Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
25 Листопада 2024, 20:25:08

Увійти

google

Автор Тема: Хто знає за daystar Solar Scout SS60-ds Telescope ?  (Прочитано 330 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

alex_veles

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1546
Хто знає за daystar Solar Scout SS60-ds Telescope ?
« : 13 Березня 2023, 14:52:53 »
. - .

Панове, а хто знає в чому подвох?
Дивлюся на daystar Solar Scout SS60-ds Telescope за 1000$ ,
і бачу їній же quark за 1300$ намертво припасований до дешевого рефрактора.

https://daystarfilters.com/Scout/60ScoutDS.shtml

Невже за неможливість просто відкрутити і припасувати до іншого рефрактора скастили 300$?

Записаний

Acidlex

• Подяк: 540
  • Олександр
Re: Хто знає за daystar Solar Scout SS60-ds Telescope ?
« Відповідь #1 : 13 Березня 2023, 18:35:20 »
. - .

У мене є такий телескоп. Quark не "намертво" прикручений, зустрічав в інтернеті люди ставлять на інші телескопи,  потрeбуватиме токарної роботи, щоб виготовити перехідник. Думаю, що потрібно буде телескоп зі світлосилою ~F/15, а також, бажано, ERF фільтр, якщо велика апертура, і ще, мабуть, треба буде вкрочувати трубу телескопу, щоб досягти фокусу. Здається, є якісь відмінності між Кварком в SolarScout і тим який продається як окремий пристрій, здається діаметр фільтра в середині, я не впевнений, треба шукати інформацію.
Записаний
Саморобний легкий 370mm F/5.2 (системи Ньютона), Celestron EdgeHD 8",  Barska Magnus ED Triplet 80mm F/7, DayStar Solar Scout SS60-ds
Celestron SkyMaster 15x70
HEQ5 Pro, EQ3

alex_veles

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 1546
Re: Хто знає за daystar Solar Scout SS60-ds Telescope ?
« Відповідь #2 : 09 Липня 2023, 14:12:08 »
. - .

У мене є такий телескоп.
А не порівнювали його наглядно з старими однокласниками, типу lunt 35mm чи coronado 40mm?
В плані яскравості та контрасту Сонця?
Бо маю lunt 35mm, і комфортна яскравість в окулярі вдень десь лише при збільшенні 20-30 крат всього.
Хоч бери і темну будку будуй навколо скопа :-)
Записаний

Acidlex

• Подяк: 540
  • Олександр
Re: Хто знає про daystar Solar Scout SS60-ds Telescope ?
« Відповідь #3 : 19 Липня 2023, 17:35:31 »
. - .

Порівнювати нема з чим. Телескоп яскравий, я його діафрагмую до 40мм, бо на повній апертурі якість зображення гірша, мабуть проблема в світлосильному об'єктиві.
Найчастіше використовую окуляри 32 і 40мм, Якщо нема турбуленції від перегрітого балкону то і 25мм окуляр показує дуже добре і досить яскраво. Думаю, що і 20мм показував би добре, але не маю такого щоб перевірити.
Записаний
Саморобний легкий 370mm F/5.2 (системи Ньютона), Celestron EdgeHD 8",  Barska Magnus ED Triplet 80mm F/7, DayStar Solar Scout SS60-ds
Celestron SkyMaster 15x70
HEQ5 Pro, EQ3