Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* * *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
25 Листопада 2024, 04:30:21

Увійти

google

Автор Тема: Продана: Турист-3, Глянцева, Нова, зорова труба-телескоп СССР,  (Прочитано 725 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

bim_lviv

• Подяк: 5

Перша редакція, глянцева, якісне насичене пісочне просвітлення оптики, якісніша оптика і зображення, збірка і матеріали ніж у нових моделях.
Змінна кратність від 20х до 100х. Фотовідео схема перестановки лінз йде в комплекті.
Зорова труба Нова, заводський стан, не курочена, не користована. Всередині чисто, механіка вся працює ідеально без люфтів. Зображення через неї нейтральне, не жовтить.
Дуже універсальний прилад, який дає можливість змінювати кратність в залежності від потреб. На великих кратностях можна спостерігати в хорошій якості за планетами, на Юпітері екваторіальні полоси, на Сатурні кільце, фазу Венери і звичайно Місяць.
Труба може замінити дорогі громіздкі телескопи.
На трубу надається гарантія на ремонт і обслуговування.
телефон 0934818786
« Останнє редагування: 30 Грудня 2023, 04:33:42 від bim_lviv »
Записаний

Bob

• Подяк: 39

Зі всією повагою. Якщо труба не курочена, то як вона може збільшувати у 100 разів. Тобто відстані між лінзами Ви змінювали, тобто курочили. Як ця труба Паганеля може замінити телескоп, навіть самий примітивний. Відповідь - ніяк. У мене є ця труба. Зображення відносно задовільне. Але вся ця штуковина - просто корисний оптичний прилад у подорожі для спостереження цікавих моментів. І її треба чесно позиціювати саме так, а не як щось придатне до більш-менш адекватних астрономічних застосувань. Кільця Сатурна крізь цю трубу виглядають як у Галілея, ну а заявлене можливе збільшення перекреслює всі настанови оптики.
Записаний

bim_lviv

Пане Bob і інші хто подякував за цей випад в мій бік:
 - труба не курочилася, стан заводський, тобто вона не піддавалася розгону, це може підтвердити новий власник;
 - коментар достойний оскара а тих хто підтримав це "особливої" пошани.
« Останнє редагування: 07 Січня 2024, 03:19:59 від bim_lviv »
Записаний

bim_lviv

Зі всією повагою. Якщо труба не курочена, то як вона може збільшувати у 100 разів. Тобто відстані між лінзами Ви змінювали, тобто курочили. Як ця труба Паганеля може замінити телескоп, навіть самий примітивний. Відповідь - ніяк. У мене є ця труба. Зображення відносно задовільне. Але вся ця штуковина - просто корисний оптичний прилад у подорожі для спостереження цікавих моментів. І її треба чесно позиціювати саме так, а не як щось придатне до більш-менш адекватних астрономічних застосувань. Кільця Сатурна крізь цю трубу виглядають як у Галілея, ну а заявлене можливе збільшення перекреслює всі настанови оптики.

https://youtu.be/_bC0FKy0_vs  ---  Відео через трубу Турист-3 за 20$ на кратностях 70-100х, знято на дешевий смартфон, труба закріплена на фотоштативі за 10$, відео велося в більшості з рук в не найкращих погодних умовах.

Що з лицем ?? ---Bob, rgb, ds40a, Егор, OlegAstroLviv, Квазар 3C 273, obid.42
« Останнє редагування: 30 Грудня 2023, 04:32:17 від bim_lviv »
Записаний

bim_lviv

Цей коментар тягне на Оскара.
 :super:
Взагалі для мислячих людей сама думка написати щось таке з самого початку мала виглядати дуже сумнівною, оскільки обгадити оптичний прилад, який перевірений поколіннями і добре зарекомендувавший себе власне як перший прилад для спостережень нічного неба це те саме, що плюнути в лице нашим батькам. І ті хто подякував за цей бруд - ви теж в цьому човні.

« Останнє редагування: 07 Січня 2024, 03:23:56 від bim_lviv »
Записаний

Bob

Я вже майже забув про усе. Але Ви наполягаєте. Мені подякували, як на мене, ну дуже шановані члени нашого товариства. І це для мене приємно. А що торкається ваших казок про оптичні властивості цієї  зорової труби, то тут виникає багато сумнівів. Ваші світлини яскраво демонструють саме це. Тільки не треба вважати що навкруги покупці дурніші  за Вас а Ви методично впарююте їм цей звичайний оптичний товар в якості  універсальної супергляделки. Поруч з вашою пропозицією розташована труба набагато краща за практично тіж самі кошти. Нехай модератори мене забанять, але 1700 грн це 45 у.о., а не 20 як Ви наголосили. Ще раз підкреслюю - реклама повинна відповідати дійсності, а не бажанню продати за будь яких умов. Подивиться на пропозиції  форумчан. Стислий опис з посиланням на НЕЗАЛЕЖНІ джерела щодо якості. І це приємно дивитись і міркувати про придбання.
Записаний
Подякували

bim_lviv

Я вже майже забув про усе. Але Ви наполягаєте. Мені подякували, як на мене, ну дуже шановані члени нашого товариства. І це для мене приємно. А що торкається ваших казок про оптичні властивості цієї  зорової труби, то тут виникає багато сумнівів. Ваші світлини яскраво демонструють саме це. Тільки не треба вважати що навкруги покупці дурніші  за Вас а Ви методично впарююте їм цей звичайний оптичний товар в якості  універсальної супергляделки. Поруч з вашою пропозицією розташована труба набагато краща за практично тіж самі кошти. Нехай модератори мене забанять, але 1700 грн це 45 у.о., а не 20 як Ви наголосили. Ще раз підкреслюю - реклама повинна відповідати дійсності, а не бажанню продати за будь яких умов. Подивиться на пропозиції  форумчан. Стислий опис з посиланням на НЕЗАЛЕЖНІ джерела щодо якості. І це приємно дивитись і міркувати про придбання.

Пане Bob - ви спочатку звели наклеп на мене звинувачуючи мене в обмані покупців, нібито я "курочив" трубу.
 Потім ви написали, що я обманюю потенційних покупців, називаючи Турист-3 труба-телескоп, бо з ваших слів цю трубу не можливо використовувати на великих кратностях для спостереження нічного неба. Я на відео чітко показав, що
можна і навіть дуже успішно для спостереження планет і Місяця особливо на кратностях навіть до 100х, що ви заперечували як абсолютно неможливе.
 Ви далі обманюєте і маніпулюєте фактами і моїми словами. Де я написав, що фільмував через цю трубу, іменно на цей екземпляр ? Що за маніпуляції ? Відео старе, зроблене поспіхом без претензій виставляння його десь в інтернеті, просто для себе фільмував. Власне ціна тої труби була 20$ і зараз не проблема за такі гроші придбати її навіть в новому стані.
 Де я називав цю трубу "суперглядєлкою" ? Я завжди казав, що це хороший старт для тих хто починає свою подорож в Астрономії, ця труба дає змогу побачити чи людині треба більше і чи їй це взагалі треба. Звісно, що ця труба не може замінити якісні і дорогі апертурні прилади для спостереження нічного неба. Але деякі бюджетні прилади за великі кошти навіть ця оптика обіграє по якості не говорячи вже про кратність.
 Я розумію, що жаба дусить через ці слова деяких власників професійних і дорогих приладів. Але демонструвати такі висери на публіку то як мінімум школярство. І воно би було смішно і не більше, якби не тупі наклепи і прояви невігластва в темі яка є не для обговорення.
 Запишу відео і зроблю загальнодоступним хай люди оцінять це. Бо я бачу ви не тільки не хочете зробити певних висновків, ви ще й готові йти з цим срачем на публіку, далі обманюючи і маніпулюючи.
 Відносно труби "поруч з моєю пропозицією" ви маєте на увазі Svbony Sv28 25-75x70, з ваших слів вона набагато краща і дорожча тільки на 300 грн. Мені цікаво звідки у вас ця аргументація береться? Ви хоча б раз дивились через цю трубу ? Якість SV48 за замовчуванням нижча від Турист. Така аргументація вказує на вашу некомпетентність. Мені цікаво дуже глибина дна, яке ви і ваші "вдячні" колеги зможете пробити.

Змінна кратність від 20х до 100х.
Змінна кратність з повною розборкою труби? Зазвичай змінна кратність це конструкція приладу, що дозволяє змінювати кратність в процесі спостережень. Наприклад Турист-П 8-20х32.

Ну а як по вашому це називається ? В трубі така проста конструкція, пальчиками знімається окуляр і міняється розташування лінз, всю трубу не треба розбирати  :facepalm: В телескопах з окулярами маніпуляцій не відбувається ніяких ? В більшості зорових трубах окуляри не міняються ? Називайте це як хочете але така властивість змінювати кратність (будь яким способом) так і називається  -  змінна кратність  ;D

Квазар 3C 273 - ви вже переконалися, що у вашого Nikon 7x35 було відсутнє просвітлення зовнішніх елементів ? Чи далі маніпулюєте цим ?  ;D Ви так образились на мене, що відмовились визнавати очевидні речі ?

« Останнє редагування: 07 Січня 2024, 03:27:27 від bim_lviv »
Записаний

Pj

• Подяк: 15

Змінна кратність від 20х до 100х.
Змінна кратність з повною розборкою труби? Зазвичай змінна кратність це конструкція приладу, що дозволяє змінювати кратність в процесі спостережень. Наприклад Турист-П 8-20х32.

Ну а як по вашому це називається ? В трубі така проста конструкція, пальчиками знімається окуляр і міняється розташування лінз, всю трубу не треба розбирати  :facepalm: В телескопах з окулярами маніпуляцій не відбувається ніяких ? В більшості зорових трубах окуляри не міняються ? Називайте це як хочете але така властивість змінювати кратність (будь яким способом) так і називається  -  змінна кратність  ;D
Додам: змінювати кратність без інструменту. Те що в інструкції до приладу описано.
А переставляти лінзи пальчиками вночі це не змінна кратність.
« Останнє редагування: 01 Січня 2024, 19:37:35 від Pj »
Записаний
Подякували

Bob

Продивився уважно тут:
, ( і рекомендую усім передивитись) як автор на протязі 10 хвилин демонструє розгон цієї труби шляхом перестановки втулок в обертаючому блоці, що взагалі то було відомо років 40 тому, бо у СРСР аналогічні за оптичною схемою труби виготовлялись низкою оптичних заводів. Але конструктори не ідіоти і тому штатне збільшення цього приладу саме 20 разів. А все інше від лукавого. Все це і називається - курочити, нехтуючи елементарним знанням про оптичне зображення, яке у даному випадку зветься просто - мило.
Записаний
Подякували

bim_lviv

Нагадаю, що починали зі звинувачень, що я курочив трубу і що труба "отстой". З цим не получилося у вас,  чіпляєтесь тепер до слів. Ну що ж для "ломом оперезаних" пояснюю:

- Колись за совєтів в журналі "Наука и жизнь" (1980х рр) була стаття про модернізацію Турист -3, там була поміщена схема за якою можна було змінювати кратність труби. Зокрема вказувалась точна Кратність при певному розташуванні лінз. Кратність різна КАРЛ при зміні положень лінз згідно схеми. Схема виконана професійно з додатковими оптичними характеристиками для кожної окремо взятої кратності, вказувався вихідний зрячок і поле зору.

« Останнє редагування: 07 Січня 2024, 03:30:17 від bim_lviv »
Записаний

Bob

Просто не треба заробляти, використовуючи нісенитницю на сторінках цього форуму, де звичайні аматори астрономії бажають призвичаїтись до певних астрономічних спостережень. А з Вашою допомогою побачивши Венеру в червоному оточенні і Юпітер наче бельмо  перед оком - вони жахнуться і забудуть шлях до форуму. Колись у 1985 році я придбав собі "Міцар" і те, що я побачив перевернуло в мене усе. Це був клас. А те, що Ви демонструєте можна спостерігати за допомогою окулярної лінзи +2 D. І якість смарфона тут ні до чого. Вона заздалегідь перевершує якість вашої труби. А взагалі то фотографувавння за зопомогою смартфона - теж цікавий напрямок спостережень. Але Ви його спаплюжили.
Записаний
Подякували

bim_lviv

Трішки привідкрию занавісу причин ненависті деяких коментаторів і тих хто їх підтримує:

- Пан Bob не може продати свій телескоп Мицарь, тому всякими способоми намагається нашкодити в темі. Вибачте Пане Bob, що люди обирають Турист-3 а не ваш телескоп.

- Ще один учасник  Пан "Квазар" образився на мене через те, що я його змусив визнати очевидне, а саме те, що його бінокль не мав просвітлення на зовнішніх оптичних елементах. Вибачте якщо я вас образив констатацією фактів.

- Пане AlexCherny вибачте за те, що вам не вдалося купити у мене халявний бінокль пару років назад і вам цей факт до тепер не дає спокійно спати і ви мусите підтримувати таку поведінку учасників форуму.

Не ведіть себе як гопкомпанія.

Труба продана, тема закрита.
« Останнє редагування: 20 Лютого 2024, 13:32:45 від bim_lviv »
Записаний