Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
22 Листопада 2024, 18:17:18

Увійти

google

Автор Тема: Ідентифікація метеоритів  (Прочитано 4442 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Андрійович

• Подяк: 5
Re: Ідентифікація метеоритів
« Відповідь #100 : 19 Лютого 2024, 18:56:30 »
. - .

Так , отримав таке значення питомої ваги,можливо  не  зовсім точно,зменшив фото загального плану  ,попробую скинути
Всім привіт! в старих підручниках по вивченню та ідентифікації метеоритів- до уваги бралися всього три ознаки:-кора плавлення,регмагліпти (сюди-орієнтованість,зглаженість),магнітність (не обовязково),коли це було ,то досліджували вже дальше, а от магнітність в М на сьогодні -це така "фігня" на якій "спотикаються" всі шукачі ,знайшов кусок болотної руди на МД,то вже і М.
А якщо він пролежав пару сотню мільйонів років в землі і того нічого не лишилось?
Залізо легко окислиться
Тому єдина порада, або звертайтеся до фахівців, або робіть в себе дома лабораторію по перевірці
Всім привіт! можливо і потрібно відправити в комітет по метеоритах- Семененко,але ж потрібно різати ,відправляти,ну на випадок  нехай підтвердять - це М,що потім,ті залишки вже нікому не цікаві,все ж зрозуміло стає,ну який то там метеорит,точно знаю,що більшість колекціонерів,збирачів воліють бачити не займаний зразок.
я вже кілька раз писав, що треба робити, якщо знайшли щось схоже на метеорит, але бачу що безрезультатно
якщо Ви такий геній-вундеркінд, розумніші за цілий інститут і можете ідентифікувати метеорит без його розрізання, наукового приладдя то нащо було заводити цю тему? не морочте тоді людям голову
Всім привіт! та не нервуйте ви так, ви що -працюєте там?,я нікому не морочу голову -окрім вас ніхто не виказує своє  невдоволення ,висвітлюю актуальну тему для  багатьох зацікавлених,показую що маю,ділюся чим можу,в цілому займаюся тим -чим займаються всі тут.
Записаний

AlexCherny

• Подяк: 209
« Відповідь #101 : 20 Лютого 2024, 18:04:04 »
. - .

Это не осветление темы, а "просто позор какой-то" (с)
Записаний
Подякували

SIDEROCRATOR

• Клуб Астрополіс
  • Подяк: 6647
  • Omnes in astronomo continentur.
« Відповідь #102 : 20 Лютого 2024, 20:13:47 »
. - .

Всім привіт! та не нервуйте ви так, ви що -працюєте там?,я нікому не морочу голову -окрім вас ніхто не виказує своє  невдоволення ,висвітлюю актуальну тему для  багатьох зацікавлених,показую що маю,ділюся чим можу,в цілому займаюся тим -чим займаються всі тут.
[/quote]
Ви не висвітлюєте тему, а несете антинаукову маячню, та ще й агітуєте тут інших ігнорувати наукові методи і науку взагалі.
Записаний
Астрономія корисна, бо показує нам, яка нікчемна люди­на тілом і яка велична вона духом, бо розум її в змозі осягнути сяючі безодні, де її тіло, лише темна точка, але вона у змозі насолоджуватися їхньою безмовною гармонією. А. Пуанкаре
Подякували

Андрійович

« Відповідь #103 : 21 Лютого 2024, 18:59:12 »
. - .

Это не осветление темы, а "просто позор какой-то" (с)
Всім привіт! що не так? можете конкретно вказати в чому -"позор" -допоможу вам:- показую не метеорити,не правильно описую,не пояснюю,маю свою точку зору,не правильно зайшов на форум,не зняв шапку перед ким то,осмілився заперечити,як що не все- придумайте самі і виберіть ,яка з причин -"позор",а як що маєте метеорити ,то покажіть як правильно це робиться без "позору".
Записаний

Андрійович

« Відповідь #104 : 07 Квітня 2024, 21:01:32 »
. - .

Всім привіт! до уваги любителів метеоритів-пропоную розглянути ,та викласти свої версії що до утворення в метеоритах- "ударного розплаву",що являє собою цілу сітку направлених під різними кутами місцями тонких ідеально проплавлених тріщин по поверхні і не тільки,на зрізі видно,що плавлений матеріал заповнив тріщини так же ідеально і в середині,в літературі та в інеті інформації про це не густо,але де що є,що дає змогу вважати ударний розплав та спайність з двох і більше кусків-вважати однією з ознак метеоритності при ідентифікації такої групи М,звісно ж мене це цікавить -тому що маю такий екземпляр,за допомогу та пораду буду вдячний.
Записаний

Андрійович

« Відповідь #105 : 07 Квітня 2024, 21:04:56 »
. - .

Всім привіт! до уваги любителів метеоритів-пропоную розглянути ,та викласти свої версії що до утворення в метеоритах- "ударного розплаву",що являє собою цілу сітку направлених під різними кутами місцями тонких ідеально проплавлених тріщин по поверхні і не тільки,на зрізі видно,що плавлений матеріал заповнив тріщини так же ідеально і в середині,в літературі та в інеті інформації про це не густо,але де що є,що дає змогу вважати ударний розплав та спайність з двох і більше кусків-вважати однією з ознак метеоритності при ідентифікації такої групи М,звісно ж мене це цікавить -тому що маю такий екземпляр,за допомогу та пораду буду вдячний.
Записаний

Андрійович

« Відповідь #106 : 07 Квітня 2024, 21:07:26 »
. - .

Записаний

Андрійович

« Відповідь #107 : 13 Червня 2024, 21:14:56 »
. - .

Всім привіт! зображення не зовсім чітко получилося,така собі система -зірка а навколо як би планети
Записаний

Андрійович

« Відповідь #108 : 13 Червня 2024, 21:18:00 »
. - .

Так мабуть краще видно.
Записаний

Андрійович

« Відповідь #109 : 17 Червня 2024, 23:06:40 »
. - .

Всім привіт! такий цікавий зріз.
Записаний

Андрійович

« Відповідь #110 : 17 Червня 2024, 23:13:23 »
. - .

Записаний

Андрійович

« Відповідь #111 : 07 Липня 2024, 15:51:44 »
. - .

Всім привіт! схоже ,що на форумі не має знавців в метеоритиці,чи то не цікаво,чи то не впевнені в своїх знаннях,скоріше за все- мабуть бояться  показувати,що в кого є, а то хтось може зауважити ,що "не метеорит" і щось обговорювати,тут з інших джерел інформують ,що це може бути - олівіновий метеорит (алмаз),що утворюється з графіту,при високій температурі ,за 2000С і шаленому тиску а можливо і навпаки,це ще навіть точно не відомо,при освітленні і під мікроскопом це майже "інший світ" не перебільшую.
Записаний

Андрійович

« Відповідь #112 : 20 Липня 2024, 21:09:44 »
. - .

Всім привіт! відбиток пальчика на метеориті.
Записаний

Андрійович

« Відповідь #113 : 30 Липня 2024, 22:50:00 »
. - .

Всім привіт! при ідентифікації-головна ознака метеоритності-зовнішня метеоритна форма+кора плавлення+регмагліпти,інші сім ознак після лабораторного дослідження.
Записаний

Андрійович

« Відповідь #114 : 05 Серпня 2024, 22:01:14 »
. - .

Всім привіт! хондри в метеоритах:- майже всі камяні метеорити -мають округлі зерна (хондри),як по поверхні так і на зрізах
Записаний

Андрійович

« Відповідь #115 : 05 Серпня 2024, 22:04:04 »
. - .

Хондри на поверхні.
Записаний

Андрійович

« Відповідь #116 : 19 Серпня 2024, 22:18:39 »
. - .

Всім привіт! хондра в діаметрі має в середньому -0,5 мм,але є більше в цьому випадку -велика = 11мм, в різних М хондри мають свою різну будову, тут хондри складаються з концентричних кілець + ядро,поверхня хондр вкрита пиловою оболонкою,матриця цього М напівпрозора ,тому під збільшенням добре це видно.
Записаний

Андрійович

« Відповідь #117 : 11 Вересня 2024, 22:16:24 »
. - .

Всім привіт! знайшов  збільшене ,таке чудове фото цього метеорита.
Записаний

Андрійович

« Відповідь #118 : 11 Вересня 2024, 22:22:42 »
. - .

Всім привіт! знайшов  збільшене ,таке чудове фото цього метеорита.
Але не так все-просто,зменшення розміру фото з МЕГА/Б в КІЛО/Б - не дає бажаного результату.
Записаний

Андрійович

« Відповідь #119 : 25 Вересня 2024, 21:44:37 »
. - .

Всім привіт! схоже ,що на форумі не має знавців в метеоритиці,чи то не цікаво,чи то не впевнені в своїх знаннях,скоріше за все- мабуть бояться  показувати,що в кого є, а то хтось може зауважити ,що "не метеорит" і щось обговорювати,тут з інших джерел інформують ,що це може бути - олівіновий метеорит (алмаз),що утворюється з графіту,при високій температурі ,за 2000С і шаленому тиску а можливо і навпаки,це ще навіть точно не відомо,при освітленні і під мікроскопом це майже "інший світ" не перебільшую.
Всім привіт! на цьому фото ,правіше зверху ,кому цікаво ,зверніть увагу при огляді на кругле утворення з світлим обідком -це і є графіт з якого утворюються космічні алмази,докину ще фото.
Записаний