Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
22 Листопада 2024, 23:58:29

Увійти

google

Автор Тема: Рівнодення-2017. Відео доповідей.  (Прочитано 1952 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Tryam

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1860
  • Адмін, але не тут :-)))
    • Астрономы. Любители и профессионалы.
Рівнодення-2017. Відео доповідей.
« : 23 Січня 2022, 19:50:51 »
. - .

В темі "Рівнодення-2019. Відео доповідей." http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=45057.0;all є одна моя відповідь на допис, яку я тут процитую:

Наприклад, Рівнодення 2017 - 1 відео,
2014 - теж незрозуміло, але ці роки я не був, тому може і питання недоречні, а я просто "не в темі".
Однозначно не в темі.
Одне відео 2017-го - взагалі не мною було зняте. Я його перезаливав з архіву Лимаря, коли збирав до купи матеріали, розкидані по різних загашниках. Мої зйомки того року існують, але там не писався екран, як це робиться зараз, а велася його зйомка камерою з проекторної демонстрації. Тому мені, по великому рахунку, сумно тим роком займатись, бо це буде виглядати не настільки красиво, як тепер. Хоча, я розумію, що одного разу все ж таки доведеться себе примусити це зробити.
2014-й я точно не знімав. Тоді навіть ніхто про це не просив, та й я ще не роздуплився, що це в принципі варто робити. Тому тут треба питати по людях: може у когось щось ще є, а він шифрується.

Я не знаю, чи є сенс писати про те, чому ці відео були зроблені тільки через ледь не п'ять років, але я точно впевнений, що, може, воно й на краще, бо після кількарічних карантинів ці відео будуть як щось реально нове, ніби-то сталося нове Рівнодення  :)
А причина, насправді, банальна. 2017 рік в моєму житті був в постійних роз'їздах (і це були не курорти). А потім сталося Рівнодення-2018, де нарешті самі матеріали доповідей почали записуватись напряму з екрана ноутбука. Просто саме ноутбуки, на яких ці доповіді запускались, завжди мені не належали, а тому і програмне забезпечення, яке було потрібне мені, на них їх власники не встановлювали.
А в 2018 році нарешті це вдалося змінити, і після того, як були змонотовані Рівнодення-2018 і Рівнодення-2019, в голові оселилась думка, що, може, ну його? Бо, зрозуміло, вони виглядали вже набагато презентабельнішими, ніж Рівнодення попередніх років.
Але час ставить все на свої місця і дає розуміння, що не так вже і "ну його".
Тож, думаю, для багатьох ця тема буде повноцінною рівноденною бомбою і подарує давно забуті відчуття  :)

І прохання вже особисто від мене. Мені дуже приємні подяки тут на сайті, але велике прохання робити їх і на самому ютубі. Так вони будуть спонукати особисто ютуб пропонувати наші відео ще комусь.

UPD 08.02.2022:
Повна підбірка відео "Рівнодення-2017":
« Останнє редагування: 08 Лютого 2022, 12:00:18 від Tryam »
Записаний
SW 25012P BD; SW 1206A; SW EQ-6; Orion StarShoot
Подякували

Tryam

• Клуб Астрополіс
Re: Рівнодення-2017. Відео доповідей.
« Відповідь #1 : 23 Січня 2022, 19:52:20 »
. - .

Тож, першим (для затравки) буде відео з Михайлом Бондаренком про новинки Астромагазину  :rofl:

Записаний
Подякували

OlegAstroLviv

• Подяк: 5144
  • Головне бажання
« Відповідь #2 : 24 Січня 2022, 09:26:02 »
. - .

Топчик хоть можна подивитися як воно було :jupiter: і що було колись в наявності ;D
Записаний
TS 150/900#AZ-EQ6-PRO#QHY 294mm-pro#Astronomik MaxFR 6 nm set+ LRGB Deep Sky set#Lunt 40/B600#AZ-EQ6-PRO#Apollo MaxM 432/429/462

Mutant

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 408
  • Так, так! Той самий, страхітливий та жахаючий...
« Відповідь #3 : 24 Січня 2022, 11:13:36 »
. - .

Тож, першим (для затравки) буде відео з Михайлом Бондаренком про новинки Астромагазину  :rofl:

Жах. Всі без масок, соціальної дистанції не дотримуються, ніхто не вакцинований. Неможливо дивитись...  :gigi:
Записаний
Synta SW ED80 Pro, HEQ5 Pro, Newtonian 200mm, Canon 350Da, QHY-5, QHY-6.

Polaris

• Подяк: 77
« Відповідь #4 : 24 Січня 2022, 11:45:36 »
. - .

Жах. Всі без масок, соціальної дистанції не дотримуються, ніхто не вакцинований. Неможливо дивитись...  :gigi:
Власне все це по Zoom можна було зробити, скільки людий витрачали свій час і кошти на добирання, проживання, скільки CO2 було згенеровано.
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 6648
  • Omnes in astronomo continentur.
« Відповідь #5 : 24 Січня 2022, 13:23:25 »
. - .

Власне все це по Zoom можна було зробити, скільки людий витрачали свій час і кошти на добирання, проживання, скільки CO2 було згенеровано.
все може бути, а з урахуванням наближення нового спалаху захворювання то ще й до зум конференції дійде
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре

Mutant

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 408
  • Так, так! Той самий, страхітливий та жахаючий...
« Відповідь #6 : 24 Січня 2022, 13:57:23 »
. - .

все може бути, а з урахуванням наближення нового спалаху захворювання то ще й до зум конференції дійде
Насправді зум-конференція не такий вже й поганий варіант. Міша думаю не гірше б розказав про новинки магазину і в Зумі. Єдина проблема ввечері упішний виступ не вдасться обмити.  :gigi: А тут вже Зумом не вирішиш. І скидку побільшу у Міщші не випросиш поки всі "навеселі". :)
Записаний
Synta SW ED80 Pro, HEQ5 Pro, Newtonian 200mm, Canon 350Da, QHY-5, QHY-6.

Yum

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 721
  • Сергей, и на ты... :)
« Відповідь #7 : 24 Січня 2022, 15:39:39 »
. - .

так, але атмосферу "Рівнодення" відчути можно тількі на "Рівноденні" (особливо вечірню, неформальну)  :)
Записаний
Dob130\650 & SW1025 & SWMaxView90 на Celestron NexStar SE & SW multi function
Подякували

mpyat2

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1596
  • Nothing lasts forever but the earth and sky.
    • Above us only sky
« Відповідь #8 : 24 Січня 2022, 18:36:48 »
. - .

так, але атмосферу "Рівнодення" відчути можно тількі на "Рівноденні" (особливо вечірню, неформальну)  :)

Саме так. Без живого спілкування -- це не Рівнодення.
Записаний
EQ5+EQDrive; SW 15075 | PMAK (AAVSO). 134 new variables discovered; 19 revisions/submissions of known objects.

Tryam

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #9 : 25 Січня 2022, 12:08:31 »
. - .

Другий ролик нашої програми:
Андрей Бегунов - Битва за космос.

Записаний
Подякували

Tryam

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #10 : 26 Січня 2022, 00:30:32 »
. - .

Я думаю, що провести конференцію цілком можна. Просто виставити обов'язкову умову пред'явлення документів про вакцинацію. Я думаю, що "Дія" встановлена у багатьох. Ну, або паперову версію при собі мати на випадок якоїсь державної перевірки заходу. Не стільки, навіть, задля себе, скільки для того, щоб не підставляти організаторів у випадку такої перевірки.
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #11 : 26 Січня 2022, 00:59:44 »
. - .

Я думаю, що провести конференцію цілком можна. Просто виставити обов'язкову умову пред'явлення документів про вакцинацію. Я думаю, що "Дія" встановлена у багатьох. Ну, або паперову версію при собі мати на випадок якоїсь державної перевірки заходу. Не стільки, навіть, задля себе, скільки для того, щоб не підставляти організаторів у випадку такої перевірки.
наявність вакцинації не є 100% панацеєю від зараження
неможна відкидати і того, що з різних куточків краіни здорові носії завезуть різних форм корони

Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #12 : 26 Січня 2022, 01:01:47 »
. - .

якщо і проводити то ближче до літа щоб більше бути на повітрі і поменше товктися в закритому приміщенні
Записаний

Tryam

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #13 : 26 Січня 2022, 02:10:54 »
. - .

якщо і проводити то ближче до літа щоб більше бути на повітрі і поменше товктися в закритому приміщенні
А де я написав, що це треба проводити вже ледь не зараз? Звісно, що бажано запланувати таке десь на травень.

наявність вакцинації не є 100% панацеєю від зараження
неможна відкидати і того, що з різних куточків краіни здорові носії завезуть різних форм корони
Повір, твоя їзда в метро або в маршрутці, де з тобою поруч їде купа "гостей столиці" з тих самих "різних куточків краіни", в яких просто на лобі цього не написано, набагато небезпечніша, ніж те, про що пишу я. При цьому ті, хто в тих маршрутках їздить, пред'явивши сертифікат, не факт, що не купили його. А в нашому випадку, гадаю, люди набагато свідоміші. А якщо, раптом, хтось і знайдеться, хто все ж таки теж "вирішив питання" подібним чином, то хай делікатно просто скаже, що не може приїхати. Причину завжди можна придумати. Банальне "не відпустили з роботи" цілком прокотить.  :rofl:
Короче, припиняємо. Бо це тема все ж таки про відео 2017 року, а не про оце'о...  :)
Записаний
Подякували

Tryam

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #14 : 27 Січня 2022, 15:00:16 »
. - .

Наступне відео:
Сергей Плакса - "50 интересных объектов на Луне".
Список здесь: http://www.astroclub.kiev.ua/forum/index.php?topic=42341.0

« Останнє редагування: 06 Лютого 2022, 18:41:15 від Tryam »
Записаний
Подякували

Tryam

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #15 : 29 Січня 2022, 17:24:15 »
. - .

Михайло Лашко - "Оптичні технології та телескопобудування XVII століття".

« Останнє редагування: 06 Лютого 2022, 18:41:01 від Tryam »
Записаний
Подякували

Tryam

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #16 : 31 Січня 2022, 16:49:22 »
. - .

Вадим Севрюков - "Любительская астрономия в Израиле".

Записаний
Подякували

Tryam

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #17 : 02 Лютого 2022, 18:25:57 »
. - .

Владимир Манько - "Солнечное затмение В США 21 августа 2017 года".

Записаний

Tryam

• Клуб Астрополіс
« Відповідь #18 : 05 Лютого 2022, 12:18:02 »
. - .

Анатолій Відьмаченко - "Усі на Марс!"

« Останнє редагування: 06 Лютого 2022, 18:39:45 від Tryam »