Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* * *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
22 Листопада 2024, 09:13:42

Увійти

google

Автор Тема: Продам: Телескоп Barska Magnus 80 Triplet ED Refractor  (Прочитано 622 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Acidlex

• Подяк: 540
  • Олександр
Продам: Телескоп Barska Magnus 80 Triplet ED Refractor
« : 27 Липня 2024, 16:34:23 »
. - .

Розглядаю продаж телескопу Barska Magnus Triplet ED Refractor D=80mm F=560mm F/7

Триплет бюджетний але дуже хороший, візуально хроматизму я не помічав ніколи, на фото не було змоги перевірити, бо не маю кольорової камери. Зображення чудове.
Рекомендую почитати цю тему: https://www.cloudynights.com/topic/253608-cheapest-ed-apo-yet-barska-magnus/

У телескопі замінений оригінальний дешевий фокусер на більш якісний 2" крейфорд. Також всередині поклеїв флок і замінив діафрагми. Фокусер теж з флоком, також до фокусера додав захист від паразитного світла.

Телескоп в дуже хорошому стані, скло чисте, на корпусі потертості, але нічого що впадає в око. Звісно є пил, скло ніколи не чистив.
Використовував переважно для астрофото з моно камерою. Хоча він у мене давно, часу на астрофото було мало, тож якісну оцінку не зроблю. Використовував разом випрямлячем поля Orion Field Flattener for short refractors а також з TS-Optics Photoline 0.79x ED Reducer/Corrector TSRed279. На фото спостерігав нахил площини поля, з однієї сторони зірки були витягнуті. Можливо справа у камері, бо спостерігав нахил з цією камерою і з іншим об'єктивом. Купив Tilt Adjuster T2, але не довелося скористатися і відрегулювати нахил. Також є T2 подовжувач зі регульованою довжиний, для вибору робочого відрізка з коректорами поля.

Фокусер тримає колесо фільтрів ZWO EFW 36mm і камеру ZWO ASI1600MM, але це на межі його можливостей, тож не дуже рекомендую вішати щось важче. Але це нормально для фокусера крейфорда. Для такої ваги потрібен рейковий фокусер.

Якість зображення в центрі поля зроблені крізь фільтр H-alpha не гірша ніж в ZWO FF80. На краю, як я вже сказав, зірки потягнуті з одного краю, треба регулювати нахил і робочий відрізок, у мене просто не вистачило натхнення на такі забави :)

В порівнянні з ZWO FF80 цей телескоп набагато легший, що є плюсом. І втричі дешевший.

Футряр/валіза в хорошому, задовільному стані, поролон вже старий.

В комплекті: Телескоп, футляр/валіза, випрямляч поля Orion Field Flattener for Short Refractors, Т2 подовжувач для регулювання робочого відрізка. T2 Tilt adapter, маска Бахтінова.

Причина продажу: Придбав ZWO FF80

Місцезнахождення: м. Суми

Спосіб пересилки: Нова пошта за рахунок покупця

Спосіб оплати: передплата на банківську карту

Час на тестування і підтримка: обговорюється.

Ціна:  22 000грн.

Окремо можу розглянути продаж TS-Optics Photoline 0.79x ED Reducer/Corrector TSRed279. Він дорогий, тож вирішив виключити із комплекту.

« Останнє редагування: 27 Вересня 2024, 21:42:20 від Acidlex »
Записаний
Саморобний легкий 370mm F/5.2 (системи Ньютона), Celestron EdgeHD 8",  Barska Magnus ED Triplet 80mm F/7, DayStar Solar Scout SS60-ds
Celestron SkyMaster 15x70
HEQ5 Pro, EQ3

Acidlex

• Подяк: 540
  • Олександр
Re: Продам: Телескоп Barska Magnus 80 Triplet ED Refractor
« Відповідь #1 : 27 Липня 2024, 16:35:17 »
. - .

Додаткові фото:
Записаний
Саморобний легкий 370mm F/5.2 (системи Ньютона), Celestron EdgeHD 8",  Barska Magnus ED Triplet 80mm F/7, DayStar Solar Scout SS60-ds
Celestron SkyMaster 15x70
HEQ5 Pro, EQ3