Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
25 Листопада 2024, 20:31:29

Увійти

google

Автор Тема: Нові монтування на хвильових (гармонійних) двигунах для астрофото  (Прочитано 844 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

sentimentalbob

• Подяк: 92
    • The Sideburns Party

Постав того eq5о на криву колону і буде щастя . Перекладка зникне .
Питання 100 баксів .

Але ж один редуктор на столі та другий в дорозі) я люблю експериментувати, якщо не вийде нормальне монтування то на астротрекер точно підійде
Записаний
Подякували

tlgleonid

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 845

HEQ5=1250$ + мито і доставка маємо 500+=1750$ якщо не більше :facepalm:
В ціну 1250$ вже входить VAT. Треба правильно робити доставку, щоб не сплачувати другий раз ПДВ. Мені здається, що краще звернутися в астромагазин і замовити її там. Власник Астромагазину вміє це робити. Ціна буде трошки вища, ніж 1250$, але точно не 1750$.
Мене хвилює інше. Адже є ще таке поняття, як післягарантійний сервіс. Якщо здамається будь-яка деталь, скажімо, у кавоварці, можна без проблем купити цю деталь. А от якщо вийде з ладу, скажімо плата управління монтування, то важко сказати, що в цьому випадку робити. Наприклад, той же Астромагазин є офіційним дилером компанії ZWO в Україні. Тому для техніки ZWO питання сервісу можна вирішувати. А от зі Скайвотчером все набагато складніше.
Записаний
Задокументировано наблюдение  >1500 Deepsky объектов.
ТАЛ75R, GSO 8" 1:4 +HEQ5Pro SynScan+ZWO ASI183MM+ZWO ASI178MM+PlayerOne Uranus C+фильтры R,V, 265мм и 415 мм Добсоны HandMade+o3+hb+uhc+...
FAQ по любительской астрономии

tlgleonid

В мене зараз EQ5 з апгрейдом (стальний вал та підшипники на DE
перша половина ночі ок. друга половина ночі проблеми з балансуванням по DEC. не зручно користуватись на балконі.
У мене була EQ5 SynScan. Монті чудова, з гарною періодикою, яка виправлялася гідування. І все було б добре, якби не одне але. По осі DEC час від часу відбувались стрибки на десятки кутових секунд. Ця проблема була пов'язана з тим, що в оригінальному монтуванні був відсутній підшипник по цій осі. У Вас цей підшипник є, тож має бути все ОК. Я тільки не зрозумів, як на балансування може впливати час доби?
Записаний
ТАЛ75R, GSO 8" 1:4 +HEQ5Pro SynScan+ZWO ASI183MM+ZWO ASI178MM+PlayerOne Uranus C+фильтры R,V, 265мм и 415 мм Добсоны HandMade+o3+hb+uhc+...

Саша Наумов

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 612
  • Refractorman

той же Астромагазин є офіційним дилером компанії ZWO в Україні.

Цікавий факт, проте АМ5 в Астромагазині нема.
Як на мене, її головна перевага - мобільність і здатність нести порівняно велику апертуру.
Ну і ціна робить її доступнішою, порівняно з RST-135.

Як там з періодикою, побачимо. Але треба спочатку купити авто і права.
« Останнє редагування: 21 Квітня 2023, 13:51:05 від Саша Наумов »
Записаний
Agema SD 150 + WS-400

sentimentalbob

• The Sideburns Party

я роблю невеликий дизбаланс труби по осі DEC. до зеніту двигун "піднімає" більш важку половину труби та гідування виходить плавне. а ось після зеніту вісь DEC опускає більш важку частину труби, що мій DEC черв'як робить з ривками. вже не пам'ятаю чи справляється з цим перекладка. а вона ще не завжди можлива через балкон. все це погано для автоматизації. хочеться налаштувати та йти спати.
хочу перейти на NINA. що б можна було користуватись PHD2. можливо він працює краще за гід в MaximDL.
на графіку розмір пікселя приблизно  відповідає розміру кутової секунди (гід позаосьовий)
« Останнє редагування: 21 Квітня 2023, 14:04:54 від sentimentalbob »
Записаний

tlgleonid

Цікавий факт, проте АМ5 в Астромагазині нема.
Скажу більше. Наповненість сайту астромагазину, ціни і т.п. взагалі не відповідають дійсності. По факту, треба дзвонити і з'ясовувати можливість поставки, ціну і т.п.
Записаний

Diskus

• Подяк: 1321
  • "Лупайте сю скалу!"

я роблю невеликий дизбаланс труби по осі DEC. до зеніту двигун "піднімає" більш важку половину труби та гідування виходить плавне. а ось після зеніту вісь DEC опускає більш важку частину труби, що мій DEC черв'як робить з ривками. вже не пам'ятаю чи справляється з цим перекладка. а вона ще не завжди можлива через балкон. все це погано для автоматизації. хочеться налаштувати та йти спати.
хочу перейти на NINA. що б можна було користуватись PHD2. можливо він працює краще за гід в MaximDL.
на графіку розмір пікселя приблизно  відповідає розміру кутової секунди (гід позаосьовий)
Для цього і робиться крива колона , щоб усунути перекладку і не порушувати баланс труби при переході через меридіан .
Записаний

sentimentalbob

• The Sideburns Party

є фото як вона виглядає?
я не розумію конструкцію
Записаний

Diskus

• Подяк: 1321
  • "Лупайте сю скалу!"
Записаний

sentimentalbob

• The Sideburns Party

Немає доступу до неба, де б ця колона порішала б. В мене поки що крива тринога виходить, що б наблизити телескоп максимально близько до краю балкона що б було менше перекриття огляду близько до зеніту. балкон виходить чітко на південь. я б приварив би якісь хомути до закладних в бетонному перекритті та перилі що б можна було використати якусь трубу замість колони. бо хочеться що б телескоп був ще ближче до перила.
Записаний

tlgleonid

Записаний
Подякували

sentimentalbob

• The Sideburns Party

ідея гарна... але чи довіряю я усім сусідам зверху, що б вони по приколу не кинули зверху камінь? не довіряю
обвів колом куди хочу приварити вертикальну трубу-колону, або кріплення труби-колони (з внутрішньої сторони балкону).
чи вистачить сталевої труби діаметром наприклад 80мм?
Записаний

tlgleonid

Головне, щоб було чим закріпити голову монтування до труби чи чого там. Я для таких цілей ось таку приблуду придбав: https://www.aliexpress.com/item/1005002076337079.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.25.77e91802Iupy9U
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 6652
  • Omnes in astronomo continentur.

ідея гарна... але чи довіряю я усім сусідам зверху, що б вони по приколу не кинули зверху камінь? не довіряю
обвів колом куди хочу приварити вертикальну трубу-колону, або кріплення труби-колони (з внутрішньої сторони балкону).
Ого, так там напіваварійний балкон з такими перегородками, тут спершу може треба її укріпить, а потім на неї монтування вішать
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре
Подякували

sentimentalbob

• The Sideburns Party

Ого, так там напіваварійний балкон з такими перегородками, тут спершу може треба її укріпить, а потім на неї монтування вішать

ці перегородки майже не змінились за 30 років. Доволі міцно тримає арматура. Верхня кромка трохи покришилася, та далі не йде.
тоді спробую знизу приварити пластину до закладних в перекритті (під дошками) а до тією пластини вже прикручу трубу. але додатково зверху прикріплю до арматури перегородок або труби-перила
Записаний

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 6652
  • Omnes in astronomo continentur.

ці перегородки майже не змінились за 30 років. Доволі міцно тримає арматура. Верхня кромка трохи покришилася, та далі не йде.
тоді спробую знизу приварити пластину до закладних в перекритті (під дошками) а до тією пластини вже прикручу трубу. але додатково зверху прикріплю до арматури перегородок або труби-перила
ну то ок, бо просто на фото виглядає трохи стрьомно
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре