Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
26 Листопада 2024, 11:58:01

Увійти

google

Автор Тема: Помогите с выбором бинокля  (Прочитано 8250 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Galexey

• Подяк: 64
Re: Помогите с выбором бинокля
« Відповідь #40 : 19 Липня 2019, 20:13:21 »
. - .

Медицинские факторы, они очевидно у всех разные :)
И извольте, какие мифы. Только болезненный финансово личный опыт, только хардкор :)
Записаний

Квазар 3C 273

• Подяк: 144
« Відповідь #41 : 20 Липня 2019, 10:49:37 »
. - .

Медицинские факторы, они очевидно у всех разные :)
Якщо вже так прискіпливо, то медичні різні, але вони тільки в мінус працюють.

А малось на увазі, напевно, що проти фізіології не попреш!

Только болезненный финансово личный опыт, только хардкор :)
Не дуже хороший варіант кожному самостійно наступати на одні й ті ж самі граблі!
Але за недостатком інформації (особливо про такі складні пристрої як біноклі) все ж трапляється хочеш не хочеш. Такий метод проб/продаж мені не подобається, бо вже лежить в мене третій зайвий бінокль, яким і не користуюсь і продавати якось жалко, але і тримати для якихось рідкісних випадків не охота. Та з біноклями справді складно - доки не подивишся в нього складно оцінити за описами.

И извольте, какие мифы.
Такі наприклад:
Видно в 7х50 все те саме, що і в 10х50.
Ніяк ні, але в умовах повної темряви і в молодості може бути так.

Та те що відразу запитував ТС:
Доброго времени суток, Интересует вопрос выбора бинокля для астро-наблюдений.

Входящие данные:
- Засветка Value 10 - ораньжевая по карте засветки.
- для использования с рук (апература 40-50 мм)

Вопрос:
Вопрос заключается в том какой бинокль предпочесть для наблюдения в этой зоне
засветки с выходным зрачком 5мм (10х50 или 8х40) или с выходным зрачком 7мм (7х50).

Мои опасения заключаются в том что светосильный бинокль с 7 мм выходного зрачка
может дать слишком светлый фон, а значит и хуже проницание.

Что мне выбрать ?
Вже не раз підтвердили, що від більше 5 мм в таких умовах ніякого толку не буде.
І згадали те що після 40 років 7 мм стає також малоефективним навіть в хороших умовах спостережень!

Жоден з них не підходить для детального  розглядання конкретних об‘єктів. Їх мета - зоряні астеризми, скупчення, та Чумацькій шлях.
Для детального розглядання має бути телескоп на монтуванні!
А одна з важливих переваг бінокля також в можливості використання без монтування! А якщо потрібно тягнути ще й кучу металу, то й перевага втрачається.
Інша у великому полі зору. І остання в транспортабельності.
Записаний
DeepSky 150/990 refractor , Vixen VMC110L, Celestron 70/400, Nikon Aculon 10x50.

Galexey

« Відповідь #42 : 20 Липня 2019, 16:26:11 »
. - .

Ого, я на такой длинный пост ответить не смогу  ;D

Пойду лучше в парк с ребенком понаблюдаю за птичками в 7х50 и 6.5х44, с мыслью о том, что я в глазах уважаемого астросообщества - извращенец  :rofl:
Записаний

Квазар 3C 273

« Відповідь #43 : 20 Липня 2019, 18:18:41 »
. - .

Хіба що з точки зору того, що тягнути два великих біноклі з собою на прогулянку в парк.
Дивно навіщо вам тоді 8х30, якщо тягнете в парк пару монстрів з собою, може людей лякати - по біноклю в кожній руці?  ;)
Я потягавши рік на денні прогулянки всього один повнорозмірний бінокль захотів купити карманний. Правда недолюблюючи roof взяв менший porro, який тепер зовсім не при ділах залишився після того як я все ж знайшов зовсім карманний roof, який мене влаштував.

PS: А як зберетесь з духом, щоб 15 рядків тексту прочитати, тоді й напишете за бажанням, ніхто ж не гонить.
Записаний
DeepSky 150/990 refractor , Vixen VMC110L, Celestron 70/400, Nikon Aculon 10x50.

angelsky

• Подяк: 3609
  • "Астродес", Одеса
    • astrodes.com
« Відповідь #44 : 20 Липня 2019, 18:31:30 »
. - .

Каждый имеет право на сумасшествие  ;D и никто не собирается кого то укорять или чем-то притеснять. Даже виртуально.  :SLA: Пусть хоть выходной зрачок  у владельца оптики, будет все 12мм  :gigi: дело хозяйское . Просто если уже давать совет в приобретении оптики, то следует аргументировать физическими законами, физиологией человеческого глаза, условиями наблюдений и просто хотелками.
Записаний
СЛАВА УКРАИНЕ!
Астрономія не понад усе.

Alex90900

• Подяк: 128
« Відповідь #45 : 21 Липня 2019, 17:47:55 »
. - .

Сравнивал по м44 в темной зоне 7х35 и 7х50. Разницы практически никакой. 7х50 просто лишнее стекло и масса. Но для кого-то эта небольшая разница может быть и существенной. Для себя сделал вывод что она несущественна
Записаний
SW dob 10, SW 1206, Arsenal 10x50 (bw18), Visionking 5x25, Shuntu 8X20 ED, Nikon Mikron 6x15, Vixen Monocular Artes HR 6x21 ED, Orion 2x54
Подякували

Galexey

« Відповідь #46 : 21 Липня 2019, 22:19:35 »
. - .

Добрый вечер! :)

На все пункты не отпишу.. Так тезисно..

Я вижу огромную разницу между 7х35 и 7х50. Наверное все-таки физиологическая особенность, т.к. не раз слышал такое мнение.

1.3 кг на 2-х биноклях абсолютно не напряжный вес. В разы больше весят всякие лопатки, кастрюльки, пузыри, мелки, еда, вода и и т.д., которые я тяну с собой в рюкзаке когда иду в парк с ребенком. Кстати о ребенке - любимый бино это 6.5х44, который я недавно приобрел. Он очень легкий, увеличение 6.5 ребенку (5 лет) легче держать стабильно, большие выходные зрачки более простительны в плане четкой центровки зрачков. Результат - любимый бинокль дочки. И часто придя с работы я нахожу именно его валяющимся на подоконнике  ;D

7х50 в силу болших физических габаритов (база между центрами объективов брльше), дает более объемную картинку. Не теория, лично и пристрастно сравнивал не один десяток раз. Хочешь HD-картинку - терпи большие размеры и вес :)

8х30 - мне меньше понравился в парке/лесу. Для расстояний в 20-50м я нахожу его увеличение избыточным. И держать стабильно более легкий и более сильный (по увеличению) бинокль - сложнее.

И еще - покажите мне современный, не-китайский и не-советский, качественный, порро, 7х35.. Увы, никто из тех кто хоть как-то еще поддерживает производство современных порро-биноклей ( Nikon, Fuji, Swarowski) уже не делает 7х35. Все пошли в руф.. А для меня руф - это как смотреть 2-D кино после I-MAX  ;D Ну не прижились у меня ни крутые Цейс ни Лейка руфы.. Нет в них «души», сори объема (для любителей объективизма), поэтому я продал все руфы и теперь у меня в коллекции исключительно порро -бинокли. Нырять я с ними не собираюсь, и чуть большие габариты готов потерпеть. Поэтоиу весь маркетинг руф-биноклей мне уже не страшен  ;D
Записаний

angelsky

• Подяк: 3609
  • "Астродес", Одеса
    • astrodes.com
« Відповідь #47 : 22 Липня 2019, 00:24:22 »
. - .

Galexey , это не HD 2D  или I MAX .  :gigi: эффект,  Есть такое понятие как пластика бинокулярного зрения. Естественно чем больше база тем она выше. Для астрономии это не важно, а вот для земных объектов руф таки отстой. Физика. Но опять же , при равных параметрах базы , пластика будет выше, чем больше увеличение. Таким образом  пластика 10* 50 выше чем у 7*50.
Записаний
СЛАВА УКРАИНЕ!
Астрономія не понад усе.

Квазар 3C 273

« Відповідь #48 : 22 Липня 2019, 07:37:27 »
. - .

а вот для земных объектов руф таки отстой.
Отстой - зовсім не точна характеристика.
Пластика бінокля вимірюється кілометрами.
В руфа вдвічі менша база, а тому і вдвічі менша пластика.

Але мені не так важливо 5 чи 10 кілометрів це буде, бо зазвичай спостерігаючи об'єкти до 1 км віддаленості ніякої різниці немає - зображення об'ємне в повній мірі. А спостерігаючи далекі пейзажі об'ємності однак немає. І тільки на відстанях в 3-7 км можна побачити різницю. Тільки от хто визначає який з об'єктів знаходиться ближче на такій відстані? Кому це потрібно?
Головна перевага руфа в його компактності. Взяв настільки малий, що в пустий карман можна засунути пару таких (фактично розмір мильниці). От це неоціненна перевага, коли він місця не займає практично зовсім. А повнорозмірний біно мало того, що важить близько кілограма, так ще і займав третину об'єму рюкзака!

Головна ж проблема руфів в якості їх призм. Така конструкція ставить порядком вищі вимоги. І навіть коли китайці на своїх біно за 150$ пишуть про фазову корекцію її насправді може не бути і бінокль показуватиме як якась дешевка за 500 грн.
Як не дивно, але Нікон навіть за 70$ виявився достойним і чіткість зображення практично не уступає порро аналогам. Можливо все ж фірма відповідає за якість, навідміну від китайських марок. Але стверджувати не можу, бо велику кількість екземплярів для цього не перевіряв, тому це тільки здогад.

8х30 - мне меньше понравился в парке/лесу. Для расстояний в 20-50м я нахожу его увеличение избыточным. И держать стабильно более легкий и более сильный (по увеличению) бинокль - сложнее.
Я також помітив таку особливість, але в таких дрібницях кожному вирішувати самостійно, що більш підходить під конкретну ситуацію. Мені наприклад зручніше вкинути в карман бінокль збираючись на природу, а не думати куди брати великий біно. Та для астрономіїї така мілюзга як дитяча іграшка, а вдень все по іншому.

Я вижу огромную разницу между 7х35 и 7х50. Наверное все-таки физиологическая особенность, т.к. не раз слышал такое мнение.
Тільки в повній темряві є різниця, але яскравості засвіченості оранжевої зони буде достатньо для руйнування темнової адаптації настільки, що різниці вже не залишиться... і з віком звісно така ж ситуація буде.

1.3 кг на 2-х биноклях абсолютно не напряжный вес.
Наскільки я знаю 50 мм бінокль менше 0,9 кг нормально не зробити! Хіба що замінивши матеріали корпусу на пластикову бумагу, як в біно за 500 грн роблять!  ;D

Кстати о ребенке - любимый бино это 6.5х44, который я недавно приобрел. Он очень легкий, увеличение 6.5 ребенку (5 лет) легче держать стабильно, большие выходные зрачки более простительны в плане четкой центровки зрачков. Результат - любимый бинокль дочки. И часто придя с работы я нахожу именно его валяющимся на подоконнике  ;D
Тут в темі привели для прикладу:
а кто что может сказать насчет Visionking  5x25 ?   поле 15,8 градуса, вообще бомба должно быть. Понятно что под идеальным небом не супер вариант, но все таки.
https://www.ebay.com/itm/Visionking-5x25-BAK-4-roof-Binoculars-Ultra-Wide-Angle-Bird-Watch-horserace-etc/153568177784?hash=item23c1606e78:g:6PQAAOSw7U5Y8zM5
Для дитини взагалі бомба має бути!  ;)
А також для різних спортивних подій чи іншого такого типу застосування.

И еще - покажите мне современный, не-китайский и не-советский, качественный, порро, 7х35.. Увы, никто из тех кто хоть как-то еще поддерживает производство современных порро-биноклей ( Nikon, Fuji, Swarowski) уже не делает 7х35. Все пошли в руф.. А для меня руф - это как смотреть 2-D кино после I-MAX  ;D Ну не прижились у меня ни крутые Цейс ни Лейка руфы.. Нет в них «души», сори объема (для любителей объективизма), поэтому я продал все руфы и теперь у меня в коллекции исключительно порро -бинокли. Нырять я с ними не собираюсь, и чуть большие габариты готов потерпеть. Поэтоиу весь маркетинг руф-биноклей мне уже не страшен  ;D
Нікон тільки зняв з виробництва і їх ще повно в магазинах, але правда це не золоті Сваровські чи Лейка, а вже недорогі моделі залишались.
Руф самі по собі дорожче коштують, от там і шукайте біно по 1000$ і більше. Або під замовлення, також не дешево вийде.  :rofl:
Записаний

Квазар 3C 273

« Відповідь #49 : 22 Липня 2019, 08:12:34 »
. - .

Сравнивал по м44 в темной зоне 7х35 и 7х50. Разницы практически никакой. 7х50 просто лишнее стекло и масса. Но для кого-то эта небольшая разница может быть и существенной. Для себя сделал вывод что она несущественна
М44 одне з рідкісних скупчень дуже великого розміру і з дуже яскравими зірками. Його ж в хорошу погоду видно неозброєним оком навіть в оранжевій зоні! Такий об'єкт погано підходить для порівняння, бо й справді в 35 мм бінокль ніякої різниці не буде.

Я для порівняння обрав Подвійне скупчення Персея. Там тільки в 100 мм телескоп видно всі зірки, а в 70 це вже пара світлих плям з деякими зірками. В 50 мм бінокль було видно тільки кілька зірок чітко як зірки, а всі інші просто у вигляді сірої розмазаної плями проявлялись. Ось цей об'єкт добре дає можливість виявити різницю між біноклями від 50 до 80 мм, бо містить багато слабих зірок, які не доступні біноклям, і за його виглядом легко побачити різницю!

Порівнювати краще правильно. І насправді експеримент має бути більш точним підтвердженням всіх теоретичних фактів. Тобто сукупність таких фактів не завжди повністю точно вдається скласти до купи, а експеримент дозволяє уточнити. Якщо ж все робити навпаки не враховуючи жодних фактів, то потім з'являється бажання створювати свої власні помилкові теорії типу "плоскої Землі". А все тільки через неправильно поставлений експеримент і як наслідок неправильне його трактування в угоду... навіть не знаю чому, і для чого :hz: таке роблять... можливо від повного нерозуміння нічого... Але однак не варто таким займатись, краще повністю розуміти що робиш, щоб результати були не "плоскими".
Записаний

Alex90900

• Подяк: 128
« Відповідь #50 : 22 Липня 2019, 10:18:24 »
. - .

Как раз м44 идеально подходит для сравнения. Большой размер и куча звезд разной яркости. Все возиожности бинокля как на ладони. ХиАш на увеличении 7 крат это мутное пятнышко никакого представления о возможностях бинокля не дающее.
Записаний
SW dob 10, SW 1206, Arsenal 10x50 (bw18), Visionking 5x25, Shuntu 8X20 ED, Nikon Mikron 6x15, Vixen Monocular Artes HR 6x21 ED, Orion 2x54

braun

• Подяк: 5
    • астрофото
« Відповідь #51 : 22 Липня 2019, 10:51:33 »
. - .

не можна розглядати оптичні характеристики бінокля роздільно одну від одної.

і біноклі порівнювати по якимось окремим характеристикам не можна. тільки в сукупності і для цілей.

стереопластика в теорії рахується простою формулою, але ця формула з підручника не враховує такий параметр як різкість.

при однакових параметрах але різній різкості зображення в більш різкому біно буде більш об"ємним.
ну і відстань спостереження теж має значення - чим ближче, тим об"єкт об"ємніший. ну і глибина різкості очевидно впливає на суб"єктивне сприйняття об"ємності.

Ну і так, скільки в компанії\сім"ї людей - стільки треба і біноклів - не буде ж один дивитись і переказувати іншим що він бачить. робив таку помилку - брав один біно на двох, це напрягало вирішив так більше не робити.  Та й біно треба мати дежурні в потрібних місцях - щоб не тягати з собою. один на балконі, один в бардачку авто, один на дачі\у батьків.

і да ідеальний біно для кожного індивідуальний - треба пробувати і перебирати. загальну пораду можна дати одну - дешевше 2000 - це не біно.
Записаний
NEQ6 Pro, SW 305/1500 BD, MTO-1000, Canon EOS 500D, SW909, Delta Optical 10x50 ED Extreme, Philips spc900, Leupold VX.R 4-12x40 Firedot Duplex

Квазар 3C 273

« Відповідь #52 : 22 Липня 2019, 12:33:52 »
. - .

Как раз м44 идеально подходит для сравнения. Большой размер и куча звезд разной яркости. Все возиожности бинокля как на ладони. ХиАш на увеличении 7 крат это мутное пятнышко никакого представления о возможностях бинокля не дающее.
Я ще одночасно писав і для яких біно підходить.
Для порівняння дріб'язку потрібен інший об'єкт з яскравішими зірками.
« Останнє редагування: 22 Липня 2019, 12:43:52 від Квазар 3C 273 »
Записаний

Квазар 3C 273

« Відповідь #53 : 22 Липня 2019, 12:38:58 »
. - .

не можна розглядати оптичні характеристики бінокля роздільно одну від одної.

і біноклі порівнювати по якимось окремим характеристикам не можна. тільки в сукупності і для цілей.
Кожен параметр для точності тестується максимально відокремлено від усіх інших.

А от підбір біно під задачі звісно робиться по сукупності всіх його характеристик, яка б максимально задовольняла поставлені задачі.
« Останнє редагування: 22 Липня 2019, 12:43:38 від Квазар 3C 273 »
Записаний

Alone_Ghost

• Подяк: 268
« Відповідь #54 : 22 Липня 2019, 12:40:23 »
. - .

Мне вот интересно тут бинокль когда-нибудь купят вообще  :rofl: :rofl: :rofl:
Записаний
"Найнезбагненніше у світі - те, що він збагненний" - А. Ейнштейн
Подякували

Квазар 3C 273

« Відповідь #55 : 22 Липня 2019, 12:48:20 »
. - .

ТС рідко пише, але йому є над чим і подумати. Та протилежні рекомендації, які в цій темі трапляються, точно не на користь.
Записаний

Alex Scorpion

• Подяк: 75
« Відповідь #56 : 22 Липня 2019, 13:32:33 »
. - .

ТС рідко пише, але йому є над чим і подумати. Та протилежні рекомендації, які в цій темі трапляються, точно не на користь.
Завжди хочеться підійти до справи, не на обум, а з технічним розумінням.    :clever:

А виходить так, що якщо розглядати нові моделі то можно впевнено брати ті що за 200$ чи більше, а от ті що за 100$ треба взагалі не брати, хоча з них є щось вибрати, але це танці з бубном, треба продивитись всі наявні моделі якогось магазину воочію, а це не реально    :hz:

Є багато людей які почали свій шлях Любітєля Астрономії з покупки якогось телескопа, не суттєво якісний він чи ні. Але як його застосувати практики немає, треба вивчення зоряного неба за допомогою простого предмету, як бінокль, і тоді зі знанням, що де і як видно (це я про сузірья та об'єкти Діп Скай в них) можна і робити планування і спостереження за допомогою більш детального масштабу за допомогою телескопа.  :binolook: :binolook: :binolook:

Записаний

Alone_Ghost

« Відповідь #57 : 22 Липня 2019, 14:32:02 »
. - .

извините, но у вас уровень изучения неба по постам форума :rofl:   :facepalm: причем по чужим наблюдениям или по тому, что каждый читал про свойства оптики, но никогда не видел. это  факт!!! :facepalm:
Записаний

Квазар 3C 273

« Відповідь #58 : 22 Липня 2019, 14:33:27 »
. - .

Маючи інтерес, сузір'я я вивчив ще в перший рік, навіть без оптики, просто з цікавості.
В оранжевій зоні мало чого взагалі видно, з цим нічого не проробиш, тільки виїжджати.
Можна для початку і в бінокль порозглядати все навмання а в процесі вивчити сузір'я (знайомство зі структурою і обертанням неба зайвим не буде). Бо зазвичай знаходять конкретні об'єкти для спостереження, а навмання дивитись в телескоп буде не дуже цікаво (хіба що перші пару раз).

Дійсно хороший бінокль починається від 150$ (в Нікон це фактично самі дешеві порро без жодних покращень з чого можна робити відповідні висновки). Можна подивитись на нормальний Delta Optical майже за 100$ (як зовсім економний варіант бінокля саме він популярний і розглядають в більшості випадків), якщо вимоги до якості не завищені, то на свої кошти досить хороший бінокль. Але розглядати значно дешевші чи гірші марки (не всі ж в одну ціну й однакові будуть) не рекомендують, бо то вже не нормальні біноклі, а  може бути одне розчарування!

А виходить так, що якщо розглядати нові моделі то можно впевнено брати ті що за 200$ чи більше, а от ті що за 100$ треба взагалі не брати, хоча з них є щось вибрати, але це танці з бубном, треба продивитись всі наявні моделі якогось магазину воочію, а це не реально    :hz:
Фактично вказали тільки на одну нормальну модель з вашого бюджету, яку можна було б взяти, бо вибраний вами здається не з тих, які варто брати. Говорили ще про кілька дорожчих, але і трохи кращих, які вже не можуть бути поганими (тобто так щоб точно сподобався навіть не дивлячись наперед можна було знати). І попередили, що ще дешевші, то вже зовсім не біноклі.
« Останнє редагування: 22 Липня 2019, 16:27:56 від Квазар 3C 273 »
Записаний

Alone_Ghost

« Відповідь #59 : 22 Липня 2019, 14:39:19 »
. - .

в сети куча обзоров и в т.ч. с видео реальной картинки. просто посмотрите, много станет ясно. через меня прошла куча бино и многие отличаются друг от друга только надписью фирмы-производителя. вот те все нюансы из ряда 2 или 1,5 вы явно познаете максимум с опытом ;-) это гарантия. но если интересно чисто "а поговорить" то вперед
Записаний