Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
24 Листопада 2024, 12:40:46

Увійти

google

Автор Тема: Китайские фильтры  (Прочитано 2715 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

clavutich

• Подяк: 7440
  • Ярослав
    • Победитель конкурса "Лучшее астрофото" 2016 года
Re: Китайские фильтры
« Відповідь #20 : 14 Січня 2020, 11:40:43 »
. - .

Може кого зацікавить бюджетний фільтр для фото Венери.
Ось тут УФ-фільтр...
Сьогодні приїхало три фільтри різних діаметрів. Тож, як буде нагода, спробую, що воно таке.
А як пробувать будете? Нагадаю, тільки в комбінації з СЗС21 (22,23). Ну і зрозуміло, що це не візуальний, а тільки фотографічний фільтр.
Записаний
Слава Україні!

Tryam

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1860
  • Адмін, але не тут :-)))
    • Астрономы. Любители и профессионалы.
« Відповідь #21 : 15 Січня 2020, 02:04:42 »
. - .

А як пробувать будете? Нагадаю, тільки в комбінації з СЗС21 (22,23). Ну і зрозуміло, що це не візуальний, а тільки фотографічний фільтр.
Ну, от якось так і буду. А є інші варіанти?
Нє, звісно, можна встановити собі, замість анахронічної сітківки, матрицю з нормальним квантовим виходом і фотографічною широтою як по яскравості так і по спектру. Тоді і тепловізор, якщо що, не знадобиться. І відчути себе альфою і омегою.
Записаний
SW 25012P BD; SW 1206A; SW EQ-6; Orion StarShoot

clavutich

• Ярослав
« Відповідь #22 : 15 Січня 2020, 08:28:04 »
. - .

Нє, звісно, можна встановити собі, замість анахронічної сітківки, матрицю з нормальним квантовим виходом і фотографічною широтою як по яскравості так і по спектру. Тоді і тепловізор, якщо що, не знадобиться. І відчути себе альфою і омегою.
:) Я в тому плані, які фільтри блокуючі протікання використовувать будете? Мені теж такі фільтри прийшли, а СЗС немає, тому і думаю чим замінить.
Записаний
Слава Україні!

Tryam

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1860
  • Адмін, але не тут :-)))
    • Астрономы. Любители и профессионалы.
« Відповідь #23 : 15 Січня 2020, 10:56:13 »
. - .

:) Я в тому плані, які фільтри блокуючі протікання використовувать будете? Мені теж такі фільтри прийшли, а СЗС немає, тому і думаю чим замінить.
Ну, в моєму випадку це не першочергове питання. Але я точно знаю, що коли воно таким стане, я його вирішу. І не таке вирішував.
Записаний
SW 25012P BD; SW 1206A; SW EQ-6; Orion StarShoot

Серега

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1165
« Відповідь #24 : 15 Січня 2020, 12:55:13 »
. - .

IR-cut фільтром звичайним, хіба ні? ЗСЗ не тільки по ширині спектр блокує, а й по "висоті" :) Не самий оптимальний варіант. Він для блокування  випромінювання великої потужності більш підходить, ІЧ - лазерів, наприклад
Записаний

clavutich

• Ярослав
« Відповідь #25 : 15 Січня 2020, 14:16:34 »
. - .

IR-cut фільтром звичайним, хіба ні? ЗСЗ не тільки по ширині спектр блокує, а й по "висоті" :) Не самий оптимальний варіант. Він для блокування  випромінювання великої потужності більш підходить, ІЧ - лазерів, наприклад
IR-cut він зазвичай і УФ-cut. Але якщо є який конкретний з пропусканням на 350-400 було б цікаво.
Записаний
Слава Україні!

clavutich

• Ярослав
« Відповідь #26 : 15 Січня 2020, 18:37:14 »
. - .

Записаний
Слава Україні!

Enricco Pallazzo

• Подяк: 416
  • Астроном-Пират
    • ProfCoding
« Відповідь #27 : 16 Січня 2020, 15:42:50 »
. - .

Если для визуала - есть опыт использования UHC Sbony - у него несколько шире полоса пропускания в зоне 450-550 и он явно светлее Мида и Ориона и еще чего то в моем фильтровом чемоданчике (аналогичных но со своими названиями)... а бугор 650 и выше вообще для визуала не учитывается - ночное зрение не различает эти длины волн.
О3 и Hb и Ha отдельно, на мой взгляд нужны только для астрофото, потому как водородно-кислородные туманности очень сильно потеряют в яркости, если резать очень точно по кислороду и водороду ... возможно отдельно для больших объективов и будет нормально, но я на 120 ахромате так не делаю.
Да, отсутствие бугра в районе 640 - крайне дорогие астрофотофильтры, китайцы их врят-ли дешево изготавливают ... но как и говорил - для визуала они ничего не значат ...
Записаний
Одну звездочу рисую, на другую смотрю, третью примечаю, а четвертая мерещится ....