Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
26 Лютого 2025, 16:26:49

Увійти

google

Автор Тема: Цензура(і не тільки) на форумі.  (Прочитано 3450 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Sergey07

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 427
  • Бывший boris07
Re: Цензура(і не тільки) на форумі.
« Відповідь #20 : 08 Грудня 2018, 21:54:02 »
. - .

...Просто основній масі народа(як на форумі, так і у країні) байдуже, доки черга не дійде до них.
  -Не мої ж пости видаляють, ёпт, так чого я маю кіпішувати. Моя хата отут, с краю.
За основну масу не скажу, а я навіть не встигаю прочитати те, що стирають. А часто і декілька сторінок після цього. Думаю, таких багато на форумі, хто просто фізично не встигає за подіями.
Записаний
Sky-Watcher MaxView 127SP NEQ5-GoToStar
Nikula (8-32)*x50

astrOleg

• Подяк: 259
« Відповідь #21 : 08 Грудня 2018, 22:08:21 »
. - .

За основну масу не скажу, а я навіть не встигаю прочитати те, що стирають. А часто і декілька сторінок після цього. Думаю, таких багато на форумі, хто просто фізично не встигає за подіями.

Так тим більше, для чого стирати подібні приколи, якщо їх мало хто бачить.
Ну побачила людина в інеті прикол на астрономічну тему і вирішила викласти на астрофорумі. Ну припустимо у цьому приколі були букви, які при сильному бажанні можна трактувати як нецензурні букви. Так що, це привід не постити цей прикол на форум?
  Просто не зрозуміло, для чого аж так сильно закручувати гайки
Записаний
Борітеся - поборете!...
Наша мета - 603,7

Mutant

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 408
  • Так, так! Той самий, страхітливий та жахаючий...
« Відповідь #22 : 08 Грудня 2018, 22:11:17 »
. - .

...Просто основній масі народа(як на форумі, так і у країні) байдуже, доки черга не дійде до них.
  -Не мої ж пости видаляють, ёпт, так чого я маю кіпішувати. Моя хата отут, с краю.
Тому що це найлегший шлях. Кнопка Delete вирішує всі проблеми швидко і радикально. На жаль одна з причин цього, те що модератори це волонтери, звичайні люди яким немає часу розбиратись. Так само як і я, можли во б попросився у молератори, але боюсь що у мене також не буде часу все корректно і вірно розрулювати, без видалень. Але як на мене варто простотзадуматись: а що буде поганого якщо модератор не повидаляє пловину постів з теми? В чому це кому зашкодить? Слово "бардак" звучало із уст модератора вчора як синонім "армагеддону". Але як на мене краще живиц бардак, ніж ця мертва тиша.
Записаний
Synta SW ED80 Pro, HEQ5 Pro, Newtonian 200mm, Canon 350Da, QHY-5, QHY-6.

Адмін

• Yvk-admin
  • Клуб Астрополіс, Адміністратор
  • Подяк: 22
« Відповідь #23 : 09 Грудня 2018, 04:15:45 »
. - .

Але як на мене варто простотзадуматись: а що буде поганого якщо модератор не повидаляє пловину постів з теми?

Починаючи з 29-го листопада 2017 року в темі Гумор-14 є 20 сторінок постів. В спеціальному прихованому розділі-смітнику "видалених повідомлень" знаходиться 16 (шістнадцять) постів з цієї теми за той же період. З них три з останнього приводу, 1 кросс-пост, 3-4 що торкаються політики, одна матрьошка з (комбінація букв) в роті, ще декілька постів типу ":up:" і т.інш.
Сама тема починається з травня 2016-го, має 44 сторінки, 868 доступних повідомлень та 56 видалених повідомлень. Якщо здоровий глузд комусь підказує, що це "половина"... Ну, ок. Глузд - він такий глузд, точно як з оптичними іллюзіями. Прямі лінії вихляють, спіралі крутяться, кольори плутаються, та різні зайві неіснуючи артефакти в очах мерехтять.
« Останнє редагування: 09 Грудня 2018, 04:31:27 від Адмін »
Записаний

SP

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 1328
« Відповідь #24 : 09 Грудня 2018, 08:23:08 »
. - .

Цитувати
Так тим більше, для чогo cтирати пoдiбні приколи, якщо їх малo xто бачить.
Ну пoбачила людинa в iнеті прикол нa acтpономічну тeму i вирішилa викласти нa aстрофоpумi. Hу припустимо у цьoму приколі були букви, які пpи сильному бaжаннi мoжнa трактувaти як нeцензурні букви. Так що, це привід не постити цей прикол на форум?
Моё личное мнение по удалённому "приколу". Человек, который по-настоящему любит астрономию, никогда так не выразится. Поэтому не очень-то и смешно. А мат используется для "связки слов", что является характерным стилем северо-восточной "ментальности".
Записаний

Іван Сотник

• Подяк: 124
« Відповідь #25 : 09 Грудня 2018, 11:09:53 »
. - .

Ну припустимо у цьому приколі були букви, які при сильному бажанні можна трактувати як нецензурні букви. Так що, це привід не постити цей прикол на форум?
  Просто не зрозуміло, для чого аж так сильно закручувати гайки

Олег, Вы заставляете меня сомневаться в целесообразности дискуссии с Вами. Просто ради интереса, поясните, пожалуйста, иной смысл этих букв, т.е. если "без сильного бажання".
И, пожалуйста, попробуйте изложить конкретно и без эмоций свои предложения по внесению изменений в правила форума, как было предложено.  Не забудьте, пожалуйста, пояснить для непонятливых (вроде меня), допустимость применения одноэтажных матов и недопустимость трёхэтажных.
Было бы здорово ещё, если Вас не затруднит, конечно, напомнить интересные, важные а, главное, вменяемые посты, удалённые модераторами. Вы ж наверняка помните, кто переполнял Вашу "чашу тepпіння".
Это будут конкретные и полезные действия. А то, что постится сейчас, я комментировать больше не буду.
Записаний
Небосхил - ясних зірочок рій,
ти, завмерши, дивуйся і мрій!
ТМШ, БПВ 7х50

Mutant

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #26 : 09 Грудня 2018, 11:28:22 »
. - .

Ну ок, позиція "керівництва" зрозумла, їм подобається такий форум. Ок, мають на те право. Тема вичерпана.
Записаний

Адмін

• Yvk-admin
« Відповідь #27 : 09 Грудня 2018, 13:37:31 »
. - .

Ну ок, позиція "керівництва" зрозумла, їм подобається такий форум. Ок, мають на те право. Тема вичерпана.

Да-да, вичерпана!! :dropjaw: Це може оффтоп в гуморі вичерпаний, а ця тема окрема.

Я можу зараз дуже псіхонути, користувачам можна, чому адміну ні, зняти к (комбінація букв) барахольні ліміти, звалити тамтешні підрозділи до єдиної купи, повідновляти все видалене з тем про день астрономії, гумору і т.інш., винести політічку в загальне "Общение", знести всі бани, відкрити повністю реєстрацію без необхідності підтвердження та прибрати права модераторів, принесши велике вибачення їм та усім іншим, хто натискав "видалити акаунт" або просто перестав відвідувати форум. Це пожвавить, багатьом повинно сподобатись, чому б ні, що взагалі може піти не так, є ж здоровий глузд.

Що зараз заважає відкривати нові цікаві теми з астрономії в відповідних розділах? Запостивши довгу розповідь про новий сетап для спостережень або про переробку якогось астрофотообладнання користувач отримує одну-дві відповіді або взагалі нуль реакції? Ну, то ж керівництво (комбінація букв) цензурує, звісно ж. Що зараз заважає перетерти щось за межами астрономії в "Общении"? Отримуються відповіді в одне речення раз на тіждень? Ну, усе інше видаляється модерами в проміжках між заходами дописувача на форум, це так. Не видно астрожвавості без пошуків суржику в стартовому ж повідомленні теми, без вимог користуватися гуглотранслейтом, без різномаїття матюкань й посилів на (комбінації букв) усіляких зайців/карликів, що заважають жити, разом з тими, хто матюкає не того і не так? Нема життя без мємасіків? Ну, див. абзац вище.

Записаний

alex~

• Подяк: 306
« Відповідь #28 : 09 Грудня 2018, 13:51:45 »
. - .

дивно все це читати.
хлопців наче якась муха вкусила.
це ж просто лютий ппздцпц  :facepalm:
Записаний

Адмін

• Yvk-admin
« Відповідь #29 : 09 Грудня 2018, 14:06:31 »
. - .

Ця тема добре ілюструє, якщо завгодно, "крихкість рівноваги", хоча може здаватися, що то є граніт, можна лупасити наліво-направо без розбору, нічого йому не буде.
Записаний

AlexCherny

• Подяк: 209
Все просто
« Відповідь #30 : 09 Грудня 2018, 15:17:16 »
. - .

Тема на самом деле демонстрирует растущий уровень демагогии и передёргивания админа.
Записаний

Mutant

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #31 : 09 Грудня 2018, 15:17:27 »
. - .

Я можу зараз дуже псіхонути, користувачам можна, чому адміну ні, зняти к (комбінація букв) барахольні ліміти, звалити тамтешні підрозділи до єдиної купи, повідновляти все видалене з тем про день астрономії, гумору і т.інш., винести політічку в загальне "Общение", знести всі бани, відкрити повністю реєстрацію без необхідності підтвердження та прибрати права модераторів, принесши велике вибачення їм та усім іншим, хто натискав "видалити акаунт" або просто перестав відвідувати форум. Це пожвавить, багатьом повинно сподобатись, чому б ні, що взагалі може піти не так, є ж здоровий глузд.

Може й це здається абсурдом, але можливо саме таке і пожвавило б форум. Можливо не так радикально, але щось у цьому є.
Я розумію що ви боїтесь втратити те що будувалось роками. Але як на мене це добудувалось до певного глухого кута. Так, це лише моя думка, і можливо вона невірна. Можливо ціллю і було отримати форум де спілкуються поважні ЛА з бездоганною мовою, з чітко виренним гумором, без "тупих" мемасиків та неканонічних розмов. Тоді згоден, уся моя критика безглузда, і як я писав вище можна ігнорувати. Але реальність така що одне астрофото викладене у ФБ приваблює в десятки раз більше цікавості, питань, молоді ніж десяток шедеврів на форумі. І там мені зараз так само комфортно спілкуватись як на цьому форумі 7 років назад.
Тому хоч зараз чомусь адміністрація намагається звести цю тему до критики чотирьох букв з яких це усе почалось, питання по суті було простим чи хтось планує щось міняти чи ні?
Записаний

SP

• Подяк: 1328
« Відповідь #32 : 09 Грудня 2018, 15:30:45 »
. - .

Цитувати
питaння по сутi булo проcтим чи хтocь планує щocь міняти чи ні?
Щось? То ви в змозі коли-небудь чітко сформулювати - що саме треба змінити і як, на вашу думку.
Порівнювати FB з вузькоспеціалізованим форумом - це як божий дар з яєчнею.
Записаний

Mutant

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #33 : 09 Грудня 2018, 15:35:29 »
. - .

Цитувати
питaння по сутi булo проcтим чи хтocь планує щocь міняти чи ні?
Щось? То ви в змозі коли-небудь чітко сформулювати - що саме треба змінити і як, на вашу думку.
Вище в темі я все написав, якщо комусь цікаво.
Порівнювати FB з вузькоспеціалізованим форумом - це як божий дар з яєчнею.
Я власне це і запитав у попередньому пості теж: адміністрація бачить форум як вузькоспеціалізований, чи всеж більше популяристичний? Якщо вузькомпеціалізований, то все ок. Тут якраз залишись в основному вузькі спеціалісти. З іншими спілкування перейшло на інші майданчики.
Записаний

Chepurny

• Подяк: 1762
« Відповідь #34 : 09 Грудня 2018, 15:36:53 »
. - .

питання по суті було простим чи хтось планує щось міняти чи ні?

Особисто моя відповідь ще простіша, ніж питання: я так і не зміг зрозуміти, що саме потрібно змінити в правилах. Наскільки я зміг зрозуміти думку Олега - від правил відмовитись, замінивши їх "здоровими глуздами" (використовую у множині, бо, на відміну від правил, кожна людина має власне бачення "здорового глузду"; бурне обговорення теми "новини космонавтики" навесні цього року - найкраще тому підтвердження). Твої пропозиції я взагалі не розумію. Поясни просто - що саме треба змінити в правилах
Записаний

Адмін

• Yvk-admin
Re: Все просто
« Відповідь #35 : 09 Грудня 2018, 15:38:26 »
. - .

Тема на самом деле демонстрирует растущий уровень демагогии и передёргивания админа.
Дякую.
Записаний

Chepurny

• Подяк: 1762
« Відповідь #36 : 09 Грудня 2018, 15:40:28 »
. - .

Поки писав, випередили. І все таки, будь ласка, сформулюй чіткі пропозиції одним коротким постом. Я абсолютно не розумію, що треба міняти, крім того, що "дозволити матюкатись на форумі, бо в житті ми матюкаємось"
Записаний

S.Fire

• Подяк: 3664
  • Павло Пресняков
Re: Все просто
« Відповідь #37 : 09 Грудня 2018, 16:14:11 »
. - .

Переход на личности. Отдыхаем недельку.
Записаний
Мій сайт
Мій фотоальбом
Допоможу з обладнанням для відеоспостереження метеорів.

Alone_Ghost

• Подяк: 268
« Відповідь #38 : 09 Грудня 2018, 16:19:40 »
. - .

Пока читал обе темы, желание отписывать по теме цензуры и правил боролось с желанием отдать всё на усмотрение администраторов, что было бы правильно и логично. Но я все-таки решился попробовать отписаться взглядом со стороны.
Дело вот в чем. Представьте ситуацию, когда двое часто подвыпивших друга едут в транспорте. Возможно они давно не виделись...и эмоции своего разговора подкрепляют крепким словцом. Я, как порядочный гражданин, прошу их сдерживаться или выразить всю свою эмоциональность друг-другу, например, выйдя на ближайшей остановке....
Так вот, в интернете аналогом такой остановки есть другие интернет ресурсы, где вы просто жмете "мне есть 18ть" и понеслась...

Еще подумайте о том, что буквально недавно вам не нужно было заходить на сайт "Вконтакте" и другие закрытые ныне ресурсы через VPN. Завтра это же может случиться с вашим любимым FB, а площадка форума все еще есть и надеюсь будет.

P.S. Все-таки решил, что многое покажется людям субъективным и решил кучу текста грохнуть и не публиковать :) Так же решил не писать многое про FB. Хотя....этот пост скорее всего тоже посчитают субъективным  ;)
Записаний
"Найнезбагненніше у світі - те, що він збагненний" - А. Ейнштейн

Mutant

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #39 : 09 Грудня 2018, 16:29:44 »
. - .

"Перечитував пейджер, багато думав" :) Не всі зараз зрозуміють цей жарт. Але перечитавши усю переписку за останні дні, відкликаю усі свої претензії. Вибачайте якшо когось це заділо чи образило, але й ваша реакція на мої слова була не гірша за мою на модерування.  :)
Та проблема що мене непокоїть, пов"язана не тільки з цензурою та надмірною модерацією, хоча це безумовно є на форумі на мою думку. Але я не буду розвивати це питання по певним причинам.

Єдине прохання додати можливість вказувати у форумівському профілі посилання на ФБ, інстаграмм, твіттер аккаунти. Ті программи що там зараз доступні, вже майже не використовуються.
« Останнє редагування: 09 Грудня 2018, 17:06:10 від Mutant »
Записаний