Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
11 Березня 2025, 09:56:22

Увійти

google

Автор Тема: Механічний трекер Omegon Mount Mini Track LX2.  (Прочитано 2707 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

semolex

• Подяк: 393
    • StreetAstronomy
Re: Механічний трекер Omegon Mount Mini Track LX2.
« Відповідь #20 : 27 Березня 2019, 21:47:17 »
. - .

Витримки: 20s, 40s, 60s
Скло: 50mm, f/11
Камера ASI1600MM (4656x3520) - розмір пікселя 3.8um

Наводився "навмання" - приблизно на північ так як орієнтирів тут не маю.
Зображення робив з діафрагмою f/11 так як при більшій апертурі фон неба просто пересвічується і зірок не видно
Можливо ще трішки повпливало моє топтання на балконі.

https://www.dropbox.com/s/tql8ot014pamdeh/L_2019-03-27_21-23-26_M13_20s_Bin1x1.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/zp8cset88vv1roi/L_2019-03-27_21-24-10_M13_40s_Bin1x1.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/mcxulh2v75owdh5/L_2019-03-27_21-25-15_M13_60s_Bin1x1.jpg?dl=0
Записаний
ZWO ASI1600MM-Pro, ZWO EFW, iOptron CEM25P, Sky-Watcher ED80 + SW Reduces/Corrector, Optolong LRGBHaOIIISII filters, Daystar Solar Scout SS60-ds H-alpha

Саша Наумов

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 613
  • Refractorman
« Відповідь #21 : 27 Березня 2019, 22:53:01 »
. - .

Здається, на 60 сек. витримці зірки трохи витянуті  :(
Записаний
Agema SD 150 + WS-400

semolex

• StreetAstronomy
« Відповідь #22 : 28 Березня 2019, 00:01:23 »
. - .

Здається, на 60 сек. витримці зірки трохи витянуті  :(
Звичайно, я навмання виставлявся :( я думаю треба почекати виходу в поле і тоді потестувати. Або дати комусь на тести
Записаний
ZWO ASI1600MM-Pro, ZWO EFW, iOptron CEM25P, Sky-Watcher ED80 + SW Reduces/Corrector, Optolong LRGBHaOIIISII filters, Daystar Solar Scout SS60-ds H-alpha

KMM

• Подяк: 55
« Відповідь #23 : 28 Березня 2019, 12:19:27 »
. - .

Мне кажется, или на 40с больше потянуло, чем на 60?
Вообще, одиночный снимок ничего не скажет особо о стабильности ведения, лучше просто снять периодику (короткие выдержки), покрыть как можно больший сектор из максимальных 60 минут ведения. ;) Так можно и дрейф по склонению вычесть.
Вон в обзоре по ссылке выше есть график, который как-то не радует: первых 15 минут нормально всё, а потом стабильно начало уплывать.
Записаний

semolex

• StreetAstronomy
« Відповідь #24 : 28 Березня 2019, 14:09:22 »
. - .

Вообще, одиночный снимок ничего не скажет особо о стабильности ведения, лучше просто снять периодику (короткие выдержки), покрыть как можно больший сектор из максимальных 60 минут ведения. ;) Так можно и дрейф по склонению вычесть.
Вон в обзоре по ссылке выше есть график, который как-то не радует: первых 15 минут нормально всё, а потом стабильно начало уплывать.
Навряд чи ця штука розрахована для такого. Астропейзажі - думаю більш ніж достатньо. Як поиємний додаток до штатива :)
Записаний

POL

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 730
  • Матченко Павел
« Відповідь #25 : 28 Березня 2019, 14:10:06 »
. - .

Судя по статье, которую я кидал, там ещё разные "режимы" ведения в зависимости от веса сетапа, надо зацепить петельку за соответствующий паз. Короче, надо разобраться как это работает, выставить нормально полярку и тогда тестить  ;)
Записаний
Подякували

semolex

• StreetAstronomy
« Відповідь #26 : 28 Березня 2019, 14:12:06 »
. - .

Судя по статье, которую я кидал, там ещё разные "режимы" ведения в зависимости от веса сетапа, надо зацепить петельку за соответствующий паз. Короче, надо разобраться как это работает, выставить нормально полярку и тогда тестить  ;)
Я тупо повісив камеру і знімав :) нажаль тут дуже фігово з погодою тому ледь встиг ці пару кадрів зняти. Я дуже дуже надіюся що буде змога в гори зїздити з трекером і тоді щось путнє зроблю доя експерименту. Я купив чисто з цікавості - а тепер от думаю що можна і познімати астропейзаж
Записаний

KMM

• Подяк: 55
« Відповідь #27 : 28 Березня 2019, 14:25:15 »
. - .

Навряд чи ця штука розрахована для такого. Астропейзажі - думаю більш ніж достатньо. Як поиємний додаток до штатива :)
Ну, просто с прописанной "периодикой" будет более понятно, с каким объективом какую максимальную выдержку можно сделать. ;) Не все ж хотят только лишь с "шириками" снимать, порой удобно куда-то в поездку под хорошее небо, куда нет возможности с собой взять "самые крупные калибры", приехать с фотоаппаратом и 85-100-135мм объективом. Меня лично как раз именно этот вариант интересует. Особенно подкупает LX2 независимостью от каких-либо батареек. Вот и хочется понять, насколько данный "будильник" подходит под эту задачу. :)
Записаний

POL

• Клуб Астрополіс
  • Матченко Павел
« Відповідь #28 : 28 Березня 2019, 14:41:02 »
. - .

Цитувати
... приехать с фотоаппаратом и 85-100-135мм объективом. Меня лично как раз именно этот вариант интересует. Особенно подкупает LX2 независимостью от каких-либо батареек.
+1. Мало того, у современных фотоаппаратов такие матрицы, что 60-сек экспозиций на таком фокусе, лично мне, должно хватить с головой. Взял качественный обьектив, один сменный аккум на фотик - и всё, астрофото на фокусе под 100 мм покрыто. Никаких ноутбуков и 20+ кг железа... эх, мечты  :starrynight:
Записаний

semolex

• StreetAstronomy
« Відповідь #29 : 28 Березня 2019, 16:19:45 »
. - .

Цитувати
... приехать с фотоаппаратом и 85-100-135мм объективом. Меня лично как раз именно этот вариант интересует. Особенно подкупает LX2 независимостью от каких-либо батареек.
+1. Мало того, у современных фотоаппаратов такие матрицы, что 60-сек экспозиций на таком фокусе, лично мне, должно хватить с головой. Взял качественный обьектив, один сменный аккум на фотик - и всё, астрофото на фокусе под 100 мм покрыто. Никаких ноутбуков и 20+ кг железа... эх, мечты  :starrynight:
Я думаю в правильних руках і з допилюванням туди шукача (там продається окремо якийсь - напевно краще свій допиляти) - цікава цяця
Для холоду - саме то - не сяде батарея. Можливо я все ж пошкодив трекер - і окрім фігово виставленої полярки туди додалася ще механічна проблема
Записаний

Серега

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1166
« Відповідь #30 : 28 Березня 2019, 18:55:14 »
. - .

а я не розумію нащо потрібна його механічність? :)

В фотіку є батарея. То чому в трекері її не моєе бути? Ми взагалі напхані батарейками. Той самий павербанк використати можна.

на холоді сяде все.

А от для візуального сетапчику невеликого це нормальна ідея - суто механічний привід
Записаний

demadenis

• Подяк: 176
« Відповідь #31 : 28 Березня 2019, 19:43:30 »
. - .

Вдалося прикупити в Польщі цікаву штуку - Omegon Mount Mini Track LX2.

https://www.omegon.eu/camera-mounts/omegon-mount-mini-track-lx2/p,55040

Це повністю механічний астротрекер, розроблений італійським астрономом Cristian Fattinnanzi - а фірма Omegon виступає як дистриб’ютор.

Що ж нам обіцяють виробники?

- 2 кілограми максимального навантаження при вазі трекера в 430 грамів.

- Можливість адекватного ведення з об’єктивами до 300мм (тут то віриться мало але - перевіримо).

- Повністю механічну конструкцію, котра не потребує живлення чи додаткових аксесуарів (ну окрім триноги та голови).
Подскажите, а Вы покупали через сайт или в самой Польше? И в каком городе?
Записаний

POL

• Клуб Астрополіс
  • Матченко Павел
« Відповідь #32 : 28 Березня 2019, 20:55:50 »
. - .

Твои слова мудрости полны  :)
С другой стороны, если он работает, то:
- ему нет аналогов по цене на рынке трекеров
- зачем плодить лишние сущности, когда можно обойтись без них?)

Я, как человек без стационара, мечтаю что бы всё в одну сумку, подготовить за 10 минут и GO. По этому, к любому упрощению отношусь с трепетом ::)
Записаний
Подякували

Серега

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1166
« Відповідь #33 : 28 Березня 2019, 21:36:09 »
. - .

Твои слова мудрости полны  :)
С другой стороны, если он работает, то:
- ему нет аналогов по цене на рынке трекеров
- зачем плодить лишние сущности, когда можно обойтись без них?)

Я, как человек без стационара, мечтаю что бы всё в одну сумку, подготовить за 10 минут и GO. По этому, к любому упрощению отношусь с трепетом ::)
и это верно :)

а чем не угодил часовой механизм? ))) их полно
https://www.olx.ua/obyavlenie/mehanizm-privoda-chasovoy-mpch-24-3-1-am-IDC5LKD.html?sd=1#a007cfb68b
Записаний

semolex

• StreetAstronomy
« Відповідь #34 : 28 Березня 2019, 22:18:27 »
. - .

Вдалося прикупити в Польщі цікаву штуку - Omegon Mount Mini Track LX2.

https://www.omegon.eu/camera-mounts/omegon-mount-mini-track-lx2/p,55040

Це повністю механічний астротрекер, розроблений італійським астрономом Cristian Fattinnanzi - а фірма Omegon виступає як дистриб’ютор.

Що ж нам обіцяють виробники?

- 2 кілограми максимального навантаження при вазі трекера в 430 грамів.

- Можливість адекватного ведення з об’єктивами до 300мм (тут то віриться мало але - перевіримо).

- Повністю механічну конструкцію, котра не потребує живлення чи додаткових аксесуарів (ну окрім триноги та голови).
Подскажите, а Вы покупали через сайт или в самой Польше? И в каком городе?

Купував ось тут
Доставка обійшлася десь в 100 грн. (в Краків)
https://www.astroshop.eu
Доставка зайняла десь тиждень
Але впринципі тут є локальний магазин склад - де все є по такій самій ціні - напевно наступну покупку зроблю в них :)

До Сергія - ти ж знаєш що просто часовий купити можуть лише ті хто знає як його використати чи знає когось хто зробить :)
А тут все просто - такі штуки реально купують просто фотографи :)
Записаний
Подякували

POL

• Клуб Астрополіс
  • Матченко Павел
« Відповідь #35 : 29 Березня 2019, 09:14:04 »
. - .

Цитувати
а чем не угодил часовой механизм? ))) их полно
Честно: он страшнючий  ;D Мне как юзеру надо, что бы я его просто прицепил к имеющимуся сетапу и он заработал, без придумывания как это сделать и что для этого докупить. Ну, и что бы выглядело аккуратно  :shuffle:
« Останнє редагування: 29 Березня 2019, 11:32:32 від POL »
Записаний

Polaris

• Подяк: 79
« Відповідь #36 : 08 Липня 2019, 17:29:08 »
. - .

Як враження від цієї штукенції?
Записаний