Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
18 Лютого 2025, 20:54:06

Увійти

google

Автор Тема: Приклади кадрів з Sky-Watcher 80ED  (Прочитано 477 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Nao

• Подяк: 2737
Приклади кадрів з Sky-Watcher 80ED
« : 03 Листопада 2023, 13:47:19 »
. - .

Доброго дня.
Звертаюсь до ЛА, які знімали на ED-рефрактор SW 80ED - поділіться будь ласка FITS-кадрами по зіркам, знятими з флеттнером на дзеркальний фотоапарат (бажано сумарні кадри, але й одиночні підійдуть). В кого є кадри, зроблені на схожі ED-шки (Orion, Celestron), або на 100ED - також цікаво було б глянути.
Дякую.

Nao

Re: Приклади кадрів з Sky-Watcher 80ED
« Відповідь #1 : 06 Листопада 2023, 16:37:14 »
. - .

Три дні, і жодної відповіді...  :hz:
Всього лише хотів порівняти роботу класичної 80ED зі своєю ED-шкою (бо є деякі нюанси), але бачу, що не там питаю  :down:

tlgleonid

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 846
« Відповідь #2 : 06 Листопада 2023, 19:01:47 »
. - .

Мабуть вже мало хто знімає на ED-шки. Але навіть, якби такі fits були, вони мало придатні для аналізу оптичних систем. Адже на оптичну системи впливає купа факторів, наприклад, атмосфера, яка за довгу витримку ще й усереднюється, або перекаоси матриці в камері. Тут треба систему досліджувати на інтерферометрі або за допомогою масок Гартмана, та ще й маючи генератор світла різних довжин хвиль. А які нюанси Вас турбують?
Записаний
Задокументировано наблюдение  >1500 Deepsky объектов.
ТАЛ75R, GSO 8" 1:4 +HEQ5Pro SynScan+ZWO ASI183MM+ZWO ASI178MM+PlayerOne Uranus C+фильтры R,V, 265мм и 415 мм Добсоны HandMade+o3+hb+uhc+...
FAQ по любительской астрономии
Подякували

Nao

« Відповідь #3 : 07 Листопада 2023, 12:45:51 »
. - .

Мабуть вже мало хто знімає на ED-шки. Але навіть, якби такі fits були, вони мало придатні для аналізу оптичних систем. Адже на оптичну системи впливає купа факторів, наприклад, атмосфера, яка за довгу витримку ще й усереднюється, або перекаоси матриці в камері. Тут треба систему досліджувати на інтерферометрі або за допомогою масок Гартмана, та ще й маючи генератор світла різних довжин хвиль. А які нюанси Вас турбують?

Знімають може і мало, але ж кадри мали б в когось лишитися (в мене наприклад збережені майже всі лайти і калібровочні кадри, ще починаючи з 2010 року). Та й не потрібен мені глибинний аналіз оптичної системи з інтерферометрами і генераторами світла. Просто взяв собі ED-шку для портативного візуалу а заодно для спорадичних астрофотосесій всякої діпскайної попси (з нерідним флетнером WO 0.8x), і хотілося б порівняти з "класикою" в плані хроматизму і корекції поля.

S.Fire

• Клуб Астрополіс, Адміністратор
  • Подяк: 3664
  • Павло Пресняков
« Відповідь #4 : 07 Листопада 2023, 13:14:17 »
. - .

З 10 року відвідуваність форуму впала в 10 разів, тепер треба чекати в 10 разів довше, може хтось з груп в мессенджерах зайде та побачить:)
Записаний
Мій сайт
Мій фотоальбом
Допоможу з обладнанням для відеоспостереження метеорів.

Alone_Ghost

• Подяк: 268
« Відповідь #5 : 14 Листопада 2023, 10:39:27 »
. - .

є така труба з рідним коректором. мети знімати саме на DSLR не було, але здається це буде must have найближчим часом, нажаль усе к тому йде. тестове  і може навіть з гідом щось можна буде спробувати, як буде можливість. і то без грілки на морду EDшки хз як все піде, якось поїхав в село і одразу все запотіло і прийшлось згорнутись.

окрім відвідин форуму ще якось треба, щоб "стояло" цим усим займатись, коли за вікном війна в буквальному сенсі. не скажу за інших, а я заходжу на форум так, що раз в місяць булоб за щастя. кожен відчуває ці часи по-своєму, вибачте...
Записаний
"Найнезбагненніше у світі - те, що він збагненний" - А. Ейнштейн
Подякували

Alone_Ghost

• Подяк: 268
« Відповідь #6 : 14 Листопада 2023, 10:51:38 »
. - .

труба в мене така, з такою позначкою і звичайним чорним ЛХ (не зеленим), уточнюю, можливо не актуально буде саме такий інструмент
Записаний
"Найнезбагненніше у світі - те, що він збагненний" - А. Ейнштейн

Nao

« Відповідь #7 : 14 Листопада 2023, 11:22:11 »
. - .

Я не просив нікого спеціально знімати тестові кадри, просто думав може в когось завалялися раніше відзняті кадри на колись популярний серед ЛА ED-рефрактор, щоб порівняти зі своєю трубою в плані хроматизму і корекції поля.
Але оскільки за два тижні ніхто кадрами не поділився - напевно обійдуся, і тему закриваю...
« Останнє редагування: 15 Листопада 2023, 14:56:36 від Nao »
Записаний