Київський клуб аматорів астрономії "Астрополіс"

astromagazin.net
* *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
05 Грудня 2024, 02:33:43

Увійти

google

Автор Тема: помогите вибрать первый телескоп из линейки Synta  (Прочитано 15811 раз)

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

vvv2007

• Подяк: 0
Re: помогите вибрать первый телескоп из линейки Synta
« Відповідь #80 : 14 Червня 2009, 09:57:30 »
. - .

Если для астрофото, то +1.
Записаний
Sky-Watcher BD2001P, Sky-Watcher ED80 OTA PRO, SW 1206, EQ-6 SynTrek, БПЦ2 7х50, Canon 400Da, QHY-5, Logitech 9000Pro

ILLYCH

« Відповідь #81 : 14 Червня 2009, 14:34:10 »
. - .

to APV, vvv2007:

спасибо, для фото и желательно. сейчас пойду посмотрю что за зверь.
Записаний

tolisum

• sw909AZ3 1309 tasco 6.5x30 Canon A 630
« Відповідь #82 : 14 Червня 2009, 19:37:01 »
. - .

Для 909 який краще взяти окуляр 40мм чи 15мм до комплектних(10 і 25) мм. (DeepSky ED 14 мм  шо це за штука,якийсь зум з барлов? В описі таку кашу написали що не опитний не розбере...)
Як себе веде sw909az3 на морозі ? оптиці нічого небуде?
« Останнє редагування: 15 Червня 2009, 18:19:41 від tolisum »
Записаний

alex~

• Подяк: 306
« Відповідь #83 : 14 Червня 2009, 20:22:41 »
. - .

Для 909 окуляра 25 мм достатньо буде чи ще варто 40-50мм взяти?
Буде достатньо з головою.
Записаний

tolisum

« Відповідь #84 : 16 Червня 2009, 21:31:09 »
. - .

Якщо поставити до окуляра 20 мм лінзу барлов 2х то вийде окуляр 10мм по збільшенню,а на рахунок іншого: чи буде вихідний зрачок такий самий як  з  окуляром 10мм? , чи замітні іскажения дає барлов і скільки світла(пару відсотків?) вона забирає?, чи міняєтся поле зору 20мм+2х відносно просто окуляру 10мм (якшо 20 і 10 окуляри дають 50градусів)?
  На якому максимальному збільшенні можна розглядати галактики і малі туманності на 909?
  Апохромад 80ed покаже тез саме шо 909 чи більше?
  Якшо рефлектор 114 збирає стільки ж світла як рефрактор 90 чому в ного більша Проницающая способность і Разрешающая способность (так пишуть в описі товару, чи це маркетинговий хід по апертурі?)
  Я кий смисл з бистрого телескопа (крім довжини!) якщо  при однакому збільшенні всеодно вихідний зрачок буде однаковим(хіба поле зору ,але на 1.25 всеодно нерозженешся?)?
З окуляром 25мм будуть видно всі великі туманності?
« Останнє редагування: 16 Червня 2009, 21:48:40 від tolisum »
Записаний

obid.42

• Подяк: 22
« Відповідь #85 : 17 Червня 2009, 01:36:36 »
. - .

:help: Мамо! навчіть цього "українця" грамотно писати бо вже нерви не витримують.
Записаний
БПЦ-7Х50, біно Gelios 11х80, ЗРТ-452 на АZ-3, ТАЛ-125R на EQ-5. Незважаючи на "допомогу" різних обставин в планах Ньютон 320

Diskus

• Клуб Астрополіс, Модератор
  • Подяк: 1321
  • "Лупайте сю скалу!"
« Відповідь #86 : 17 Червня 2009, 08:09:48 »
. - .

Якщо поставити до окуляра 20 мм лінзу барлов 2х то вийде окуляр 10мм по збільшенню,а на рахунок іншого: чи буде вихідний зрачок такий самий як  з  окуляром 10мм? , чи замітні іскажения дає барлов і скільки світла(пару відсотків?) вона забирає?, чи міняєтся поле зору 20мм+2х відносно просто окуляру 10мм (якшо 20 і 10 окуляри дають 50градусів)?
  На якому максимальному збільшенні можна розглядати галактики і малі туманності на 909?
  Якшо рефлектор 114 збирає стільки ж світла як рефрактор 90 чому в ного більша Проницающая способность і Разрешающая способность (так пишуть в описі товару, чи це маркетинговий хід по апертурі?)
  Я кий смисл з бистрого телескопа (крім довжини!) якщо  при однакому збільшенні всеодно вихідний зрачок буде однаковим(хіба поле зору ,але на 1.25 всеодно нерозженешся?)?
Подзвони Міші з Астромагазину і він грамотно відповість на всі запитання, поможе підібрати і телескоп і аксесуари  .
Тим більше що склад телескопів у Тернополі , можеш приїхати , помацати , поспілкуватись.
Записаний

tolisum

« Відповідь #87 : 17 Червня 2009, 15:42:36 »
. - .

Пишу як можу ,чисто по темі логічно без зайвого(чисто практика теорія до одного місця) ,це тяжко я так поняв іншим читати невистачає  знань чи що :hz: ,я неможу написати по іншому я пишу як бачу (я наприклад неможу читати книжок там одна вода майже нічого по темі і незрозуміло ;D),якшо я буду писати 3 варіанта запитань ви всеодно незрозумієте мабуть і писати прийдется годину :). "obid.42"-Я писав багато питань які багатьом непозубам тому і ламаєш голову а мав пропустити і читати далі і ніяких проблем,якщо незрозумів запитання читай між рядками:)."Diskus "-Який номер до Міші ? якшо не лайф не київстар і не аська(бо до них(Астромагазин) тільки є міжгородній і umc) ,то мені вже не буде за що купити телескоп поки я спитаю, що мене цікавить) .В Тернополі можна купити теж? як взнати чи є там товар який мене цікавить?
Записаний

Gips`

• Ньютон 8''
« Відповідь #88 : 17 Червня 2009, 15:55:45 »
. - .

В личку Михаилу напишите!
Записаний

icetechno

« Відповідь #89 : 17 Червня 2009, 16:32:17 »
. - .

замітні - помiтнi
іскажения - спотворення
міняєтся - змiнюеться
Проницающая - проникаюча(неуверен)
Разрешающая - роздiльна
способность - здатнicть
и.т.д..
Тут люди привыкли общатся либо на русском либо на украинском, то чем пишете вы - это что-то типа "суржика" смеси украинского и русского языков. я и сам не шибко грамматерй, но вы это ппц просто.
А теория и практика тут непричем.
Записаний
DOB 8" Pyrex; SW 1149-EQ1; Canon EOS 1100D

Thomas

• Подяк: 2
  • Натер зеркало - получи +1 в карму
« Відповідь #90 : 17 Червня 2009, 16:53:24 »
. - .

ИМХО уж лучше на русском писать ;)
Записаний
Телескоп Алькор производства НПЗ
Телескоп-самопал D=150mm, F=1250, ГЗ - сфера собственного изготовления
Canon EOS 350D, Canon EF 24-85 USM, Юпитер 37 MC

Diskus

• Подяк: 1321
  • "Лупайте сю скалу!"
« Відповідь #91 : 17 Червня 2009, 20:48:31 »
. - .

Пишу як можу ,чисто по темі логічно без зайвого(чисто практика теорія до одного місця) ,це тяжко я так поняв іншим читати невистачає  знань чи що :hz: ,я неможу написати по іншому я пишу як бачу (я наприклад неможу читати книжок там одна вода майже нічого по темі і незрозуміло ;D),якшо я буду писати 3 варіанта запитань ви всеодно незрозумієте мабуть і писати прийдется годину :). "obid.42"-Я писав багато питань які багатьом непозубам тому і ламаєш голову а мав пропустити і читати далі і ніяких проблем,якщо незрозумів запитання читай між рядками:)."Diskus "-Який номер до Міші ? якшо не лайф не київстар і не аська(бо до них(Астромагазин) тільки є міжгородній і umc) ,то мені вже не буде за що купити телескоп поки я спитаю, що мене цікавить) .В Тернополі можна купити теж? як взнати чи є там товар який мене цікавить?
В Тернополі як в Греції, є все , напиши до Міші  скинь свій телефон він подзвонить , визначся що потрібно і тоді до мене, для земляка зробимо по мінімуму  .
Тільки не тягни ,бо з Суботи нас не буде , їдемо до Криму на Південні Ночі .
Записаний

Грин

• Забанений!
  • Ньютон 245; МСТ180; SW 80ED; SM40; 350Da. и пр..
« Відповідь #92 : 17 Червня 2009, 22:38:36 »
. - .

АпохромаТ - от слова "хромаТизЬм".
Записаний
"Там высоко-высоко кто-то разлил молоко
И получилась Млечная дорога..." :)

ILLYCH

« Відповідь #93 : 24 Червня 2009, 16:45:40 »
. - .

уважаемые, а можно-ли где в сети найти инструкцию на Sky-Watcher multi function. желательно на русском языке...
Записаний

tolisum

« Відповідь #94 : 04 Жовтня 2009, 22:10:09 »
. - .

Нарешті недавно отримав 909аз3, трохи розчарувався , максимальне комфортне збільшення для наземний спостережень менше 1д   ,мабуть в районі 0.6-0.75д,  з 1.4д толку нема хіба по місяцю і то 2д мабуть було б краще, розраховував на 1.4 неправду пишуть теорію біля 1д  максимум далі каша іде(може ще умови були ненайкращі но всеодно сумнівають за відчутну різницю), порадувало що хоть хроматизм до 1д включно майже незамітний, щей від 1д сфокусуватись тяжко ,що влом китайцям регулятор тонких було доставити за 3уе... На балконі спостерігати некомфортно ширини 0.9м мало 804 або 130650 краще для балкону мабуть  було б. Спробував знайти обєкти на небі (за 2 дні) окрім десятка розсіяний і андромеди нічого непобачив, правда доступно мало неба но всеж.Місять і Юпітер розглядав з зачиненого вікна стекло пакет , місяць ще так сяк , а Юпітер тільки 2 полоси єлі проглядаются сумніваюсь що на природі результат буде набагато краще:( . Виявилось перший раз об"єкт дуже важко знайти ,неможливо зорінтуватись, по детальній карті хрін зорінтуєшся куча зорь, по приблизному розташуванні також поля зору катастрофічно нехватає.
Записаний

MaxMan

• Подяк: 2969
  • Регулярно кохаю Астрономію!!!
    • http://astrobudka.blogspot.com/
« Відповідь #95 : 04 Жовтня 2009, 22:30:19 »
. - .

Ну а что вы хотели?... первый раз взглянув в самый простой телескоп с балкона через стеклопакет увидеть фейерические картины глубокого космоса?... Терпение и труд всё перетрут...
Для начала научитесь пользоваться картами. Почаще наблюдайте - опыт не купить за деньги. Рекомендую наблюдать через открытую оконную створку. Выезд на природу в тёмую местность позволит увидеть гораздо больше не только по дип-скаям но и по луне и планетам.
Записаний
У мене нічого немає. Усе раптом скінчилося!
N 49*57'52"   E 36*05'41"    заходьте у гості на каву..... :)

tolisum

« Відповідь #96 : 04 Жовтня 2009, 22:44:39 »
. - .

Будь ласка тільки по суті!(ну як правило її Ви також добре незнаєте як і я, поки нероздуплюсь сам), я вже не лузер знаю основи непотрібно топтатись на одному місті, через вікно спостервгав тільки планети балкон в другу сторону, виявилось десь на север. Розраховував побачити хоть здесяток туманностів і галактик, но це хіба за сезон(рік) бо з балкона мабуть десь до  1\4 неба видно.
Не зрозумів яке відношення має темна місцевість до планет якщо вони і так за яскраві?, зараз повний міцясь можна щось побачити з дипів крім зіркових? і яка ситуація в полу і четверть?
« Останнє редагування: 05 Жовтня 2009, 16:17:19 від tolisum »
Записаний

MaxMan

• Подяк: 2969
  • Регулярно кохаю Астрономію!!!
    • http://astrobudka.blogspot.com/
« Відповідь #97 : 05 Жовтня 2009, 16:37:50 »
. - .

По сути..... на форуме миллион сообщений по этой тематике... если уж купили инструмент - удосужтесь хоть почитать от том какие ньюансы у балконной астрономии....
Планеты наблюдать проблематично с балкона по причине турбуленции вблизи стен. Оконное стекло вообще недопустимо.... ******.... как такая идея вообще могла в голову прийти?...
А по дипам - в городе при хорошей засветке и полной луне - андромеда и орион это единственные дипы которые можно увидеть в такой инструмент....

Сегодня международный день хамства?

:shuffle: ... я не со зла.... просто процитировал.... сорри...  :shuffle:
« Останнє редагування: 05 Жовтня 2009, 22:48:24 від MaxMan »
Записаний
У мене нічого немає. Усе раптом скінчилося!
N 49*57'52"   E 36*05'41"    заходьте у гості на каву..... :)

tolisum

« Відповідь #98 : 05 Жовтня 2009, 16:55:57 »
. - .

Читай уважно спостерігів з вікна бо ніде інше неможливо поки - балкон вдругу стоону, про турбелентность знаю но на балконі вона вроді несютєва правда ще точно незнаю тай врізні пори року вона вроді різної сили. Про луну знаю я кажу про 10 дипи без луни ,а не з луною і знаю що злуною хрін щось побачиш тому  і питаю чи дійсно хрін бо ще непробував, чи варто хоть.  Невсе таке яким здаєтся на перший погляд, мене хариить коли  на на моє запитааня ним же відповідають , а важливі теми так і залишаются без відповіді ! Завжди як дурак на них надіюсь. Бачу нема смислу питати те що можна відносно легко самим перевірити. ;D
 "Сегодня международный день хамства?" (хз про що, Нірвішкі здають на ті самі граблі ставати ;D)
Записаний

tlgleonid

• Подяк: 845
« Відповідь #99 : 05 Жовтня 2009, 17:17:10 »
. - .

Колис, коли мені потрапив у руки перший телескоп, я несподівано здивувався, що вдень не вдається спостерігати при тих збільшеннях, при яких можна спостерігати небо. Справа в тому, що вдень світить сонце, або дме вітер і турбуленція повітря підвищується. Окрім того, ми вдень дивимося на предмети, що розташовані невисоко над горизонтом і світло від них іде неподалік від поверхні Землі.  Часто навіть з великими інструментами найбільше збільшення не перевищує 50-60 крат. Оптимальне збільшення для різних об'єктів різне. Для Юпітера (для вашого випадку) буде біля 100х, для Марса - 180х, Для Венери- 180х з сірим фільтром, Для Сатурна - 120х. Для галактик - 45х, для туманностей - 20х і.т.і.
Що стосується спостереження через склопакет, то тут більшість виробників попереджають, що якість зображення не гарантується. Насправді, вона буде ніякою. Винесіть телескоп на вулицю і ситуація має змінитися. Окрім того, на планетах багато малоконтрастних деталей і, щоб їх побачити, треба спостерігати їх постійно. З кожним разом бачитимете все більше і більше (звісно, не через скло).
Теж саме і з засвіткою. Ми інколи навіть не уявляємо, наскільки вона унеможливлює спостереження. Як правило, навіть у невеликому місті світять сусідні вікна, ліхтарі, сяйво біля заправок, тощо. Для результативних спостережень необхідно щоб ви бачили чумацький шлях у всій красі, в тому числі у Уассіопеї, ну і звичайно Хі і Аш Персея, туманність Андромеди і т.п. неозброєним оком прямим зором, а найслабша зоря у малій Ведмедиці здавалася би яскравою і подвійною (там дві зірки п'ятої величини).
« Останнє редагування: 05 Жовтня 2009, 17:22:10 від tlgleonid »
Записаний
Задокументировано наблюдение  >1500 Deepsky объектов.
ТАЛ75R, GSO 8" 1:4 +HEQ5Pro SynScan+ZWO ASI183MM+ZWO ASI178MM+PlayerOne Uranus C+фильтры R,V, 265мм и 415 мм Добсоны HandMade+o3+hb+uhc+...
FAQ по любительской астрономии