Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
22 Листопада 2024, 13:30:10

Увійти

google

Автор Тема: допоможіть взять доп деталі правильно  (Прочитано 295 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

sashasoros

• Подяк: 0
допоможіть взять доп деталі правильно
« : 19 Жовтня 2024, 02:20:22 »
. - .

всім привіт! довго вагався.. дьорнувся... взяв. Уже всьо! Уже взяв 82ED.
Поки шо ничо нема. Штатив добрий.. закріпив, крутится топ. ПОнятно шо не с рульками по двом осям якісно.. не AZ.
Поки що не думаю про екваторіалку и астрфото замеси. Поки що не готовий по грошам. Максимум астротрекер від скайвотчера.
Е зеркалка, Е штатив.. и е радість велика - 82ED. Вкусний.

Понятно, шо нема в комплекты дзеркала, окулярів. Тож і питаю вас, шановні науковці, допоможіть не взять шо попало.

Яке потрібно взяти дзеркало і окуляр до цьої трубки?
Цих дзеркал куча. И диелектрики и 90 градусів.. и шо тільки не є. Окуляри теж 2 треба мінімум. якись широкого куту для обзору.. и якись приближаючий, десь як 6 мм мабуть.

Бачив відос, де чувак розказав про целестрон класний прям як окуляр. Короче ви знаете тєму круче. Ви науковці майже, а може й науковці геть. Допоможіть не купити туфту.
Всьотаки апохромат... да... не 130, не 200... маленький. Не можу собі дозволити розміри. Але хочу на нього вцепити хороше дзеркало и окуляри два для отримання насолоди поки що візуальної.
Астрофото потім. ... головне, шо труба є.
Зараз хочу дивиться, мріять.
Записаний

Квазар 3C 273

• Подяк: 144
Re: допоможіть взять доп деталі правильно
« Відповідь #1 : 19 Жовтня 2024, 07:27:53 »
. - .

Поки шо ничо нема. Штатив добрий.. закріпив, крутится топ. ПОнятно шо не с рульками по двом осям якісно.. не AZ.
Поки що не думаю про екваторіалку и астрфото замеси.
Ну то тільки ваші проблеми на чому його крутити будете, наскільки це зручно буде.

Поки що не готовий по грошам... и е радість велика - 82ED. Вкусний.
Як багато тієї радості аж на 12 мм більше ніж мій самий маленький 70/400 мм в який я тільки Сонце й дивлюсь...

Понятно, шо нема в комплекты дзеркала, окулярів. Тож і питаю вас, шановні науковці, допоможіть не взять шо попало.
Дивно, бо все це є навіть до самих дешевих телескопів зазвичай, хоча до таких мабуть тільки Скайвотчер все це кладе в комплект, а так вважають що професійний фото-інструмент не потрібно ними комплектувати, та і в професіонала вже є свій хороший набір.

Яке потрібно взяти дзеркало і окуляр до цьої трубки?
Цих дзеркал куча. И диелектрики и 90 градусів.. и шо тільки не є. Окуляри теж 2 треба мінімум. якись широкого куту для обзору.. и якись приближаючий, десь як 6 мм мабуть.
На практиці не важливо яке дзеркало звичайне чи діелектричне... і як на мене немає особливого сенсу купувати дороге діелектричне тільки тому що більше світла відбиває, але зважаючи на телескоп то ваша справа...
Тільки не беріть призми... їхня якість зазвичай занадто погана щоб на великих збільшеннях дивитись.

Окуляри під конкретні збільшення підбираються, що залежить від фокусної відстані телескопа (яка нам не відома).
Але однак як один з найкращих варіантів оглядовий можу порекомендувати Baader Planetarium Aspheric 31 mm, звертаю увагу що виключно 31 мм! Та і він підходить добре практично на всі можливі телескопи.

Планети дивитись доведеться розганяти збільшення до 160х як мінімум щоб хоч щось було видно. Можна з додатковою лінзою Барлоу, бо такі короткофокусні окуляри зазвичай дуже рідко використовуються.
Хороші короткофокусні як мінімум починаючи з серії Celestron X-Cel LX, або їх повні аналоги за оптикою Meade HD-60 - там 7 мм взагалі унікально хороший, 4,5 й 9 мм також дуже добрі.

Допоможіть не купити туфту.
Всьотаки апохромат...
Тому багато хто відразу бере й окуляри по 300$ і в мене є, але не можу так відразу рекомендувати по багатьох причинах, включаючи те що знаю і дешевші не гірші, тільки поле зору звісно трохи менше, але ж то не значить що за нього варто втричі переплачувати...

да... не 130, не 200... маленький. Не можу собі дозволити розміри. Але хочу на нього вцепити хороше дзеркало и окуляри два для отримання насолоди поки що візуальної.
...
Зараз хочу дивиться, мріять.
А от для візуалу такий маленький телескоп мало годиться... За ці кошти можна було взяти Доб 200 мм і то б вже дивитись не передивитись, майже все що завгодно... хоча його ще вивозити під темне небо було б потрібно, тобто машина.

А так ще рекомендую взяти сонячний фільтр - плівку Astrosolar, зараз на Сонці дуже велика активність а дивитись його так же просто як і Місяць
Записаний
DeepSky 150/990 refractor , Vixen VMC110L, Celestron 70/400, Nikon Aculon 10x50.