насчет морфея. Он во первых в полтора раза дороже. Во вторых окулярное поле все же меньше. И реальное поле у 17,5 мм у него меньше чем у 24 мм 68. Ну и совет использовать дорогой окуляр с линзой барлоу (непонятно какого качества и которой у топика нет) не очень понятен. Это как 25 летний виски колой разбавлять.
А если лб Целестрон Ультима?
Записаний

Pavel Karpus

• Подяк: 12
Re: Окуляр для дипов (галактики и планетарки в первую очередь)
« Відповідь #96 : 12 Вересня 2019, 22:01:25 »
. - .

Есть на примете два окуляра: Окуляр Delta Optical-GSO 32мм Plossl 1,25" и окуляр Celestron 32мм OMNI, 1.25", какой из них лучше в качестве обзорного для телескопа Доб 8 (1:6)?
Записаний
Sky-Watcher Dob 8"
Бинокль Arsenal 10х50
http://astro.sumy.ua/