Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
25 Листопада 2024, 20:36:15

Увійти

google

Автор Тема: Ретро штучка Celestron C5 750mm F6  (Прочитано 4304 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Naboka Igor

• Подяк: 3880
    • Победитель конкурса "Лучшее астрофото" 2016 года
Re: Ретро штучка Celestron C5 750mm F6
« Відповідь #60 : 31 Січня 2024, 00:36:30 »
. - .

На даний час є чудова можливість зібрати інформацію з ухилом в оптимізм. Компроміс шукають всі і потім діляться результатом. Не варто покращувати спочатку мертве. Я не просто так давав посилання на початку теми, де багато хто вже викурив цей бамбук. Це як у виборі автомобіля, якщо це відро з цвяхами, про це скажуть практично всі, далі поліруй - не поліруй, все одно отримаєш ... вклавши купу часу та праці, що в перекладі і є гроші. Тому інформацію потрібно спочатку зібрати, хто чим користується, скільки коштує і які при цьому можна отримати результати. Так, за день такий пошук не зробити, час виявить зацікавленість, отимізм у досягненні мети. Загалом, не все так і погано.
Щодо сферичних поверхонь, не вірно, Ед вже вище зазначив, в масовому виробництві, їх зробити простіше, в сукупності декількох вони компенсують(виправлять) аберації і будуть з оптичного скла. При цьому їх ніхто не вирізатиме склорізом після, бо це є нонсес, реальна халтура.
Хаббл - приклад реальної халтури. Він же приклад вартості покращувати спочатку мертве.
Кончений оптімізм форева!
Хаббл не приклад халтури, хаббл приклад "обрізанного" фінансування.
Досі не можу зрозуміти, як можна перевірити великий космічний телескоп у зборі на Землі. Як бути з розвантаженням оптики і жорсткістю всієї конструкції? Коли у невагомості це й нафік не потрібно. Реальна вартість такого стенду може виявитися дорожчою за сам телескоп. Звичайно обрізали, типу, як і нам зараз, фінансування складна річ.
Записаний
Hand Made: Обсерватория. Sky Stalker - Ньютон 406/4,7.
Sky Мак - Maksutov–Cassegrain 152/12.

Edward

• Подяк: 1989
  • Be free!
« Відповідь #61 : 31 Січня 2024, 06:26:59 »
. - .

На даний час є чудова можливість зібрати інформацію з ухилом в оптимізм. Компроміс шукають всі і потім діляться результатом. Не варто покращувати спочатку мертве. Я не просто так давав посилання на початку теми, де багато хто вже викурив цей бамбук. Це як у виборі автомобіля, якщо це відро з цвяхами, про це скажуть практично всі, далі поліруй - не поліруй, все одно отримаєш ... вклавши купу часу та праці, що в перекладі і є гроші. Тому інформацію потрібно спочатку зібрати, хто чим користується, скільки коштує і які при цьому можна отримати результати. Так, за день такий пошук не зробити, час виявить зацікавленість, отимізм у досягненні мети. Загалом, не все так і погано.
Щодо сферичних поверхонь, не вірно, Ед вже вище зазначив, в масовому виробництві, їх зробити простіше, в сукупності декількох вони компенсують(виправлять) аберації і будуть з оптичного скла. При цьому їх ніхто не вирізатиме склорізом після, бо це є нонсес, реальна халтура.
Хаббл - приклад реальної халтури. Він же приклад вартості покращувати спочатку мертве.
Кончений оптімізм форева!
Хаббл не приклад халтури, хаббл приклад "обрізанного" фінансування.
Досі не можу зрозуміти, як можна перевірити великий космічний телескоп у зборі на Землі. Як бути з розвантаженням оптики і жорсткістю всієї конструкції? Коли у невагомості це й нафік не потрібно. Реальна вартість такого стенду може виявитися дорожчою за сам телескоп. Звичайно обрізали, типу, як і нам зараз, фінансування складна річ.
З тестуванням кожного окремого дзеркала, якраз все було добре. В мене, навіть десь є інтерферограма ГЗ. Чудове дзеркало, з СКП лямда на 50. І вторинне теж гарне. Тільки ексцентриситет вони на ньому не той зробили, а так усе точно. Схема контроля неправильно була порахована. Отож, якби тестували схему "в зборі", то вони це б усе побачили, а так побачили вже на орбіті. З тих часів серед оптиків ходе прислів'я : ""хаббла" дурні робили, ми ж не дурні" :gigi:
Записаний
"Запалiть факела, все закiнчено…"(с)

Step

• Подяк: 136
« Відповідь #62 : 31 Січня 2024, 23:28:06 »
. - .

З тестуванням кожного окремого дзеркала, якраз все було добре. В мене, навіть десь є інтерферограма ГЗ. Чудове дзеркало, з СКП лямда на 50. І вторинне теж гарне. Тільки ексцентриситет вони на ньому не той зробили, а так усе точно. Схема контроля неправильно була порахована. Отож, якби тестували схему "в зборі", то вони це б усе побачили, а так побачили вже на орбіті. З тих часів серед оптиків ходе прислів'я : ""хаббла" дурні робили, ми ж не дурні" :gigi:
Окремо все гарно, а в цілому повний жах бо неправильно прорахували, так чому не халтура?
В мене відомості що дзеркало для Хаббла виділили військові, тому навпаки, гроші вчені зекономили, але це їм не допомогло.
До речі, нещодавно ті ж військові віддали науковцям залишки, ще кілька подібних дзеркал, як вже застарілих. Робіть що хочете. Ну і напевне вже всі чули, з одного такого дзеркала збираються зробити дуже ширококутний "Хаббл". Прогресс!
У військових відповідно вже є ЩЕ КРАЩІ інструменти! Це добра новина з усіх боків.
А в мене бажання вдихнути нове життя новими технологіями в застарілий об'єктив.
Записаний
AZ-GTi, Tamron 150-600, Celestron C5 750mm, Sony A6300, Sony A7RII, SV305Pro

Lexxua

• Подяк: 31
« Відповідь #63 : 01 Лютого 2024, 16:57:42 »
. - .

[/quote]
У військових відповідно вже є ЩЕ КРАЩІ інструменти! Це добра новина з усіх боків.
[/quote]

Здоровенні супутники-шпигуни,які працюють в оптичному діапазоні,то вже минулий вік.Вони дуууже дорогі,отже багато не запустите,отже доведеться чекати вікно,коли супутник пролетить над об'єктом,а як там хмари,то ніхто нічого не побачить.
Зараз замість оптики користуються радаром,на орбіті можна розгорнути набагато більшу ФАР,ніж дзеркало,навіть Веба
Записаний
Головний калібр:NEQ6+SW Quattro 8s
Допоміжний калібр:SW 130650 EQ2;Юпітер-37а
Canon EOS 550D

Edward

• Подяк: 1989
  • Be free!
« Відповідь #64 : 01 Лютого 2024, 17:49:04 »
. - .

Кінець 1979. Поліровка ГД того самого "габбла"...
Саме головне у цьому процесі, щоб краватку на ретушорувальну головку не намотало ;D
Записаний
"Запалiть факела, все закiнчено…"(с)
Подякували

rgb

• Подяк: 141
« Відповідь #65 : 01 Лютого 2024, 19:11:18 »
. - .

Типовий бойовий оптик.
Записаний

Step

• Подяк: 136
« Відповідь #66 : 02 Лютого 2024, 02:48:59 »
. - .

Цитувати

Здоровенні супутники-шпигуни,які працюють в оптичному діапазоні,то вже минулий вік.Вони дуууже дорогі,отже багато не запустите,отже доведеться чекати вікно,коли супутник пролетить над об'єктом,а як там хмари,то ніхто нічого не побачить.
Зараз замість оптики користуються радаром,на орбіті можна розгорнути набагато більшу ФАР,ніж дзеркало,навіть Веба
Одно іншому не заважає, не відміняє а доповнює. В космос теж дивляться не тільки оптичні(людського діапазону) телескопи. Ширше спектр, більше(іншої) інформації, шо вгору дивитись, що вниз.
Хочу зняти Венеру в ультрафіолеті.
« Останнє редагування: 02 Лютого 2024, 05:27:26 від Step »
Записаний
AZ-GTi, Tamron 150-600, Celestron C5 750mm, Sony A6300, Sony A7RII, SV305Pro