Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
22 Листопада 2024, 18:35:33

Увійти

google

Автор Тема: Телескоп для тревел сетапа на базе AZ-GTe  (Прочитано 1523 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Polaris

• Подяк: 77
Re: Телескоп для тревел сетапа на базе AZ-GTe
« Відповідь #20 : 11 Вересня 2022, 17:42:13 »
. - .

До речі, з таким комплектом реально подорожувати: МАК 150, AZ-GTi в азимутальному режимі без противаг?
Записаний

Саша Наумов

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 612
  • Refractorman
« Відповідь #21 : 12 Вересня 2022, 13:32:17 »
. - .

Гадаю, мова йде про подорожі літаком?
На межі можливостей можна подорожувати з МАК 150, якщо брати його в салон, а монтування і триногу і все інше здавати в багаж.
Згідно з нормами для hand baggage (ручна поклажа), в салон можна взяти чемодан 40х55х20см вагою до 7 кг (де буде власне труба МАКа), а також сумку 30х40х10см вагою до 5 кг (окуляри та інше). Можливо, складена тринога має висоту менше 50см, тоді можна її теж в чемодан поруч з МАКом.
Все інше доведеться віддати в checked baggage (який полетить в вантажному відділенні літака).
Звісно, я не розглядаю транспортування оптики в вантажному відділенні...

P.S. Варто вивчити ліміти для ручної поклажі, які діють в тих авіакомпаніях, якими Ви летітимете.
Не варто ігнорувати ці ліміти.
Я бачив власними очима в Борисполі, як жінку примусили бігти на стійку реєстрації робити додаткову оплату за перевищення лімітів, вже в процесі посадки на літак
Записаний
Agema SD 150 + WS-400
Подякували

Polaris

• Подяк: 77
« Відповідь #22 : 12 Вересня 2022, 14:45:47 »
. - .

Дякую, з подорожами літаком зрозуміло.

А як на рахунок видертися на гору пішки 3 км, з 800м до 1200м до площадки?
Вище 800м на авто немає змоги виїхати.
Записаний

eone

• Модератор
  • Подяк: 37
« Відповідь #23 : 12 Вересня 2022, 21:31:28 »
. - .

Хороший сетап, но есть очень существенное НО - крепление основного телескопа и всего что на нем за 1 кольцо, любой порыв ветра или случайное касание монтировки и вся это конструкция превратится в качели. У меня объектив Никон 300 - на одном кольце не пригоден от слова совсем, пришлось на 3D принтере распечатать полноценню обвязку с фиксатором точнного фокуса.

Думаю многие задаются вопросом мобильного астрофотосетапа у нас на форуме и на зарубежных, я б собирал вот такое.

William Optics Redcat 51
ZWO ASI294MC Pro / ASI1600MM Pro (mono)
ZWO EFW, EAF, ASIAIR Pro
ZWO 30mm Ultra Mini Guide / ASI224MC
Skywatcher AZGTi / SkyGuider Pro / SW Star Adventurer Pro Pack
Записаний
3D-печать на заказ по готовым моделям и эскизам
Моторизированные слайдеры, платформы для круговой съемки и макро-рельсы
Подякували

OlegAstroLviv

• Подяк: 5144
  • Головне бажання
« Відповідь #24 : 13 Вересня 2022, 08:25:45 »
. - .

На межі можливостей можна подорожувати з МАК 150, якщо брати його в салон, а монтування і триногу і все інше здавати в багаж.
Згідно з нормами для hand baggage (ручна поклажа), в салон можна взяти чемодан 40х55х20см вагою до 7 кг (де буде власне труба МАКа), а також сумку 30х40х10см вагою до 5 кг (окуляри та інше). Можливо, складена тринога має висоту менше 50см, тоді можна її теж в чемодан поруч з МАКом.
Все інше доведеться віддати в checked baggage (який полетить в вантажному відділенні літака).
Звісно, я не розглядаю транспортування оптики в вантажному відділенні...

P.S. Варто вивчити ліміти для ручної поклажі, які діють в тих авіакомпаніях, якими Ви летітимете.
Не варто ігнорувати ці ліміти.
Я бачив власними очима в Борисполі, як жінку примусили бігти на стійку реєстрації робити додаткову оплату за перевищення лімітів, вже в процесі посадки на літак

Не то що оптику і триногу опасно ложити в багажне віділення......вони все і вся швиряють ногами і тд.....
Записаний
TS 150/900#AZ-EQ6-PRO#QHY 294mm-pro#Astronomik MaxFR 6 nm set+ LRGB Deep Sky set#Lunt 40/B600#AZ-EQ6-PRO#Apollo MaxM 432/429/462