Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
27 Листопада 2024, 08:05:18

Увійти

google

Автор Тема: Харьковский планетарий  (Прочитано 220 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Anikey

• Подяк: 2
  • Истина где-то рядом
Харьковский планетарий
« : 02 Березня 2024, 21:31:19 »
. - .

Усім доброго вечора.

Хто знає, чи працює Харківський планетарій. Хочу сходити. Колись один раз був в Донецькому планетарії. Дуже сподобалося, але це було ще до 2014 року. Потім Донецьк окупували і планетарій став недоступний.
Записаний
Телескоп Sky-Watcher 909AZ3.    Бинокль HELIOS 15*70.    Binoculars SVBONY 2,1*42

WEST

• Подяк: 307
Re: Харьковский планетарий
« Відповідь #1 : 03 Березня 2024, 08:02:39 »
. - .

Я дуже часто був в Донецькому планетарії, коли вчився в універсітеті, та й потім був з школярами. А Ви в якому були: старому біля тролейбусної зупинки "Планетарій", чи в новому біля Донецького металургійного заводу. Я в новому не був. Збудували в непідходящому місці! А старий був збудовано з умом. Відкрите небо, ніяких підпріємств. І башта АВР-3 (рефрактор 150 мм), на якому і я спостерігав з іншими кружковцями Донецька. Потім там задумали збудувати Донецьк-Сіті. Планетарій знесли, а АВР-3 растрощили надіслані "казачки".
Записаний

Anikey

• Истина где-то рядом
« Відповідь #2 : 03 Березня 2024, 08:50:58 »
. - .

Я був в старому планетарії і тільки один раз. І запам'ятав це все життя.
Записаний
Телескоп Sky-Watcher 909AZ3.    Бинокль HELIOS 15*70.    Binoculars SVBONY 2,1*42

Anikey

• Истина где-то рядом
« Відповідь #3 : 03 Березня 2024, 08:54:08 »
. - .

Якщо це не таємниця, то в якому університеті Ви вчились?
Записаний

WEST

• Подяк: 307
« Відповідь #4 : 03 Березня 2024, 09:45:57 »
. - .

Яка ж це таємниця! В совецьку пору в Донецьку був тільки один університет - Донецький державний університет, в який я поступив зразу після закінчення школи - в 1969-му, а закінчив в 1974-му, історичний факультет. До речі, університетом він став в 1965-му, а до цього був педагогічним інститутом. Який був час! Є що згадати! Уточнюю: АВР-3 мав діаметр об єктива 130 мм.
Записаний

VovaK

• Подяк: 70
    • Ютуб канал
« Відповідь #5 : 03 Березня 2024, 10:50:54 »
. - .

Усім доброго вечора.

Хто знає, чи працює Харківський планетарій. Хочу сходити. Колись один раз був в Донецькому планетарії. Дуже сподобалося, але це було ще до 2014 року. Потім Донецьк окупували і планетарій став недоступний.
Нажаль, через війну і постійні обстріли планетарій в Харкові нині не працює.
Коли відкриється точно не відомо, можливо навесні, можливо влітку...
В останні роки класно модернізували. Програми демонструвалися на весь куполі у 4к відео. Обсерваторія працювала з МАК150, музей...
Як відкриється, обов'язково відвідайте. Однак порада, при відвідуванні будь-якого планетарія - уважно вибирайте програму-лекцію, є для дітей малий, є для дорослих, є наукові, а є романтичні, музичні... Ну як в кінотеатрі.
Записаний
Подякували

Anikey

• Истина где-то рядом
« Відповідь #6 : 03 Березня 2024, 11:21:14 »
. - .

Дуже дякую за пораду.
Записаний