Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
25 Листопада 2024, 16:49:40

Увійти

google

Автор Тема: Предельно допустимая температура воздуха при визуальных наблюдениях  (Прочитано 937 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Квазар 3C 273

• Подяк: 144

На балконі не так холодно як на вулиці. В мене термометр за вікном показує значно вищу температуру. І взагалі цей тепловий потік вздовж стіни - катастрофічна турбулентність через яку балкон зовсім не місце для спостережень.

Телескоп зрозуміло має бути термостабілізований, а от окуляр як тільки достатньо охолоне почне моментально обмерзати від дихання. Тому відігрівати всіма методами, дихати максимально в сторону від нього. Значно краще для такого випадку окуляри з максимальним виносом, але коли замерзне і дихнути прямо на нього, то так же обмерзне. Можна тримати інший в кишені. Замерзне один, поміняти місцями, відігріється.
Записаний
DeepSky 150/990 refractor , Vixen VMC110L, Celestron 70/400, Nikon Aculon 10x50.

tlgleonid

• Moderator
  • Подяк: 845

Наскільки я пам'ятаю, екстремальні спостереження в астроклубі (хто пам'ятає у Тібора на дачі) були при -28. Звичайно, що спостерігали з перервами.
Щодо одягу, то деякі хлопці тоді придбали валянки. Я теж потім так зробив. Ще одна деталь щодо одягу - це одягатися, як капуста, тобто декілька шарів одягу. Щоб не повторюватись, відсилаю до вже зробленого мною збірника порад щодо одягу: http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=8290.0
Записаний
Задокументировано наблюдение  >1500 Deepsky объектов.
ТАЛ75R, GSO 8" 1:4 +HEQ5Pro SynScan+ZWO ASI183MM+ZWO ASI178MM+PlayerOne Uranus C+фильтры R,V, 265мм и 415 мм Добсоны HandMade+o3+hb+uhc+...
FAQ по любительской астрономии

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 6652
  • Omnes in astronomo continentur.

Наскільки я пам'ятаю, екстремальні спостереження в астроклубі (хто пам'ятає у Тібора на дачі) були при -28. Звичайно, що спостерігали з перервами.
Щодо одягу, то деякі хлопці тоді придбали валянки. Я теж потім так зробив. Ще одна деталь щодо одягу - це одягатися, як капуста, тобто декілька шарів одягу. Щоб не повторюватись, відсилаю до вже зробленого мною збірника порад щодо одягу: http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=8290.0
Памятаю, колись в као на екскурсіі Л. Казанцева розповідала що в 50-60-х роках у спостерігачів були спеціальні комбінізони з підігрівом
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре

Marafon333

• Подяк: 39

Можливо це "Пінгвін", костюм для полярників.
Записаний

Garuda

• Подяк: 1003
  • Клуб "АстроНик", г.Николаев.

Из самых холодных наблюдений (и съемка Марса), помню январь 2010..Температура -20, ветер. Часа три-четыре с периодическими перерывами, - заходил греться в дом. Монтировка работала без сбоев (SW EQ5 с моторами). Окуляры для отогрева, снимал и держал в кармане..тогда, почему то холода не заметил :)
http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=11052.msg134475#msg134475
Записаний
Sirius B (Dall-Kirkham, 265 mm, 1:21), Newton 168mm (F:920mm),  Canon 550 D, Philips ToUcam Pro 740 К.

Саша Наумов

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 612
  • Refractorman

Як я був молодим, перевіряв себе у різних екстремальних умовах.
Наприклад, ці фото були зроблені за температури -18°С.
Як для мене, це - межа, за нижчих температур я зламаюсь
Записаний
Agema SD 150 + WS-400

Sergey07

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 427
  • Бывший boris07

Я при -24 Оріон знімав - збочення ще те. Особливо враховуючи, що кнопку натискати доводилося руками
Записаний
Sky-Watcher MaxView 127SP NEQ5-GoToStar
Nikula (8-32)*x50

tlgleonid

• Moderator
  • Подяк: 845

Кстати, нашел на сайте клуба в галерее фото с экстремальной вылазки на наблюдения при температуре за -20.
http://www.astroclub.kiev.ua/gallery/categories.php?cat_id=20
Записаний
Задокументировано наблюдение  >1500 Deepsky объектов.
ТАЛ75R, GSO 8" 1:4 +HEQ5Pro SynScan+ZWO ASI183MM+ZWO ASI178MM+PlayerOne Uranus C+фильтры R,V, 265мм и 415 мм Добсоны HandMade+o3+hb+uhc+...
FAQ по любительской астрономии
Подякували

tallman_ua

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 88
  • Александр

Давно продаются курточки и штаны с обогревом. 5-вольтовый павербанк побольше в карман и хорошо греют.
Записаний
Ньютон 200/1120, переделанная ЗРТ-457, БШР, Canon 350D, Philips 900, ASI120MM, ATIK-314L, HEQ5pro

slava3500

• Подяк: 1862

Это конечно хорошо, но для меня важнее обогрев ног, точнее стопы. Если это удаётся, то можно долго наблюдать.
Записаний
5656 дип-скай объектов, 101 комета(!!), из них уже 9(!) -в двух появлениях и почти 12 000 визуальных оценок переменных звезд.
Подякували

Slava80

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 818
  • Kyiv southern suburb

Это конечно хорошо, но для меня важнее обогрев ног, точнее стопы. Если это удаётся, то можно долго наблюдать.
Так само і для мене. Недавно купив у магазині для мисливців і рибалок стельки з підігрівом, живляться від пальчикових акумуляторів, випробовував недовго, погоди майже і не було за зиму, але результати хороші, правда кріплення на ногу потрібно буде переробити на зручніші, можливо на якійсь липучці.
Записаний
"різниця між ними в тому, що вони однакові" (с)
Orion 100ED, Orion 80/400 achromat, SCT C8, SW AzGTi, Celestron Advanced GT, DeepSkyEQ4.
http://www.astrobin.com/users/Slava80/
Подякували