Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* * *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
25 Листопада 2024, 13:02:29

Увійти

google

Автор Тема: Продам: Skywatcher 72ED; TS152 RFT F5.9  (Прочитано 2749 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Galexey

• Подяк: 64
Продам: Skywatcher 72ED; TS152 RFT F5.9
« : 07 Червня 2024, 15:26:39 »
. - .

Продам: Skywatcher Evostar 72ED

Характеристики/Опис: https://www.skywatcherusa.com/products/evostar-72-apo-refractor

Суперовий мобільний телескопчик.
Комплектація телескопа - заводська, тобто труба в кільцях з планкою, + кришки на бленду та фокусер.

Стан: ідеальний, за винятком вм'ятини на ребрі алюмінієвого кейса (див. фото)

Причина продажу: не використовується.
Знаходження: Мукачево
Пересилка: НП за рахунок покупця
Спосіб оплати: наложений або карта ПБ
Час на тестування: 3 дні
Манібек: 3 дні, всі накладні витрати на покупцеві

Ціна: 17 000 грн.

Фото: https://photos.app.goo.gl/mQaXta5HeLpBCrKTA
« Останнє редагування: 03 Вересня 2024, 09:41:21 від Galexey »
Записаний

Galexey

Re: Продам: Skywatcher 72ED; TS152 RFT F5.9
« Відповідь #1 : 01 Липня 2024, 13:57:32 »
. - .

Продам: TS152 RFT F5.9

Характеристики/Опис:

https://www.teleskop-express.de/en/telescopes-4/achromatic-refractor-54/ts-optics-rft-6-f-5-9-rich-field-refractor-with-2-5-r-p-focuser-2229

Діпскайна мрія справжнього поціновувача рефракторів.
Широке поле зору при F5.9, високий контраст картинки притаманний рефракторам, максимальна практично-доступна апертура 152mm - і при цьому він досить  мобільний, для візуала його потягне навіть EQ-5.

Комплектація телескопа - ОТА, тобто труба в кільцях з планкою, + кришки на бленду та фокусер.

Додатково і безкоштовно - сумка Delta Optical з обладнаним фанерним дном та поліпропиленовими тримачами - для комфортного і безпечного транспортування телескопа (фото зроблю окремо для покупця).

Стан: ідеальний, є трохи пилу на об‘єктиві але лізти чистити ще не варто (див. фото)

Причина продажу: не використовується.
Знаходження: Мукачево
Пересилка: Краще б на місці.., але відправлю і НП за рахунок покупця
Спосіб оплати: наложений або карта ПБ
Час на тестування: 3 дні
Манібек: 3 дні, всі накладні витрати на покупцеві

Ціна: ЗНЯТО З ПРОДАЖУ

« Останнє редагування: 14 Листопада 2024, 23:54:08 від Galexey »
Записаний

obid.42

• Подяк: 22
« Відповідь #2 : 24 Вересня 2024, 17:14:21 »
. - .

А як ТS по планетам?
Записаний
БПЦ-7Х50, біно Gelios 11х80, ЗРТ-452 на АZ-3, ТАЛ-125R на EQ-5. Незважаючи на "допомогу" різних обставин в планах Ньютон 320

Galexey

« Відповідь #3 : 24 Вересня 2024, 19:11:11 »
. - .

А як ТS по планетам?
Та не дуже напевне, бо це діпскайний все ж таки девайс.
Для планет у мене інші інструменти, і в цей я планети ще жодного разу не дивився..
Може гляну на тижні хоч на сатурн, бо Юпа тільки о 5 ранку у мене з балкона видно зараз.. відпишу тоді.

Аж самому цікаво стало ))
Записаний

Квазар 3C 273

• Подяк: 144
« Відповідь #4 : 26 Вересня 2024, 08:11:28 »
. - .

А як ТS по планетам?
Та майже такий як і в мене, то показує аналогічно, по планетах також цілком нормально: Сатурн взагалі ідеально й хроматизм не заважає ніяк, а за Юпітером трохи заважає бо він дуже до нього чутливий але не критично, цілком добре видно.
Однак порівнюючи не сильно відрізняється від вашого Тала, все ж параметри дуже близькі - в одного трохи апертура більша у іншого фокус... та щоб було помітно краще потрібно тільки все разом наростити (такого типу об'єктиви китайці продають) або вже апохромат (навіть багато дешевих ED недалеко відійшли на жаль).

Для планет у мене інші інструменти, і в цей я планети ще жодного разу не дивився..
Він не годиться тільки для нормального фотографування...
« Останнє редагування: 26 Вересня 2024, 08:15:48 від Квазар 3C 273 »
Записаний
DeepSky 150/990 refractor , Vixen VMC110L, Celestron 70/400, Nikon Aculon 10x50.
Подякували

Galexey

« Відповідь #5 : 19 Жовтня 2024, 15:57:56 »
. - .

Розумний торг реальному покупцю на ЕД72 :up:
« Останнє редагування: 13 Листопада 2024, 18:13:47 від Galexey »
Записаний

biloustimofii

• Подяк: 0
« Відповідь #6 : 09 Листопада 2024, 19:00:13 »
. - .

Розумний торг реальному покупцю. :up:

Написав в приватні 0678044040
Записаний

Galexey

« Відповідь #7 : 13 Листопада 2024, 18:29:40 »
. - .

А як ТS по планетам?
Та майже такий як і в мене, то показує аналогічно, по планетах також цілком нормально: Сатурн взагалі ідеально й хроматизм не заважає ніяк, а за Юпітером трохи заважає бо він дуже до нього чутливий але не критично, цілком добре видно.
Однак порівнюючи не сильно відрізняється від вашого Тала, все ж параметри дуже близькі - в одного трохи апертура більша у іншого фокус... та щоб було помітно краще потрібно тільки все разом наростити (такого типу об'єктиви китайці продають) або вже апохромат (навіть багато дешевих ED недалеко відійшли на жаль).

Він не годиться тільки для нормального фотографування...

Погоджуюсь з Вашими висновками.
Вдалось виділити час, термостабілізувати його та подивитись на Сатурн та Місяць. Чесно кажучи здивувався, бо очікував набагато гіршого результату. Атмосфера до випадіння туману дозволяла ставити десь х200, і TS152 видавав чудову картинку.
Хроматизм є, але в порівнянні з рефрактором Skywatcher 150/1200, яких у мене було два за весь час, можна сказати що його майже нема ) Сатурн був різким, гарний контраст полос, «вушка» на кільцях - чітко. Місяць на х200 теж виглядав гарно, хоча хроматизм шукати не треба - його багато ), але не настільки багато щоб перетворити картинку на «мило» і зіпсувати безповоротно.
Думаю х200 це десь його межа по збільшенню, не думаю що більше він витягне без деградації картинки. Але цього більш ніж достатньо для діпскайної дудки. Деталізація при цьому шикарна, бо все ж таки 150 мм рефракторної апертури.
Після SW 150/1200 та SW 150/600 (який теж у мене був), цей мене здивував.
Ну про діп-скай писати нема сенсу, там все дуже гарно в усі три згаданих рефрактора ), плюсом TS152 є те що з нього можна вижати трохи більше, ну і картинка на менших збільшеннях більш різка (хоча це вже суб‘єктивно, бо SW-ри були у мене вже досить давно, кілька років тому).
Наразі TS152 знято з продажу.. може після війни ще поїзжу з ним на виїзди під темне небо.
Записаний