Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
23 Листопада 2024, 02:54:02

Увійти

google

Автор Тема: Підготовка до спостережень - як правильно зберигати телескоп  (Прочитано 670 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Склянка

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 104
  • Quos ego

Така штука
Купив у бариги відрізки гарного світло-сірого брезенту, у яких зберігався, мабуть, ЗІП до бронетехніки. (Машину добре вкривати від снігу.)

і з'явилася ідея як є брезент винести телескопа на вулицю з веранди (щоб полярку виставити і не мучитися кожного разу). Я так розумію, що монтування може стояти за будь-яких умов, якщо добре змащене солідолом і вкрите брезентом.
Що до оптики - скільки можна зберігати оптику під брезентом взимку, наприклад весь день або ніч, а під час сильного снігопаду переносити на веранду.
Я так розумію що влітку краще все ж знімати оптику на день, бо Сонце, і не треба зберігати коли велика вологість (роса) або дощ.

То поділиться, будь ласка, порадами.
Записаний
Orion 11x80, вінтажний TAL 150ПМ на WS-180
садиби в зеленій та сірій зонах, комплект сіталової оптики 500мм Ньютона, починаю вже років 5 облаштовувати обсерваторію

tlgleonid

• Moderator
  • Подяк: 845

Свого часу викладав наступні поради: http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=42878.0
Оптиці краще всього уникати перепадів температури. Якщо під брезентом вдень не утвориться парник, то думаю, оптику варто знімати. В протилежному випадку нічого з нею не трапиться.
Записаний
Задокументировано наблюдение  >1500 Deepsky объектов.
ТАЛ75R, GSO 8" 1:4 +HEQ5Pro SynScan+ZWO ASI183MM+ZWO ASI178MM+PlayerOne Uranus C+фильтры R,V, 265мм и 415 мм Добсоны HandMade+o3+hb+uhc+...
FAQ по любительской астрономии

Склянка

• Клуб Астрополіс
  • Quos ego

оптику я приберу з вулиці як треба, то не проблема
мене більш цікавить - якщо лишити до ранку закриту трубу - роса не буде конденсуватися у трубі
Записаний
садиби в зеленій та сірій зонах, комплект сіталової оптики 500мм Ньютона, починаю вже років 5 облаштовувати обсерваторію

slava3500

• Подяк: 1862

По монти. Если она с электроникой, то заносить в дом - обязательно. Оптику хранить только в помещении, вынося на улицу на время наблюдений.
Записаний
5656 дип-скай объектов, 101 комета(!!), из них уже 9(!) -в двух появлениях и почти 12 000 визуальных оценок переменных звезд.

Склянка

• Клуб Астрополіс
  • Quos ego

там электроника по ГОСТу - выдерживает ядерный удар
ее на танковом заводе проектировали и делали, видимо с максимальной взаимозаменяемостью с танковыми запчастями
Записаний