Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
16 Листопада 2024, 19:09:12

Увійти

google

Автор Тема: Будую телескоп  (Прочитано 12900 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

edvic81

• Подяк: 25
Re: Будую телескоп
« Відповідь #160 : 29 Вересня 2018, 13:43:05 »
. - .

Полірит наче нормальний,а полірую в приміщенні,то взагалі без рукавів :gigi:,-но царапина вже дуже смачна була :whatthehell:
Записаний

edvic81

« Відповідь #161 : 30 Вересня 2018, 11:18:55 »
. - .

Народ,а підкажіть но...-з самим склом може бути щось не так?-5,5-6 год поліровки,і ті самі хмари і та сама помятість :spy:..Перерив нет-скло листове,тип А,негартоване,і в поляриз.фільтрі все гуд,но...щось не то...З першим дзеркалом з такого ж скла тож така фігня була...Ще помітив-Спробував освіжити фаску,то заколів більше чим на склові з шліфа,яке я взагалі на наждакові обточував...
Є в мене дзеркало  200х1850 і скло там перевірене,так як приїхало колись з "Арсеналу",але його шкода перешліфовувати  на коротший фокус....або шукати норм. заготовку і невитрачати час і матеріал на паршиве скло...
Записаний

edvic81

« Відповідь #162 : 30 Вересня 2018, 12:14:11 »
. - .

Є в мене дзеркало  200х1850 і скло там перевірене,так як приїхало колись з "Арсеналу",але його шкода перешліфовувати  на коротший фокус....або шукати норм. заготовку і невитрачати час і матеріал на паршиве скло...
Почухав голову...-перешліфую те дзеркало що в мене є...-всерівно воно більше стоїть,чим дивиться,і скло перевірене,і діаметр той же,тільки товщина не 20,а 30мм...-Лиш роздобуду абразив М40(притирати на М20 то перебор) і буде нова серія  :)
Записаний

edvic81

« Відповідь #163 : 30 Вересня 2018, 12:31:22 »
. - .

Почухав голову...-перешліфую те дзеркало що в мене є...-всерівно воно більше стоїть,чим дивиться,і скло перевірене,і діаметр той же,тільки товщина не 20,а 30мм...-Лиш роздобуду абразив М40(притирати на М20 то перебор) і буде нова серія  :)
Або,направте на правильну мислю...як використати оптмально те що є Д200 ф1850 Н30... і  щоб не таке габаритне було  :hz: -всетаки воно показує гарно-Гордієв вузол блін :whatthehell: :gigi:
Записаний

clavutich

• Подяк: 7416
  • Ярослав
    • Победитель конкурса "Лучшее астрофото" 2016 года
« Відповідь #164 : 30 Вересня 2018, 19:40:17 »
. - .

Думаю це вирішувать Вам. Я б готове зеркало не чіпав, якщо воно гарно показує. А з тим, що зараз працюєте, теж залежить від Вас. Те, що було останнє на фото тіньової, показувало б теж непогано... це якщо зробить зеркало і забуться, а якщо цікавий сам процес і навчитись керувати цим процесом, то тоді обовязково розібратись у причинах "помятості", зробити гарний "тіньовик" і навчиться виводить зеркало на сферу... це моя думка, можливо мені ще рано давати такі поради, але помітний Ваш смуток, тому і відповів  :shuffle:
Записаний
Слава Україні!

edvic81

« Відповідь #165 : 30 Вересня 2018, 20:03:55 »
. - .

Думаю це вирішувать Вам. Я б готове зеркало не чіпав, якщо воно гарно показує. А з тим, що зараз працюєте, теж залежить від Вас. Те, що було останнє на фото тіньової, показувало б теж непогано... це якщо зробить зеркало і забуться, а якщо цікавий сам процес і навчитись керувати цим процесом, то тоді обовязково розібратись у причинах "помятості", зробити гарний "тіньовик" і навчиться виводить зеркало на сферу... це моя думка, можливо мені ще рано давати такі поради, але помітний Ваш смуток, тому і відповів  :shuffle:
Та в тому той діло,що жаба давить дерти готове дзеркало...Але з цим склом(точніш з точно таким самим(з одного складу навіть)) що зараз треться колись така сама лажа була,через що з"явилось це дзеркало що є-воно тож приїхало покрите,з пропеллером на тіньовій,то переполірувалось без проблем...А тут кара якась ;D...Чи відпалене не так,чи що....-таке саме скло і ті самі проблеми...Рию нет,мож намацаю заготовку з нормального скла...І готового дзеркала шкода(тим більше що перше моє дзеркало)і сам процесс цікавий-купляти готове то не то :)
А за пораду дякую,приймається все :beer:
Записаний

Naboka Igor

• Подяк: 3880
« Відповідь #166 : 30 Вересня 2018, 21:10:38 »
. - .

Технічне скло, це не оптичне. Якщо аби зробити, в загальному то працювати буде. Як, питання десяте.
Якщо терти з амбіціями, краще викинути. Потрібно самому визначиться, яка мета.
Тут як би - з гівна кулю не зліпиш.
А перетерти готове, а яка якість, крім слів гарне? А що в підсумку вийде, невже краще? Скло то не запорука успіху.
Записаний
Hand Made: Обсерватория. Sky Stalker - Ньютон 406/4,7.
Sky Мак - Maksutov–Cassegrain 152/12.

Серега

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1165
« Відповідь #167 : 30 Вересня 2018, 21:17:52 »
. - .

на гарному можна і потренуватись з тіньовиком, і дослідіти наскільки гарне
Записаний

edvic81

« Відповідь #168 : 30 Вересня 2018, 21:27:11 »
. - .

Технічне скло, це не оптичне. Якщо аби зробити, в загальному то працювати буде. Як, питання десяте.
Якщо терти з амбіціями, краще викинути. Потрібно самому визначиться, яка мета.
Тут як би - з гівна кулю не зліпиш.
А перетерти готове, а яка якість, крім слів гарне? А що в підсумку вийде, невже краще? Скло то не запорука успіху.
По якості ...крім"гарно показує"-Свого часу робилося за допомогою порад О.П. Желєзняка,ним і покривалося(тому й шкода передерати)
Тут не амбіції-просто другий раз вже лажа з технічним склом-тому й задумався про те,аби з каки кулю не ліпити,тому що з каки буде кака а не куля :gigi:,
Мета-люблю зоряне небо...-хочу візуалити,ну ще комусь його показати..
Ну а те що скло то не запорука успіху...-ну повторюсь-з технічним склом прогорів вже вдруге(років 10 назад точно така ж картина була),те дзеркало що є-переполірувалось без проблем...всетаки матеріал теж має значення...-тож неохота викинути на вітер ті ж абразиви...,того й рию нет,щоб знайти нормальну заготовку ...
Записаний

edvic81

« Відповідь #169 : 30 Вересня 2018, 21:29:08 »
. - .

Спробую...якщо влізу з його радіусом в погрібі :SLA: ;D
Записаний

edvic81

« Відповідь #170 : 30 Вересня 2018, 21:57:08 »
. - .

Спробую...якщо влізу з його радіусом в погрібі :SLA: ;D
Таке моє дзеркало...трохи підуставше-пережило  і переїзди,і неправильні умови зберігання(не з моєї вини).,но коли показало мені Сатурн то я чуть з радості не заскакав ;D  ...В тіньовик засуну його завтра-недозволяє фокусна відстань -треба зхімічити підставку під нього :shuffle:(якщо чесно то я сам небачив його тіньової-лиш Ронкі)
Записаний

Naboka Igor

« Відповідь #171 : 30 Вересня 2018, 23:38:21 »
. - .

(якщо чесно то я сам небачив його тіньової-лиш Ронкі)
І як можна побачити пом'ятість тільки з Ронки, не бачивши загальної тіньової? Якою Ронки, скільки ліній на міліметр?
Пом'ятість на новому дзеркалі, за амплітудою набагато менше, ніж зональні помилки, тобто не вони будуть визначальними в якості зображення.
Вам потрібно освоїти класичний тіньовий метод! Інакше це робота фактично в сліпу, на бум.
Необхідно в першу чергу, побачити плоский рельєф сфери, бажано і нам показати. Цей плоский рельєф, початковий рівень - дає впевненість в подальшій роботі над параболою, умінням управляти поверхнею, як майстру. Інакше справа швак.
« Останнє редагування: 30 Вересня 2018, 23:47:46 від Naboka Igor »
Записаний

edvic81

« Відповідь #172 : 01 Жовтня 2018, 00:16:44 »
. - .

І як можна побачити пом'ятість тільки з Ронки, не бачивши загальної тіньової? Якою Ронки, скільки ліній на міліметр?
Пом'ятість на новому дзеркалі, за амплітудою набагато менше, ніж зональні помилки, тобто не вони будуть визначальними в якості зображення.
Вам потрібно освоїти класичний тіньовий метод! Інакше це робота фактично в сліпу, на бум.
Необхідно в першу чергу, побачити плоский рельєф сфери, бажано і нам показати. Цей плоский рельєф, початковий рівень - дає впевненість в подальшій роботі над параболою, умінням управляти поверхнею, як майстру. Інакше справа швак.
За допомогою решітки я контролював старе покрите дзеркало(решітку я відсіяв) років з 10 назад..А маю на увазі помятість на цьому що в роботі зараз-Ви й самі ще на перших фото вказували на це..-перешліфував...полірував годин 5,пальці в центрі нетримав-горб щез,но воно як помятий папір...і колись з такогож точно скла була така сама картина....Ну це дзеркало ,яке покрите-дик сам же переполірував...там такого небуло ну були ямки-горбики,но вивелось все на норм поверхню,но хмар і помятості небуло...що що а це я добре памятаю.....а тут..А яка Ронкі була?-непамятаю...-Желєзняк присилав,на склі,відрізана від більшого шматка...нач 10лін\мм...но то було даааавно...З тіньовиком тренуюсь-максимально перпендикулярно до осі...в погрібі(все муром стоїть), в фокусі вводжу ніж-видно все,навіть розібрався з продольною...но те що натерлось-чесссно розстроїло...ще згадав перший такий диск-близнюк з такими ж проблемами...-того й задумався про нормальну заготовку,а не про чорт зна що..Я так зрозумів ,що не тік в тому діло що скло негартоване...мож ще щось є...
Записаний

edvic81

« Відповідь #173 : 01 Жовтня 2018, 00:20:32 »
. - .

Покрите дзеркало має фокус 1850-треба оправку зробити і перечепити все на стіну,-розмір приміщення недозволяє без перестановки щось побачити :)-завтра постараюсь приспособитись
Записаний

Naboka Igor

« Відповідь #174 : 01 Жовтня 2018, 00:30:36 »
. - .

Дайте тiньову сфери, будласка.
Записаний

edvic81

« Відповідь #175 : 01 Жовтня 2018, 00:31:35 »
. - .

http://www.astroforum-ua.com/index.php?topic=1194.90   Во моя тема на Украстрофорумі...7ма сторінка...
Записаний

edvic81

« Відповідь #176 : 01 Жовтня 2018, 00:39:44 »
. - .

А така сфера приїхала була з заводу
Записаний

edvic81

« Відповідь #177 : 01 Жовтня 2018, 00:52:31 »
. - .

Ну і Ронкі сфери,після переполіровки...стягнув фотку з старої теми
Записаний

edvic81

« Відповідь #178 : 01 Жовтня 2018, 01:05:16 »
. - .

на цій сфері чуть завальик є..і покриття по краю трохи облізло(вона не з моєї вини валялась де попало)...того й чухаю голову,чи пустити її в перешліфовку на трохи коротше дзеркалоі щоб воно використовувалось...чи шукати заготовку...а сфера стоятиме в шкафу запакована
Записаний

Naboka Igor

« Відповідь #179 : 01 Жовтня 2018, 12:00:38 »
. - .

Це не сфера. ІМХО я не розумію куди витрачаю час ??? Прошу класичну фукограмму, отримую Ронки. :-\
Подивіться цю темку, може допоможе.
« Останнє редагування: 01 Жовтня 2018, 12:13:28 від Naboka Igor »
Записаний